הבעל ישלם את מלוא הכתובה לאשתו שלטענתו יצאה לבלות בלבוש לא צנוע. האישה: בעלי ביקש ממני לעזוב את מקום העבודה כי "סביבת העבודה היא שלילית". נדחו טענות הבעל שאשתו יזמה את הגירושין
בעל שביקש מאשתו לעזוב את עבודתה בנימוק כי "סביבת העבודה שלה שלילית" חויב שנתיים לאחר הגירושין, בהחלטה יוצאת דופן של בית הדין הרבני, לתת לרעייתו את מלוא הכתובה כרבע מיליון שקל. בני הזוג שנישאו לפני עשור וחצי, התגרשו לפני כשנתיים לאחר שהאישה, באמצעות עו"ד מורן סולן, טענה כי בעלה נהג באלימות מילולית וכלפיה, נהג להשפילה ואף לבגוד בה.
להוכחת הבגידה היא גילתה כי השתמש באמצעי מניעה, למרות שהיא והוא לא היו בקשר אינטימי באותה עת.
בתחילת 2015 התגרשו בני הזוג. בהסכם ביניהם נותרה שאלת הכתובה פתוחה והם החליטו לדון בה בנפרד. הדיון התקיים בחודש האחרון ולפני מספר ימים פסקו הדיינים, על פי בקשת עו"ד סולן, שהבעל ישלם את מלוא הכתובה בגובה של כרבע מיליון שקל.
עו"ד מורן סולן (צילום: יח"צ)
התקדים הזה, לטענת הבעל, קובע כי למרות שהוא טען להגנתו כי רעייתו היא שדרשה להתגרש והיא זו שיצאה לבלות בגפה, לכן אין לחייב אותו בכתובה, הופך את הקערה על פיה ויכול להוות בסיס לטענות של לא מעט מחלוקות בין בני זוג על תשלום הכתובה. הבעל טען כי "ניסיון ההכנעה והשליטה של אשתי הובילו לגירושין".
הוא הוסיף: "האישה היא שעזבה את הבית יחד עם הקטינים". ובכדי לקעקע לגמרי את דרישתה לקבל את מלוא הכתובה הדגיש כי אשתו בעודה נשואה לו "יצאה בלבוש לא צנוע למועדוני לילה".
בהחלטה כתבו הדיינים, כי לאחר עיון במסמכים שהציגה בפניהם עו"ד סולן, באת כוחה של האישה, אין בסיס לטענה כי היוזמת לגירושין היתה האישה "דווקא הבעל הוא שביקש להתגרש" כתבו. "כמו כן הטענה ללבוש לא צנוע מצידו אינה משכנעת".
בהחלטה הם קובעים כי כאשר איש תובע את אשתו בגירושין עליו לקחת בחשבון שעליו לשאת בהתחייבות שנתן בכתובה בעת הנישואין.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".