הכלבה נמצאה כחודשיים מאז שנעלמה. בעמותה בירושלים בחרו להעבירה לחדרה הידועה בקרב גורמים העוסקים בבעלי חיים בישראל כעיר שבה קיימת פעילות התנדבותית ענפה למען בעלי חיים מהטובות בארץ
לפני קצת פחות משלושה חודשים הועברה כלבה לפנסיון פרטי משקם בחדרה מעמותת "למען החי" בירושלים. הכלבה נמצאה כשהיא משוטטת ברחובות ירושלים כשהיא זקוקה דחוף לשיקום והצלה. בעמותה בחרו להעבירה לחדרה הידועה בקרב גורמים העוסקים בבעלי חיים בישראל כעיר שבה קיימת פעילות התנדבותית ענפה למען בעלי חיים מהטובות בארץ. לציין, כי השיקום נועד להכשיר את הכלבה מסוג כנענית ישראלית לקראת מסירתה לאימוץ.
אולם לפני כחודשיים, למרות הטיפול המסור וההדוק של הפנסיון ומסיבה לא ברורה חל שיבוש בתכנית לאחר שהכלבה שהיתה גם בתחילת היריון נעלמה. הוטרינר העירוני ד"ר יורם ולטר עודכן מיד במקרה ונתבקש על ידי רינה אלדר פעילה למען החיות בירושלים לסייע במציאת הכלבה.
במשך כחודשיים פעל ד"ר ולטר באין ספור ניסיונות למצוא את הכלבה ביחד עם הפקח אייל אדלר, עובדי השירות הוטרינרי ומתנדבים רבים אך לשווא. בכל אותם ימים מאז היעדרותה של הכלבה, המשיכה רינה אלדר להתקשר לד"ר ולטר לברר מה עלה בגורלה של הכלבה. ד"ר ולטר שגילה סובלנות ואכפתיות בכל הפרשה הבטיח לאלדר שבמידה ויגיע אליו שבב של מידע הוא יעדכן אותה.
אכן, לפני מספר ימים ובאופן מפתיע, הגיע מידע מכיוון בית החולים הלל יפה לד"ר ולטר אודות כלבה המניקה 6 גורים בשטח בית החולים. ד"ר ולטר שהבין מיד שמדובר ככל הנראה בכלבה שאותה הם מחפשים זה זמן מה יצא למקום והודיע על כך לפעילי עמותת "למען החי" על מקום הימצאה. אלדר סיפרה: "מכיוון שהכלבה חששה מבני אדם היה קושי לגשת אליה ונאלצנו להיעזר באיש מקצוע שירה בה חץ הרדמה".
לדברי אלדר, כיום, הכלבה מטופלת בצורה אופטימלית במסגרת העמותה "חדרה אוהבת חיות". "שנים רבות" סיפרה אלדר: "אני פעילה למען בעלי חיים ובתוך כך אני נמצאת בקשר עם רופאים וטרינריים מרשויות שונות. יש לציין כי הרופא העירוני של חדרה, ד"ר ולטר גילה אמפתיה ואכפתיות יוצאת דופן לכל המקרה והפגין התייחסות מעבר למצופה".
שישו ושמחו: הקפות שניות בשבעה מוקדים ברחבי חדרה
עיריית חדרה מזמינה את תושבות ותושבי העיר לחגוג יחד את שמחת תורה באירועי הקפות שניות שיתקיימו במוצאי החג...
פלאשנט לוקאלי | 1.10.2026
טעם חדש בעיר: הפודטראקים מגיעים לנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 24.9.2026
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
במהלך חופשת חול המועד סוכות יערכו ב 18 קניוני עופר ברחבי הארץ מגוון רחב של אירועים, פעילויות ואטרקציות לכל המשפחה – ללא עלות ובכניסה חופשית. בין האטרקציות הבולטות לכל השפחה: מופעים, הצגות , סדנאות, מתחמי משחק, מתנפחים ועוד. חג שמח!
מרוץ "ענבי טלי 2026" – מרוץ הראשון מסוגו בישראל שהתקיים בין הכרמים ובנופים המרהיבים של שפלת יהודה, השתתפו כ-200 רצים ורצות מגילאי 4 ועד 70. האירוע הציע למשתתפיו שלושה מסלולים ברמות קושי ומרחקים שונים – מקצה תחרותי של 10 ק"מ, מקצה של 5 ק"מ ומקצה של 2 ק"מ המיועד למשפחות ולילדים. המשתתפים במרוץ נהנו מחוויית ריצה ייחודית פסטורלית ובלתי נשכחת בתוך הנוף החקלאי המזוהה עם ענבי טלי, במסלולים העוברים בין הכרמים הירוקים והשדרות המוצלות, סמוך לאזור בו עובר שביל ישראל ובנוסף, קיבלו חולצת DryFit ומדליית השתתפות, ובמקצים התחרותיים גם מספר חזה עם שבב דיגיטלי למדידת זמנים. את המרוץ סיימו בטעם טוב עם מיטב תוצרת הענבים כחול לבן. כרמל הלפרין, מנכ"ל 'ענבי טלי', שהזניק את המרוץ והשתתף בעצמו במקצה של 10 ק"מ, אמר: "אנו שמחים על האירוע המיוחד ועל ההזדמנות להזמין את הציבור הרחב אלינו, לכרמים, המקום שבו הסיפור של ענבי טלי התחיל ולהכיר מקרוב את החקלאות והנוף של מושב לכיש".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!