ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים בהלל יפה: "נדיר למצוא עכביש כזה בארץ ובוודאי שבתוך הבית. הערנות של הורים והטיפול המהיר היו מאוד משמעותיים, כי העקיצה גורמת לפגיעה רב מערכתית שעלולה להסתיים במוות"
בערב יום ג' האחרון הובהלה לחדר מיון ילדים של המרכז הרפואי הלל יפה פעוטה כבת 11 חודשים, מקיסריה, שהוריה זיהו כי נעקצה על ידי עכביש שחור. החשד כי מדובר בעכביש מסוג "אלמנה שחורה" והעובדה שהילדה החלה להתפתל מכאבים, היו תמרור אזהרה, והם נסעו מיד לחדר מיון.
"הם הגיעו לחדר המיון עם העכביש וטוב שכך", מספרת ד"ר עדי קליין, מנהלת מחלקת הילדים של המרכז הרפואי הלל יפה. "במיון זיהינו שכל הנראה מדובר בעכביש מסוג "אלמנה שחורה", ומיד התחלנו טיפול תומך, הכולל מתן נוזלים לשמירה על לחץ דם תקין ומשככי כאבים משום שהפעוטה פיתחה תגובה קשה במהירות: נפיחות בכף היד, אי שקט ניכר, כאבים, רעד בכל הגוף מלווה בהזעה והתכווצויות שרירים. בהמשך, התפתחה פריחה עורית בגפיים וכאבים בלתי פוסקים הנובעים מכיווץ שרירים.
הטיפול שניתן לפעוטה היה פינוי הרעלן באמצעות נוזלים, ומתן תרופות הרגעה המקלות על ההתכווצויות והכאב העז. ללא ספק, ההגעה המהירה למיון יחד עם העכביש/ה והטיפול המהיר היו חיוניים, משום מדובר בעכביש ארסי שעקיצתו עלולה לגרום לפגיעה רב מערכתית בגוף ואף למוות".
העכביש הובא על ידי ההורים לחדר המיון (צילום: באדיבות דוברות בית החולים)
עוד מתארת ד"ר קליין כי ההורים סיפרו שמרגע העקיצה ועד ההחלטה לפנות למיון עברו רק דקות מספר. ההורים סיפרו כי הפעוטה ישבה בסלון ואכלה יחד עם כל המשפחה ארוחת ערב, כאשר הבחינה אמה שיש בידה משהו שחור שהיא עומדת להכניס לפה. בניסיון של אחיה הגדול להוציא את "הדבר" מידה, קפץ עכביש שחור, "בגודל של מטבע קטן", מידה לרצפה. במקביל החלה הילדה להתפתל מכאבים ו"נראתה בהלם". אביה, לכד את העכביש בקופסא, ובדק באינטרנט יחד עם שכן שהגיע למקום באיה עכביש מדובר. כאשר הבינו ההורים שייתכן ומדובר בעכביש מסוג "אלמנה שחורה", הם נכנסו מיד לרכב והגיעו לחדר מיון ילדים ב"הלל יפה".
"כבר בחדר מיון נראה כי התפתחו אצל הילדה גם תופעות גופניות של אי שקט רעד והזעות אשר תמכו באבחנה כי לא מדובר בעכביש חסר משמעות", מציינת ד"ר קליין. הגם שקיים סרום לטיפול בעקיצה מסוג זה, העדיפו ב"הלל יפה", תוך התייעצות עם המרכז הטוקסולוגי הארצי לתת טיפול תומך הכולל נוזלים לפינוי הרעלן ושמירה על לחץ דם תקין, תרופות הרגעה ומשככי כאבים, זאת משום שלסרום עצמו ישנן תופעות שעשויות לחולל תגובה אלרגית חריפה, עד סיכון לחיים. הטיפול היטיב את מצבה של הפעוטה, שמתאוששת כעת במחלקת הילדים של "הלל יפה" וככל הנראה תשוחרר בימים הקרובים.
נוכחותו של עכביש אלמנה שחורה בישראל ובתוך בתים היא נדירה ביותר, ולא ברור כיצד הגיע העכביש דווקא לקיסריה ולתוך הבית. עם זאת, קוראת ד"ר קליין להורים לשים לב לכל חרק מוזר ובוודאי להתפתחות חריגה של עקיצה כזו או אחרת וכן לתופעות כגון שינוי במצב הכללי של הילד לאחר עקיצה, רעידות, התנפחות משמעותית של המקום שנעקץ וכו'.
"ללא ספק הערנות של ההורים שהגיעו לבית החולים עם העכביש והטיפול המהיר שניתן לילדה הצילו את חייה" מסכמת ד"ר קליין.
ד"ר עדי קליין. מנהלת מחלקת הילדים במרכז הרפואי "הלל יפה" (צילום: באדיבות דוברות בית החולים)
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מדברים על זה
כך הפילאטיס משנה את עולם הכדורגל
...
פלאשנט לוקאלי | 11.6.2026
שקיות נייר: הבחירה החכמה לעסקים מודרניים
...
פלאשנט עסקים | 9.6.2026
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.