הועדה תבחן את הליך פרסום מכרזי האשפה והגזם, והחלפת החברות הקבלניות, במטרה לאתר את הסיבות לתקלות בפינוי האשפה בעיר
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן הקים ועדת בדיקה חיצונית לבחינת הליך פרסום מכרזי האשפה והגזם, והביצוע בפועל של החלפת החברות הקבלניות לפינוי אשפה ופסולת בעיר. ועדת הבדיקה הוקמה לאור התקלות הרבות בתהליך החלפת החברות ובפינוי האשפה ברחבי חדרה, מה שגרם לעיכובים בפינוי והצטברות אשפה ביתית במרכז העיר ובשכונות.
הנהלת העיר והגורמים המקצועיים בעיריית חדרה מבצעים הערכות מצב וסיורי מעקב בשטח, ומקבלים דיווחים שוטפים ממנהל אגף התפעול בעירייה על קצב הפינוי, על תקלות שמנעו פינוי מהיר של האשפה מרחבי העיר והסיבות הבלתי תלויות שהובילו להן. גם בישיבת ההנהלה המתוכננת לשבוע זה, ידונו חברי הנהלת העיר בהרחבה בנושא המכרז, תקלות הפינוי ודרכי פתרון.
הועדה תבחן את הליך פרסום מכרזי האשפה והגזם (צילום: גד כספי)
במהלך השבוע עדכן ראש העירייה כי לאחר מספר ימים שבהם פעל למציאת פתרונות יעילים לשינוע האשפה מהעיר, נמצא פתרון זמני שיאפשר את שינוע האשפה וניקיון העיר. בתיאום ובפיקוח המשרד להגנת הסביבה והמשטרה הירוקה נפתחה תחנה לקליטת פסולת במרחק קצר מחדרה. בתחנת הקליטה הוצבו מיכלים בעלי קיבולת רבה, אליהם מפנות המשאיות את האשפה ומיד שבות לסבבים נוספים בעיר. כאשר מיכלי הענק מתמלאים הם מוסעים מהמקום אל אתרי הטמנה מרוחקים.
הועדה הוקמה לאור התקלות הרבות בתהליך החלפת החברות (צילום: יח"צ)
פתרון זמני זה חוסך ממשאיות הפינוי נסיעה של מספר שעות לכל כוון לאתרי הטמנה מרוחקים, ובכך מאפשר קצב מהיר יותר של סבבי פינוי אשפה בעיר. מאז חילופי החברות יוצא ראש העירייה לבחון את השטח מדי בוקר, ובשעה 6:00 כבר מגיע אל התחנה לשקילת האשפה, לקבלת עדכונים על קצב פינוי וניקוי הרחובות.
יצוין כי מאז אושר לעירייה השימוש בפתרון הזמני, אכן גבר קצב הפינוי בעיר, והדבר נמדד במספר טונות האשפה הנשקלים במהלך היום ומעידים כי הפינוי האינטנסיבי אכן מתחיל להדביק את הפער.
עם זאת, ראש העיר גנדלמן נחוש לבדוק את הליך המכרז וחילופי החברות הקבלניות מראשיתו, על מנת לגלות את הסיבות למצב שאליו נקלעה העיר, להפיק את הלקחים ולהיערך נכון להחלפת חברות הטיאוט בעיר האמורה להתבצע בעוד כחודשיים, ובהתאם לכך הקים ועדה חיצונית לבדיקת מכרזי פינוי האשפה והגזם.
יו"ר ועדת הבדיקה הוא עו"ד בני קוזניץ, וחבריה הם: מוטי אדרי, יועץ ומשווק פנסיוני, יו"ר עמותת "מלב אל לב", ובעבר עוזרו של מ"מ ראש העיר ברוך בוארון ז"ל; ויוסי עמיאל, בעל חברה למחשבים, שימש בעבר מנהל אגף מערכות מידע בעירייה, בוגר מנהל עסקים, יועץ לרשויות מקומיות ותאגידים, לרבות הכנת מכרזי איכות בתחום מערכות מידע. כל חברי הוועדה חדרתיים הפועלים בהתנדבות מלאה, ובהנחיית ראש העיר עליהם להציג בפניו את ממצאי הבדיקה בתוך 30 יום.
יחידת אופנוענים חדשה בנתניה
מועצת העיר אישרה הקמת יחידת אופנוענים חדשה – מענה מהיר, בין היתר בשל הקרבה לקו התפר וכן מתן מענה לאבטחת מוסדות חינוך בדגש על גני ילדים...
פלאשנט לוקאלי | 4.7.2025
נקודת כיבוי אש תוקם בפרדס חנה כרכור
...
פלאשנט לוקאלי | 19.6.2025
לתת מכל הלב בזמן מלחמה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.6.2025
מדברים על זה
איך לבחור מצבר לרכב באזור חדרה – מדריך לנהגים שלא רוצים להיתקע
...
פלאשנט עסקים | 8.7.2025
בית המשפט קבע: מתמודד הנפש לא יחזיר שקל בגין ההלוואות שניתנו לו
...
פלאשנט לוקאלי | 6.7.2025
תאונת עבודה בשרות המעביד / המדינה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 4.7.2025
מדריך מעבר דירה באזור המרכז – איך מתמודדים עם הרחובות הצרים, החניה והעומס?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
הלוואה מהירה: איך לקבל החלטה חכמה גם כשהמצב לוחץ?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מה צריך לדעת לפני שקונים דירה בצפון?
...
פלאשנט עסקים | 3.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 2.7.2025
מתחנת בקרוב? קלייר שמלות כלה זו הכתובת שלך
...
פלאשנט עסקים | 23.6.2025
מזרונים שבאמת ישפרו לכם את איכות החיים
...
פלאשנט עסקים | 19.6.2025
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
תקפצו לצפון- חוצות המפרץ מציע במהלך חודש יולי, בימי שבת, מופעים והצגות לילדים ולכל המשפחה - הכניסה חופשית לקהל הרחב, ללא תשלום. ההצגות יערכו בשעה 12:00 בין ההצגות, ""קיץ חם עם שיר ואופיר" , "רו הקנגרו", מסיבה עם כוכבת הילדים אודליה וכוכב הילדים צ'יקולולו. הכניסה חופשית לקהל הרחב – ללא תשלום. תהנו!
תערוכת היחיד "דברים פשוטים" של האמן אלי גרוס: ביום שישי, 11.7.2025 תיפתח בגלריית Arttillery שבקריית המלאכה בתל אביב. בתערוכה "דברים פשוטים", מציג האמן אלי גרוס מסע אמנותי המהדהד את קולם של החורבן והתקווה, ומעניק משמעות חדשה למושגי קיום בעידן של מלחמה. גרוס, הניצב בפני המציאות הישראלית המורכבת פורם את הקשר האסוציאטיבי שבין חומר לתוצאה, ומזמין אותנו להתבונן מחדש באסתטיקה של השבריריות ובחוזק הטמון בפשטות. נעילה: 10.8.2025.
עמותת זמן גליל מערבי חוגגת את פסטיבל "יוליארט": זו השנה השמינית בה חודש יולי הופך להיות מזוהה עם האומנות בגליל המערבי. שבת גלריות בסימן ''מלאכת הזמן - יצירה בין עבר לעתיד'', שבה ניתן לבקר ב-10 גלריות שונות – ללא תשלום! קונצרטיול "אקלקטיקו עכו": טיול וקונצרט בכנסיה בעיר שמחוץ לחומות, תערוכת "גאות ושפל" של האומנית הבינלאומית ורדה יתום בעכו העתיקה – הכניסה חופשית! שיח אמנית והדגמה "הומור, זיכרון, חמר" עם הקדרית והפסלת לוסי בשן-בראון, סדנת "סימני זמן" ליצירת שעוני קיר עם אפקט חלודה אומנותי, ערב ספרות ויין עם הסופר גיא פורת ביקב פלך, סדנאות והופעות לכל המשפחה ועוד המון אירועים חווייתיים. פסטיבל יוליארט – במהלך כל חודש יולי ברחבי הגליל המערבי. לפרטים מלאים על כל האירועים, באתר עמותת זמן גליל מערבי. תהנו!
יריד הספרים העצמאי חוזר לסופ"ש בסינמטק תל אביב: לאחר שנקטע בעקבות המצב הביטחוני, יריד הספרים העצמאי ישוב להתקיים בסוף השבוע: 4-5 ביולי בסינמטק תל אביב בחסות עיריית תל אביב יפו. שעות היריד ביום שישי בין 10:00 ל-17:00 ובשבת בין 10:00 ל-21:00. היריד יתקיים במבנה הסינמטק הממוזג, עם עשרות דוכנים של הוצאות עצמאיות, כתבי עת וספרים נדירים. לצד דוכני הספרים, יתקיימו אירועים חד פעמיים המפגישים ספרות, קולנוע, פילוסופיה ויצירה לכל המשפחה כמו שיחות, הקרנות, הרצאות וסדנאות שיחגגו את המילה הכתובה מכל כיוון. תהנו!