השכרת דירה היא משימה מורכבת שמחייבת מתן תשומת לב לשורה ארוכה של נושאים והיבטים. החל מהחתימה, דרך קבלת המפתח ועד הביטוח – קבלו את המדריך שימנע מכם טעויות בלתי הפיכות
ציבור שוכרי הדירות בישראל לא זוכה להגנה שמגיעה לו. מחירי הנדל"ן הגואים מונעים מצעירים ובני זוג בתחילת הדרך לקנות דירה, אז הפתרון היחיד שעל הפרק הוא השכרה לטווח קצר, בינוני או ארוך.
מצד שני, השכרת דירה היא כבר מזמן משימה מורכבת שלא כולם יודעים כיצד להתמודד איתה. יש צורך במתן תשומת לב לפרטים הקטנים ובהיכרות עם שורה ארוכה של נושאים והיבטים כדי למצוא את דירת החלומות וגם ליהנות ממנה במחיר נורמלי.
חיפוש דירה וחתימה על חוזה: כל מה שצריך לדעת
השקיעו לפחות כמה שבועות בחיפוש הדירה שמתאימה לכם. אל תקבלו החלטות פזיזות והגיעו לדירה בשעות שונות של היום. בדקו את הדירה יחד עם המשכיר ושימו לב לציוד, לאביזרים, לתקלות ולליקויים. בקשו הסבר על כל ליקוי ודרשו תיקון או רישום בפרוטוקול המשותף. נסו לברר מול ועד הבית או השכנים לגבי מידע בסיסי על תחזוקת הדירה, המטרדים בשכונה וכן הלאה.
שימו לב בעיקר לחוזה שעליו אתם נדרשים לחתום. הוסיפו את המשפט "למעט פגם נסתר" בסעיף שבו תצהירו שמצאתם את הדירה מתאימה לשימושכם, ואל תתביישו לשאול על סעיפים לא ברורים.
הגיעו למעמד החתימה עם קרובי משפחה או חברים אובייקטיביים ותנו להם להביע דעה. סייגו ככל הניתן את סעיף התיקונים, ובדקו מה הנוהל הנקוב בחוזה לגבי תיקונים דחופים. המשכיר ידרוש מכם כמה שיותר אמצעי בטיחות כדי להבטיח את תשלום דמי השכירות בזמן. מבחינתכם, האינטרס הוא להציע חלופות למקרה שבו תידרשו לערבות בנקאית. קראו היטב גם את סעיף תקופת ההסכם ונסו להוסיף הערה לפיה תוכלו למצוא שוכר חלופי בהתראה שמקובלת על כל הצדדים.
מה עושים אחרי שמקבלים מפתח?
השוכר המתחיל צריך לזכור שהאחריות שלו לא נגמרת עם החתימה על החוזה וקבלת המפתח. גם בדירה שכורה יש צורך בביטוח, שיגן על המבנה והתכולה מפני נזקים בלתי הפיכים. הוצאה של כמה עשרות שקלים בחודש יכולה להעניק תחושת ביטחון ולמנוע הוצאות במאות אלפי שקלים. את הביטוח תצטרכו לבחור בהתאם לסוג הדירה ורק לאחר השוואת פוליסות בין החברות השונות.
ברוב חוזי השכירות תמצאו התייחסות לביטוח המבנה בלבד. המשמעות היא שביטוח התכולה הוא האחריות שלכם, כי בסופו של דבר למשכיר אין אינטרס לשלם על כך בעצמו. בררו על סוגים שונים של ביטוח דירה והבחינו בין התכולה והמבנה. עלות ביטוח התכולה נקבעת לפי פרמטרים אחידים כמו גובה הדירה, שווי התכולה בשקלים וכמות התביעות שהגשתם בעבר.
היערכות נכונה להשכרת דירה תמנע עוגמת נפש. השקיעו בכך את המשאבים הנדרשים ולא תתחרטו.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".