לאור ההצלחה בקיץ שעבר, תפעיל היחידה לאיתור נוער של אגף הרווחה בעיריית חדרה גם בקיץ זה את מתחם "זולה על החוף" המיועד לבני נוער בגילאי 12 עד 18
לאור ההצלחה בקיץ שעבר, תפעיל היחידה לאיתור נוער של אגף הרווחה בעיריית חדרה גם השנה את מתחם "זולה על החוף" בחוף הים בשכונת גבעת אולגה. המיזם יתקיים זו השנה השנייה בניהולה של מנהלת אגף הרווחה זיוה היימברג ובתמיכה ורוח גבית של ראש העיר צביקה גנדלמן ומנכ"ל העירייה יעקב זיגדון.
מדובר בפרויקט ייחודי המיועד לבני נוער בעיר, בגילאי 12 עד 18, שיתקיים בחודשים יולי אוגוסט, בימי שלישי בין השעות 18:00 עד 1:00 לפנות בוקר (בסך הכל 8 מפגשים מה-5 ביולי עד ה-23 באוגוסט). את הפרויקט מובילה עירית חדרה באמצעות מחלקת הנוער באגף הרווחה בניהולה של ורדה ביטון, ובשיתוף הרשות העירונית למאבק בסמים ואלכוהול, ועד העובדים בעירייה, על"ה, מתנ"ס גבעת אולגה, מית"ר "נירים", פרויקט "עיר ללא אלימות", ומכללת "אורנים".
מתחם זולה על החוף (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
מנהל יחידת איתור נוער, שלומי פורקוש, מסביר כי מטרת "זולה על החוף" היא יצירת אלטרנטיבה חיובית לבני הנוער ובכך להביא לצמצום מצבי סיכון שונים האורבים מדי קיץ, למשל שוטטות, ונדליזם, אלימות, צריכת סמים ואלכוהול ועוד.
מיקום הפרויקט בחוף הים נבחר מאחר שמדובר בחוף אטרקטיבי במיוחד עבור בני הנוער ומהווה מוקד משיכה של נערים ונערות מחדרה ומערים שכנות נוספות. מיקום זה יאפשר למפעילי הפרויקט לאתר ולהעניק תמיכה רגשית, סיוע והתערבות ראשונית עבור בני הנוער אשר נקלעו למצבי סיכון או מצוקה.
צוות יחידת האיתור יסייר ברחבי חוף הים ובשכונות השונות בעיר, יאתר בני נוער ויפנה אותם לזולה לטובת פעילויות חווייתיות וחיוביות.
במתחם "זולה על החוף" ימתינו לבני הנוער מחצלות ופופים לישיבה, תאורה, שתייה קלה וכיבוד קל. במהלך הערב יתקיימו משחקי חוף כמו כדורגל, פריסבי, מטקות, כדורעף ואחרים, ומשחקי קופסה כמו שש בש, טאקי ועוד, וכן דוכני הסברה ושיחות בנושאים רלוונטיים לגילאים אלה. מלבד כל זאת תתקיים בכל אחד מ-8 הערבים גם פעילות ייחודית. ב-5 ביולי, ערב פתיחת הזולה, תתקיים הרצאה על "דור האלכוהול" בנושא מניעת השימוש באלכוהול, וכן מסיבת מולטימדיה.
ב-12 ביולי תתקיים סדנת אוכל, וכן הרצאה בנושא פורנוגרפיה; ב-19 ביולי תתקיים סדנת ג'גלינג והסברה בנושא מניעת שימוש בסמים ואלכוהול; ב-26 ביולי תתקיים סדנת אוכל, וכן הרצאה בנושא מין ומיניות; ב-2 באוגוסט יתקיים ערב בנושא הכנה לצבא, וכן אירוע "על האש" בהובלת ועד עובדי עיריית חדרה בשיתוף "ניצוץ" תחת הכותרת "ועד עובדי עיריית חדרה מאמץ את נוער חדרה"; ב-9 באוגוסט תתקיים הרצאה בנושא "מיתוג ובניית אישיות בעולם דינאמי; ב-16 באוגוסט תתקיים הרצאה בנושא מניעת שימוש באלכוהול וסמים; ב-23 באוגוסט, תתקיים סדנת אוכל והרצאה מסכמת בערב סיום "זולה על החוף".
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.