בדרך נס לא נפגע איש מהנופשים בחוף גבעת אולגה לאחר שרכב צנח מטרים ספורים ממספר אנשים שהשתזפו על החוף. נהג הרכב נפצע באורח בינוני בכל חלקי גופו. מיטל: "שכבתי על החוף ולפתע שמעתי חבטה אדירה. זה יכול היה להיגמר באסון גדול."
אסון גדול נמנע לאחר שגבר כבן 50 צנח עם רכבו מהצוק בחלקו הדרומי של חוף גבעת אולגה סמוך לקבוצת אזרחים ששכבו בחוף הערב סמוך לשעה 19:00. נהג הרכב נפצע באורח בינוני בכל חלקי גופו. מבדיקה ראשונית עולה כי מסיבה שעדיין לא ברורה איבד הנהג ככל הנראה את השליטה על רכבו ונפל מהצוק. מצילים ביחד עם מספר אזרחים ששהו בחוף חילצו אותו מהרכב והזעיקו את כוחות ההצלה. צוות מד"א שהגיע למקום העניק לו טיפול ראשוני ופינה אותו לבית החולים הלל יפה כשהוא סובל מחבלות בכל חלקי גופו.
מיטל ששכבה על החוף ממש סמוך למקום בו צנח הרכב סיפרה: "שכבתי על החול ולפתע שמעתי חבטה אדירה. קמתי בבהלה וראיתי רכב שצנח לחוף מהצוק. הנהג היה במצוקה ומזל שחילצו אותו מהר. מזל גדול יותר שמישהו לא נפגע בחוף ויכול היה להיגמר באסון גדול."
צוות מד"א פינה את הפצוע לבית החולים הלל יפה (צילום: שלומי גבאי)
הרכב שנפל מהצוק אל החוף (צילום: שלומי גבאי)
בדרך נס לא נפגע איש מהנופשים בחוף (צילום: שלומי גבאי)
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!