מזג האוויר הולך ומתקרר, אז זו ההזדמנות שלכם להעמיס את הרכב ולצאת לטיול ממונע. איך עושים זאת בצורה נכונה? הנה כמה מסלולים שכדאי להכיר מאזור הצפון, דרך המרכז ועד הדרום
ישראל היא מדינה בעלת אקלים ים תיכוני ולכן החורף שלנו לא מזוהה עם טמפרטורות קיצוניות במיוחד. מצד שני, יש שבועות ארוכים שבהם כמות הגשמים חוצה את רף הציפיות ומעלה את הממוצע השנתי.
אפשר להרגיש כבר מעכשיו את ההתקררות בשעות הערב ואת סופי השבוע שהופכים להיות מעוננים יותר. הפתרון הוא להניע את הרכב ולבחור את אחד מבין המסלולים הבאים לטובת טיול עם הילדים, המשפחה או החברים:
1. צפון: מכביש 91 ועד גשר בנות יעקב
המקום הכי טוב לראות בו את הנופים המדהימים של ארץ ישראל הוא אזור רמת הגולן. אפשר להגיע לאזור הזה עם הרכב הפרטי, או לברר על השכרת רכב במחירים משתלמים מיד אחרי תקופת החגים ורגע לפני שיא הקור.
המסלול המומלץ מתחיל בכביש 91 שבו פונים מזרחה ועולים לגולן דרך גשר בנות יעקב. במסגרת המסלול גם עוברים מעל הירדן, ונוסעים במעלה הגולן עד הפניה לקיבוץ אורטל. בפניה הבאה שמאלה מגיעים לכיוון מרום גולן והר בנטל. עוד לפני הכניסה לקיבוץ פונים שוב ימינה כדי לעלות על פסגת ההר ומשם יוצאים מהרכב לצילום משותף על רקע תצפית עוצרת נשימה.
2. מרכז: עולים על תל גזר
את הטיול באזור המרכז כדאי להתחיל עם כביש מספר 424 שמחבר את לוד עם צומת לטרון. הטיול מתאים לתושבי ירושלים והמרכז, להורים שמחפשים תעסוקה משותפת עם הילדים ולכל מי שרוצה לראות מקרוב אתרי מורשת היסטוריים.
נסיעה על כביש 424 מכיוון לוד מזרחה תחבר אתכם לקיבוץ גזר. שם פונים דרומה לשביל כורכר, שבו עולים על בסיסו של נחל גזר ולכיוון תל גזר שנמצא מדרום. לאחר 800 מטר הדרך עושה תפנית שמאלה, אך אתם ממשיכים עוד 1.5 ק"מ עד לחיבור עם דרך בהירה. מומלץ לרדת מהרכב כדי ליהנות מצל ואפשר לקטוף תאנים לכל אורך שעות היום.
3. דרום: הכל מתחיל בדרך השלום
דרך השלום מסתיימת בכניסה ליישוב עין יהב ומתחילה עוד הרבה לפני כן, במושב עידן. המסלול עצמו כולל מפגש ייחודי עם נחל הערבה וצפייה מרתקת בצבעים המתחלפים של הרי אדום. אחרי היציאה ממושב עידן בכביש סלול לכיוון דרום, אפשר גם לעבור את מושב חצבה אל מטע תמרים ומשם אל מצפור ג'בל חופירה מול החממות של מושב עין יהב.
היתרון של מסלול טיול בדרך השלום הוא מגוון מקומות מסודרים לעצירה. ניתן לעצור את הרכב על שבילי המסלול כדי לטייל רגלית, או להמתין לקינוח מתוק ביוגורטריה של מושב עין יהב.
מטיילים מצפון ועד דרום בסופי השבוע הקרירים (צילום: יח"צ)
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".