החלה הדרכת התושבים בנושא הפרדה נכונה של פסולת ביתית
רון איתן שבת,
13 באוגוסט 2016, 21:24
כחלק מיישומו של חוק האריזות החלה בחדרה הדרכת תושבים בנושא הפרדה נכונה של פסולת ביתית, והשלכת פסולת אריזות לפחים הכתומים
עם הצטרפותה של עיריית חדרה לרשימת הערים אשר תושביהן פועלים להפרדת פסולת אריזות כחלק מיישומו של חוק האריזות, החלה הדרכת התושבים בנושא הפרדה נכונה של פסולת ביתית. במקביל הוכשרו מדריכים חדשים, אשר בליווי מדריכים ותיקים עברו השבוע בבתי תושבים והסבירו על חשיבות המיחזור, על הפרדת הפסולת ועל משמעות חוק האריזות.
הפחים הכתומים, המצטרפים למתקני המיחזור שכבר קיימים בעיר, מיועדים לכלל האריזות הביתיות כמו: אריזות מזון, שקיות פלסטיק, קופסאות שימורי, קרטוני משקה וחלב, אריזות מוצרי חלב, אריזות של מוצרי טיפוח וניקיון.
הפחים מופצים בהדרגה, ובשלב ראשון הוצבו בשכונות שבהן בנייה רוויה, בבניינים שמעל ל-3 קומות.
לקראת היציאה אל בתי התושבים התקיים במתנ"ס אופקים המנוהל על-ידי עמי פדלון, מפגש הכנה למדריכים בהשתתפות מנהלת תחום הסברה אזור צפון של תמיר (תאגיד מיחזור האריזות) אושרת שלום חסדאי, מנהל חברת ארץ שפ"ע (פתרונות מיחזור) עמית סגל, רכזת הדרכות ארצית של ארץ שפ"ע טל מלוכנא, רכז הדרכות חדרה אביב אלג'ם, ובהובלת סגנית ראש העיר והממונה על תיק איכות הסביבה חדוה יחזקאלי.
יחזקאלי והמדריכים
במטרה להעמיק את הטמעת החשיבות של מיחזור אריזות, ובהתאם למדיניותו של ראש העיר צביקה גנדלמן לקידום סביבה ירוקה, התגייסה יחזקאלי לפעילות הסברתית המקדמת את המודעות לנושא. יחזקאלי: "אני פועלת להטמיע את חוק האריזות, אשר לצורך יישומו מציבה העירייה פחים כתומים ברחבי העיר. בכך ניתן להגדיל את כמות הפסולת הממוחזרת ולסייע בצמצום כמויות הפסולת המועברת להטמנה".
במסגרת מפגש ההכנה, שכלל מדריכים ותיקים וחדשים, הציג כל מדריך את עצמו ואת זיקתו לתחום המיחזור. מצגת מפורטת סיפקה רקע על הקמפיין של תאגיד תמיר, על בעיית הפסולת וחשיבות ההפרדה, על חוק האריזות, ועל הפח הכתום (מה משליכים בו ומה לא).
חדוה יחזקאלי הציגה את דגשי העיריה, בעיות שונות העלולות להתעורר בפגישה עם התושבים, בעיקר לאור בעיית פינוי האשפה בחדרה בעקבות החלפת הקבלן וכתוצאה מכך השליכו התושבים אשפה רגילה בפחים הכתומים. כעת, משפינוי האשפה התייצב, יש לחזור להפרדת פסולת למיחזור. יחזקאלי הדגישה שעצם העובדה שעיריית חדרה משקיעה במדריכים מהווה אמירה על כך שהעירייה לוקחת אחריות, וכי הפרדת הפסולת כהלכה חשובה לה.
בתום המפגש יצאו המדריכים אל בתי התושבים, והגיעו אל מאות דירות בבניינים רבי קומות. כ-300 משקי בית זכו להדרכה, וכ-200 נוספים לא היו בבית באותה עת ויזכו להדרכה במועד אחר. לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, "חדרה הצטרפה לרשימת הערים אשר תושביהן פועלים להפרדת פסולת אריזות כחלק מיישומו של חוק האריזות. הצבתם של פחים המיועדים להפרדה תאפשר לתושבי העיר לקחת חלק פעיל בשמירה על הסביבה וביצירת סביבה ירוקה. מהלך זה מהווה המשך ישיר למאמצי העירייה לקדם את הנושא הסביבתי ולשפר את איכות החיים בעיר".
יחזקאלי מחזקת את הדברים ומוסיפה: "חדרה מקדמת מודעות אקולוגית והופכת להיות עיר ירוקה על כל היבטיה. בכוונתנו להטמיע גם את המודעות למחזור פסולת אלקטרונית, ובכך למנוע הטמנת פסולת מזיקה לסביבה".
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.