חברי הטלוויזיה הקהילתית של חדרה ציינו עוד שנה של כתבות איכותיות על המתרחש בעיר
אירוע לסיום שנת פעילות של הטלוויזיה הקהילתית התקיים במתנ"ס בית אליעזר. הטלוויזיה הקהילתית פועלת בחדרה כפרויקט של המדור לאוכלוסייה מבוגרת באגף הרווחה בעירייה, וכחלק מהעמותה למען הקשיש, עם תמיכה ותקצוב של משרד התקשורת.
בין היתר מסקרת הטלוויזיה נושאים ואירועים קהילתיים, ואף הכינה כתבות על אתרי טיולים ואתרי מורשת בעיר, כולל בריכת עטא, פארק נחל חדרה, יער חדרה, שמורת גדור, המסלול ההיסטורי, שיפוץ מגדל המים ועוד. בנוסף מסקרת הטלוויזיה הקהילתית את אירועי שנת ה-125 לחדרה.
מסיימים שנת פעילות מוצלחת (צילום: באדיבות עיריית חדרה)
הטלוויזיה הקהילתית חדרה היא מהבולטות בטלוויזיה הקהילתית בארץ, ונחשבת כיוצרת סרטים ברמה איכותית גבוהה ביותר. המתנדבים יוצרים סרטים קצרים וארוכים, המשודרים בטלוויזיה בימי שלישי בשעה 19:00 ובשישי בשעה 17:30 בערוץ 98. בנוסף מוקרנים הסרטים במסגרות שונות, כולל הרצאות על חדרה, במרכזי תרבות ומועדונים קהילתיים בעיר.
את האירוע לציון סיום שנת הפעילות הנחתה חברת ההנהלה אסתר קבין, והשתתפו בו חברי הטלוויזיה הקהילתית, מנחה הטלוויזיה ישי בונה, מנהל הטלוויזיה אריק אורון, ובוגרים של קורס שהסתיים לאחרונה.
את האירוע כיבדו בנוכחותם סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, מנכ"לית העמותה למען הקשיש סיגל זיידה, יו"ר העמותה למען הקשיש בחדרה טובה בן זאב, מנהלת המחלקה לאוכלוסייה המבוגרת בעיריית חדרה רויטל פוקס, ומנהלת מתנ"ס בית אליעזר מירב נבון.
את עמותת הטלוויזיה הקהילתית ייצג מנהל העמותה יוחאי רוטנברג, שהגיע במיוחד מירושלים, וציין את רמתה המקצועית של הקבוצה ואת איכות הסרטים המופקים על-ידה.משתתפי האירוע ציינו את העבודה המבורכת המתבצעת במשך השנה, את הרמה הגבוהה של המגזינים ואת העובדה שקבוצת הטלוויזיה הקהילתית של חדרה מהווה דוגמה לעבודת צוות ויצירה פורייה. במהלך האירוע הוקרנו סרטי ביכורים של בוגרי הקורס החדש וברכות מצולמות מחברי הקבוצה לסיום השנה.
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.