אישום: אסיר משוחרר מחדרה ירה לעבר סוכן משטרתי לשעבר
שלומי גבאי יום ראשון,
3 ביולי 2016, 18:39
פרקליטות מחוז חיפה הגישה היום לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום חמור ובקשה למעצר עד תום ההליכים נגד תושב חדרה, בן 25, המואשם כי ירה מאקדחו ארבעה כדורים לעבר אדם שהיה בעברו סוכן משטרתי שהפליל עבריינים רבים לאחר ויכוח שהתפתח בינהם
כתב האישום כולל אישומים של חבלה בנסיבות מחמירות ועבירות בנשק. על פי העובדות שבכתב האישום עולה כי בין הנאשם למתלונן אירעו מספר מקרים שהחלו כחודש וחצי טרם האירוע וזאת על רקע חילופי דברים קשים שהתפתחו בינהם לאחר שהנאשם וחבריו שזהותם אינה ידועה למאשימה הקניטו את המתלונן במספר הזדמנויות תוך שהם צועקים לעברו "עד מדינה סמוי".
עוד עולה מכתב האישום כי ביום 21.6.2016 סמוך לשעה 16:30 הלך המתלונן עם ידידתו בסמוך לביתו של הנאשם. משהבחינו בו הנאשם וחבריו הם השליכו לעברו אבן שלא פגעה בו והשמיעו לעברו קריאות גנאי. בתגובה לכך המתלונן רץ לבית לא הרחק משם ולקח שני סכיני מטבח ויצא מהבית כשהוא אוחז אותם בידיו והחל ללכת לעבר ביתו של הנאשם.
ידידתו של המתלונן שבשלב זה נפרדה ממנו לדרכה, הודיעה באמצעות הטלפון הנייד לאביו על כך שבנו מצוייד בסכינים ומתקרב לעבר ביתו של הנאשם. האב התקשר מיד לבנו ושאל אותו היכן הוא נמצא ודרש ממנו להמתין לו. האב הגיע מיד למקום, אסף ברכבו את המתלונן והשניים נסעו יחד לביתו של הנאשם.
כאשר הגיעו לפתח הבניין ירה הנאשם לעברם ארבעה כדורים מאקדחו שפגעו בשמשת הרכב הקדמית, במושב הנהג ובקדמת הרכב ורק בנס איש לא נפגע. אחד הכדורים פגע בקיר בניין סמוך שם שהה באותה עת קטין בן 13 ששיחק בחצר.
עו"ד שי לוי (צילום: שלומי גבאי)
הנאשם בעל עבר פלילי כבד שריצה בעברו תקופות מאסר ארוכות הקפיד לשמור בחקירותיו על זכות השתיקה וסירב לענות לכל שאלות החוקרים. במהלך העימות בינו לבין המתלונן הפציר בו המתלונן כי הוא זה שירה בו כשהוא אוחז את האקדח בידו השמאלית שכף ידו מכוסה בכפפה.
תחילה נעצרו יחד עימו אחיו הצעיר וחבר נוסף שהקפידו גם הם לשמור על זכות השתיקה לאחר שמעצרם הוארך בבית המשפט הם שוחררו לל כל אישום.
השופט המחוזי יחיאל ליפשיץ קבע בהחלטתו כי לאחר עיון ראשוני בחלק מחומרי החקירה ובכלל זאת הודאת המתלונן ביום האירוע הוא סבור כי די בכך כדי לבסס תשתית ראייתית מספיקה לצורך הארכת המעצר הארעי והורה על ארכת מעצרו של הנאשם עד להחלטה אחרת.
עו"ד שי לוי המייצג את הנאשם אמר: "חומרי החקירה שהתגבשו לידי כתב אישום שהוגשו על ידי פרקליטות מחוז חיפה טרם נבחנו על ידינו. לאחר בחינת החומרים נגיב בבית המשפט"
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.