הישג מרשים לעיר חדרה: לראשונה - משרד החינוך מפרסם את "התמונה החינוכית" של חדרה המתייחסת לבתי הספר התיכוניים ומציגה מבט רחב ומקיף על העשייה החינוכית המשלבת בין ערכים, תרומה לקהילה והישגים לימודיים. מנתוני משרד החינוך עולה כי נרשמה עלייה של 5% בזכאות לבגרות בקרב תלמידים המתגוררים בעיר
משרד החינוך פירסם אתמול לראשונה את ה"תמונה החינוכית" המשקפת בצורה הולמת יותר את מגוון העשייה החינוכית בבתי הספר העל יסודיים בחדרה - הישגים ערכיים, קהילתיים וחברתיים לצד הישגים לימודיים. כעת, עם פרסום התמונה החינוכית, הישגי בתי הספר משקפים לראשונה גם את שיעור המעורבות החברתית, שמירה על טוהר הבחינות, שיעור הנשירה ממוסדות החינוך, שיעור הקרבה והאכפתיות בין מורים ותלמידים ועוד.
לראשונה, הישגי בתי הספר משקפים גם מעורבות חברתית, נשירה ממוסדות חינוך, שמירה על טוהר בחינות, קירבה ואכפתיות בין מורים ותלמידים ועוד. בעבר המדידה התייחסה לשיעור הזכאות לבגרות בלבד, דבר אשר יצר רושם מוטעה שהזכאות לבגרות היא חזות הכל – בעוד שעשייה חינוכית, ערכית ומשמעותית חשובה לא פחות.
מהנתונים שפרסם משרד החינוך לשנת הלימודים תשע"ה, עולה כי נרשמה עלייה של 5 אחוזים במספר התלמידים הזכאים לבגרות בחדרה: 62 אחוזי זכאות לבגרות בשנת תשע"ה, לעומת 57 אחוזי זכאות לבגרות בשנת תשע"ד. נתון זה מתייחס לתלמידי כיתות י'-י"ב הלומדים בבתי הספר בחדרה, כולל מוסדות חינוך רגיל ומיוחד ומוסדות במעמד תרבותי-ייחודי שבהם כיתות מאושרות על-ידי משרד החינוך.
בקרב תלמידים המתגוררים בחדרה מגיעה הזכאות לבגרות ל-66 אחוז זכאות בשנת תשע"ה, לעומת 62 אחוזים בשנת תשע"ד. קטגוריית התלמידים המתגוררים ברשות מתייחסת לתלמידי י'-י"ב המתגוררים בחדרה ולומדים בבתי ספר בתחומה או מחוצה לה.
ראש העיר צביקה גנדלמן ומנהלת אגף החינוך לאה אבוטבול (צילום: שלומי גבאי)
בקרב התלמידים הלומדים ברשות נרשמה גם עלייה של 2 אחוזים במספר התלמידים אשר תעודת הבגרות שלהם כוללת מתמטיקה מורחבת ברמה של 4 או 5 יחידות לימוד. 9 אחוז מהתלמידים בשנת תשע"ה זכאים לתעודת בגרות הכוללת 5 יחידות מתמטיקה, לעומת 7 אחוז בשנת תשע"ד. 13 אחוז מהתלמידים בשנת תשע"ה זכאים לתעודת בגרות הכוללת 4 יחידות מתמטיקה, לעומת 11 אחוז בשנת תשע"ד.
עלייה של 2 אחוזים נרשמה גם במספר התלמידים אשר תעודת הבגרות שלהם כוללת אנגלית ברמה של 5 יחידות, 27 אחוזים בשנת תשע"ה לעומת 25 אחוז בשנת תשע"ד. במספר התלמידים שזכאים לתעודת בגרות הכוללת אנגלית ברמה של 4 יחידות חלה עלייה של 1 אחוז, 22 אחוזים בשנת תשע"ה לעומת 21 אחוזים בשנת תשע"ד.
מגמת עלייה מסתמנת גם באחוז הזכאים לבגרות מצטיינת, 5 אחוז בשנת תשע"ה לעומת 4.3 אחוזים בשנת תשע"ד, וקפיצה של פי 2 יחסית ל-2.5 אחוזים בשנת תשע"ג. עלייה של 5 אחוז מסתמנת בנתון ההתמדה (תלמידים שסיימו כיתה י"ב ברשות הנמדדת), 85 אחוזים בשנת תשע"ה לעומת 80 אחוזים בשנת תשע"ד.
נתוני הזכאות כפי שפורסמו על ידי משרד החינוך (צילום: משרד החינוך)
העלייה בנתוני הזכאות מצטרפת להצלחה של בתי ספר בחדרה, אשר באה לביטוי ברשימת בתי הספר המצטיינים בהישגיהם הערכיים, החברתיים והלימודיים לשנת תשע"ו, שפרסם משרד החינוך לפני כשבוע, ובה נכללו לא פחות מארבעה בתי ספר מחדרה: תיכון למדעים ואמנויות, תיכון חדרה בית אליעזר, גימנסיה חדרה, ואולפנה בני עקיבא.
השבוע גם כיכבה חדרה בתקשורת הארצית, בין היתר בתוכנית הבוקר של ערוץ 2 שם רואיין ראש העיר בנושא גנים מאופסי האנרגיה שייפתחו בשנת הלימודים הנוכחית, ובשעות הצהריים שודרה כתבה על בתי הספר הדמוקרטיים בעיר המהווים חלק מההיצע החינוכי הנרחב והמגוון של העירייה לתושביה.
ראש העיר צביקה גנדלמן אמר כי ההתייחסות לחדרה והנתונים שפורסמו משקפים את ההשקעה הרבה של עיריית חדרה בחינוך ואת העשייה הרבה והערכית המתבצעת בבתי הספר בעיר. "החינוך מצוי בראש סולם העדיפויות והעשייה", אמר גנדלמן, "ואנו משקיעים תקציבים ומשאבים ניכרים לקידומו. מערכת החינוך בחדרה מתקדמת משנה לשנה, וזה הודות למעורבות והעשייה של אגף החינוך בראשות לאה אבוטבול, מנהלי בתי הספר וצוותי ההוראה. בהשקעה רבה, הן בתוכניות לימוד והן במבנים, אנו מובילים את מערכת החינוך קדימה בהתאם לחזוני, ובהתאם להבטחתי לציבור בחדרה להעניק חינוך איכותי שוויוני וערכי לכל ילדי העיר".
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.