יותר אנשים עולים על מטוסים, הטיסות הופכות להיות ארוכות וכולנו צריכים למצוא פתרון. מה עושים? הנה 5 טיפים שישפרו את איכות החיים שלכם באוויר וביבשה
לפי נתוני חברת בואינג מסוף שנת 2015, מספר המטוסים שיופעלו על ידי חברות התעופה ברחבי העולם צפוי להגיע ל-56,041 בשנת 2034. הנתונים האלה מתכתבים עם המציאות וידועים לכל מי שביקר לאחרונה בשדות תעופה ברחבי העולם: כבר היום עוברים 900 אלף נוסעים ב-47 ערים מרכזיות מבחינה תעופתית ובשנת 2031 צפויים 2.3 מיליון נוסעים ביום להרכיב 35% מהתל"ג העולמי.
הבעיה עם הצמיחה העצומה בתנועה התעופתית היא שהטיסות הופכות להיות ארוכות יותר. עם זאת, יש מספר טיפים בדוקים להתמודדות עם האתגר:
1. קחו איתכם כרית ושמיכה
טיסה ארוכה גורמת בעיות כי היא מחייבת ישיבה ממושכת בתנוחה סטטית. הפתרון לזה הוא להביא כרית שתופסת את הראש אבל מונעת גב תפוס.
את הכרית מנפחים בעזרת כמה נשיפות קצרות ואפשר לעטוף איתה את הצוואר. בעלות ממוצעת של 50-70 ש"ח גם תוכלו לרכוש שמיכת פשמינה שתשמש אתכם כצעיף לאחר הנחיתה.
2. הקפידו לשתות הרבה מים
תחלופת האוויר הגבוהה בתוך המטוס גורמת להתייבשות. נסו להישאר לחים ושתו כמה שיותר מים. הכניסו לתיק היד בקבוק ריק ובקשו מצוות הדיילים למלא אותו.
זכרו שבכל מטוס אמור להיות מתקן מים לשימוש בחינם, אז אל תתביישו לקום ולעשות זאת. באותה הזדמנות תוכלו גם לחסוך בהוצאות מיותרות. שתו הרבה גם אם אתם לא צמאים וקחו איתכם תכשיר לחות לשפתיים או קרם לחות לפנים.
3. קומו לסיבוב
אתם לא חייבים להישאר בכיסא לכל אורך הטיסה. קומו מהמקום כדי ללכת בתוך המטוס, הזרימו את הדם והפעילו את השרירים. הזיזו את הידיים למעלה ולמטה ועשו כמה מתיחות כדי להתרענן.
מומלץ לקום מיד אחרי מנוחה או תנומה קלה, אך אפשר גם לעשות זאת לפני שהולכים לישון. באופן עקרוני אתם צריכים לקום ל-5-10 דקות כל 45-50 דקות, אבל ניתן גם להסתפק בתדירות נמוכה יותר.
4. קחו איתכם מטען נייד למכשירי החשמל
מיותר לציין את החשיבות של טלפון או מחשב טעונים במהלך טיסה ארוכה. מכשירי חשמל מן הסוג הזה יאפשרו לכם להרגיש בבית, לעבור שעות רצופות בצפייה בסרטים או במשחקים וגם ליהנות מזמן איכות משותף עם מי שטס איתכם.
עם זאת, התנאי היחיד הוא שהמכשירים יהיו טעונים. השקיעו כמה שקלים ברכישת מטען נייד ואל תשכחו לארוז אותו.
5. בואו עם בגדים נוחים
המעבר בין המושבים הוא לא מסלול תצוגת אופנה ואין סיבה לעלות לטיסה ארוכה עם ג'ינס. בואו לשדה עם בגדים נוחים, או לפחות החליפו לכאלה מיד אחרי ההמראה. זה ישפר משמעותית את התחושה שלכם וימנע שרירים תפוסים בתחילת הטיול.
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.