מועצת העיר אישרה את צו הארנונה לשנת 2017. העירייה לא העלתה את שיעור הארנונה לשנה הקרובה ואף כללה בצו הארנונה שורה של הטבות במטרה לעודד כניסת חברות הייטק ועסקים ולקדם את העיר ותושביה
בישיבת מועצה שלא מן המניין אישרה מועצת העיר את צו הארנונה של חדרה לשנת הכספים 2017.
גם השנה לא העלתה עיריית חדרה את תעריפי הארנונה בעיר, ובמקביל הוגשו הצעות לשינויים בצו הארנונה במטרה לעודד כניסתם של חברות ועסקים העשויים לקדם את העיר ואף ליצור מקומות תעסוקה.
בין היתר הוכנס סיווג חדש למבנים לתעשיות עתירות ידע (היי טק). בישיבת המועצה הובהר כי הנהלת העיר עושה כל מאמץ לעודד חברות העוסקות בהיי טק להקים את מרכזן בחדרה. המצב הכלכלי הנוכחי מציב אתגרים רבים וקיימת תחרות על עסקים גדולים, המהווים עוגן לאזורי תעסוקה. במטרה לעודד חברות היי טק להגיע לחדרה, נקבעו על-ידי מועצת העיר תעריפים הזהים לאלו של מועצה אזורית עמק חפר הסמוכה לחדרה ומהווה תחרות מבחינה זו.
גנדלמן. עושה מאמצים לעודד חברות היי טק להקים את מרכזן בחדרה (צילום: יח"צ)
סיווג חדש נוסף הוא הנהלות בנקים. העירייה מעוניינת לעודד מעבר של הנהלות בנקים ראשיות או אזוריות, ולפיכך ביקשה להוסיף סיווג של הנהלת בנק ראשית בתעריף מופחת מסיווגו של בנק. זאת מתוך מטרה לעודד הנהלות בנק לפתוח מרכזים בחדרה, כאשר התעריף החדש מיועד למבנים המשמשים כמשרדי הנהלת הבנק, ראשית או אזורית, לא כולל הנהלת סניף.
גם לבתי מלון מוצע סיווג חדש בצו הארנונה. על-פי צו הארנונה של עיריית חדרה מוצע כי למשך 24 חודשים מיום פתיחתו של בית מלון בעיר, תופחת הארנונה ב-50 אחוז מהתעריף שנקבע. מאז נכנס ראש העיר צביקה גנדלמן לתפקידו לא עלתה הארנונה בחדרה, למעט עליות של תוספת יוקר הנקבעות באופן חד צדדי על-ידי משרד הפנים ואינן נתונות לשיקולי הרשות. לשנת 2017 קבע משרד הפנים 1.77 אחוז שיעור העדכון השנתי של תעריפי הארנונה בישראל.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.