אוהבים את הטעמים העדינים של הלימון? רוצים לנסות לשלב אותם בתוך עוגה מפתיעה? הנה המתכון שיכניס טוויסט מרענן לתוך תפריט הקינוחים שלכם
עוגת לימון היא ללא ספק בין הקינוחים האהובים בעולם. קשה להישאר אדישים לעוגה הזו, בעיקר כאשר עורכים ארוחות גדולות ומחפשים אחר דרך מיוחדת להפתיע את החברים ואת בני המשפחה.
העוגה מתאימה לכל שעות היום והיא מצליחה לשלב בין כמות קלוריות נמוכה לבין טעמים מפתיעים. התחרות העיקרית שלה היא מטבע הדברים עם עוגות גבינה, עוגות גזר ובלינצ'ס, אבל מי שמכיר את המתכונים המובילים יודע שיש לה יתרונות מיוחדים.
בנוסף, בישראל אפשר למצוא לימונים טריים לכל אורך השנה ולהרוויח חומרי גלם משובחים במיוחד. קליפת הלימון מעניקה לעוגה טעם נפלא ואפשר לשלב ליקר כדי להעצים את הארומה המקורית. אז איך מכינים את העוגה החלומית? הנה הפרטים המלאים על עוגה חלבית שדורשת זמן עבודה של עד חצי שעה בלבד, זמן הכנה של כשלוש שעות ורמת קושי בסיסית:
המצרכים א. לבסיס – עבור בסיס העוגה תצטרכו להשתמש בתבנית ריבועית של 22 ס"מ. המצרכים הם 150 גרם ביסקוויטים טחונים לפירורים, 100 גרם חמאה מומסת וגרידה מחצי לימון גדול. ב. למלית – המלית של העוגה קובעת את הטעם הסופי ולכן כדאי להשקיע בה. כאן תצטרכו 3 ביצים גדולות, 2 גביעים של גבינת שמנת, מיכל ריקוטה 5%, כוס סוכר, רבע כוס ליקר לימונצ'לו או רבע כוס מיץ לימון טבעי וגרידה מחצי לימון גדול. הקפידו להשתמש בחומרי גלם איכותיים כדי לשדרג את התוצאה.
אופן הכנה
חממו תנור ל-175 מעלות והניחו בתחתית כלי עם מים חמים. במקביל, רפדו את התבנית שהכנתם מבעוד מועד בנייר אפייה. בצעו את הריפוד כך שהוא יכסה את תחתית התבנית והדפנות ולאחר מכן שמנו אותו היטב.
הכינו את הבסיס בצורה הבאה: ערבבו בתוך קערה את פירורי הביסקוויטים, החמאה וקליפת הלימון. המתינו לקבלת תערובת אחידה ושטחו אותה בתוך תבנית. הדקו את התערובת היטב בתוך התבנית והעבירו למקפיא למשך 10 דקות.
בשלב הבא תצטרכו להכין את המלית. טרפו בתוך קערה גדולה את כל הביצים, הוסיפו את הגבינות, הסוכר, הלימונצ'לו וקליפת הלימון וטרפו שוב בעזרת מטרפה ידנית. המתינו לקבלת תערובת חלקה ללא גושים ורק אז תוכלו ליצוק אותה על גבי הבסיס. החליקו את התערובת היטב ושימו לב בעיקר לדפנות ולפינות.
בשלב הרביעי והאחרון תצטרכו לאפות את העוגה במשך שעה. המתינו עד שהעוגה תהיה יציבה בשוליים אבל רוטטת מעט במרכז. צננו היטב את העוגה, כסו אותה בניילון נצמד והעבירו למקרר למשך 6 שעות לפחות עד להתייצבות סופית. לאחר ההתייצבות תוכלו להגיש את העוגה לאורחים ולשלב אותה בתפריט הקולינרי של ארוחות בוקר או ערב חגיגיות במיוחד.
סגן ראש העיר נתניה, ים מאיר קרן, הגיע השבוע לערב הכשרה בסניף ״ידידים״ נתניה למתנדבים חדשים. קרן שיבח את פועלם של ידידים ואמר כי מעבר לסיוע לעשרות אלפי אנשים בכבישים, ברכבים ובמעליות, הארגון יוצר אחדות וקירוב לבבות בעם ישראל ומוכיח כי רוח ההתנדבות והנתינה היא אבן יסוד בחברה הישראלית.
סגן ראש העיר נתניה, ים מאיר קרן, הגיע השבוע לערב הכשרה בסניף ״ידידים״ נתניה למתנדבים חדשים. קרן שיבח את פועלם של ידידים ואמר כי מעבר לסיוע לעשרות אלפי אנשים בכבישים, ברכבים ובמעליות, הארגון יוצר אחדות וקירוב לבבות בעם ישראל ומוכיח כי רוח ההתנדבות והנתינה היא אבן יסוד בחברה הישראלית.
חגיגה מתוקה בסוזוקי מסא נתניה: צוות המקום חגג השבוע את יום הולדתו של בעל הבית באווירה חמה ומשפחתית עם עוגה חגיגית, חיוכים ואיחולים לבריאות והצלחה בכל מעשה ידיו. הצוות המקסים מזמין את כולם להמשיך לקבל שירות מקצועי ואישי במקום: רחוב הפלדה 26, אזור התעשייה הישן, נתניה. מזל טוב!
חגיגה מתוקה בסוזוקי מסא נתניה: צוות המקום חגג השבוע את יום הולדתו של בעל הבית באווירה חמה ומשפחתית עם עוגה חגיגית, חיוכים ואיחולים לבריאות והצלחה בכל מעשה ידיו. הצוות המקסים מזמין את כולם להמשיך לקבל שירות מקצועי ואישי במקום: רחוב הפלדה 26, אזור התעשייה הישן, נתניה. מזל טוב!