עוכב שחרורו למעצר בית של נאשם נוסף בפרשת לה פמיליה
שלומי גבאי יום ראשון,
9 באוקטובר 2016, 21:26
תסקיר חיובי משירות המבחן בעניינו של דור מגידיש, בן 29 מפרדס חנה שהואשם כי תקף את אוהד הפועל תל אביב יורי סדלצקי, סידר לו מעצר בית, אולם הפרקליטות הודיעה כי בכוונתה להגיש ערר לבית המשפט העליון
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב שי יניב הורה היום (ראשון) על שחרורו למעצר בית ללא איזוק אלקטרוני של דור מגידיש, בן 29 מפרדס חנה, שנעצר לפני חודשיים וחצי בפרשת לה פמיליה והואשם בתקיפת אוהד הפועל תל אביב יורי סדלצקי באירוע החמור ברחוב פלורנטין שבמהלכו ננעץ פטיש בראשו וגרם לו לפציעה קשה. מגידיש הואשם בחבלה בכוונה מחמירה ובקשירת קשר לביצוע פשע - עבירות שהעונש הקבוע בחוק למי שמורשע בהן הוא עד 20 שנות מאסר.
בדיון שנערך היום ולאחר שהתקבל תסקיר חיובי משירות המבחן בעניינו של הנאשם הורה בית המשפט על שחרורו למעצר בית מלא בבית הוריו בפרדס חנה תוך פיקוח צמוד של בני משפחתו, אולם שחרורו עוכב, מאחר והפרקליטות הודיעה כי בכוונתה להגיש ערר לבית המשפט העליון על החלטת השופט יניב. עד כה שוחררו בפרשה שלושה נאשמים למעצר בית (שני בגירים וקטין) מתוך 20 הנאשמים. בימים הקרובים ידון בית המשפט בעניינם של נאשמים אחרים בנושא שחרורם למעצר בית.
מגידיש אף הואשם כי תקף יחד עם מספר נאשמים נוספים את אוהדי מכבי חיפה במהלך משחק קבוצתם במסגרת ליגת כדורגל החופים בחוף פולג בנתניה בחודש מאי אשתקד. על פי כתב האישום מגידיש ויתר הנאשמים השליכו בקבוקי זכוכית וחפצים לעבר אוהדי מכבי חיפה וגרמו נזק במזיד לכלי רכבם תוך שהם מסכנים חייהם, אולם לגבי האישומים באירוע כדורגל החופים מסתמן כי הפרקליטות תמחק את האישומים, לאחר שהוברר כי מגידיש כלל לא שהה במקום בעת האירוע ונמצאו סתירות משמעותיות בעדותו של עד המדינה.
עו"ד זוהר ארבל (צילום: יח"צ)
סנגורו של מגידיש, עו"ד זוהר ארבל: "אנו מברכים על החלטת בית המשפט. מדובר בתיק חלש שלטעמנו מוטב היה אלמלא הוגש לבית המשפט המחוזי. מרשי אדם נורמטיבי ששירת בסיירת מובחרת המגיע ממשפחה נורמטיבית לחלוטין. צר לנו על כך שאדם כזה, מלח הארץ, מתמודד עם אישום פלילי רק בשל העובדה שהינו אוהד קבוצת כדורגל".
שמו של אוהד בית"ר ירושלים עלה לראשונה לכותרות לאחר אירועי שרלואה אז הורחק למשך שנה ממגרשי הכדורגל. מגידיש, לוחם מצטיין ביחידת העילית הצה"לית "אגוז", בן למשפחה מוכרת וידועה ביישובו (אביו קצין בכיר במיל' וחבר מועצת העיר) נעצר כשבועיים לפני מועד חתונתו ובשל מעצרו והגשת כתב האישום כנגדו החתונה נדחתה.
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.
תערוכת הפרחים הבינלאומית- Flowers מסע בין עולמות: תצוגת ענק הכוללת 3 מיליון פרחים המעוצבים ב- 5 עולמות תוכן (מים, גלקסיה, מראות, אגדות ושעשועים). המתחם מקורה וממוזג, וכולל אולמות הקרנה, סדנאות לילדים ועמדות צילום מתי-13.8-29.8
איפה: אקספו תל אביב (גני התערוכה) רכישת כרטיס (החל מגיל שנתיים) עלויות ומחירים בארגונים השונים. תהנו!