הישג לגנדלמן: העירייה מסיימת את 2016 באיזון תקציבי
רון איתן יום רביעי,
7 בדצמבר 2016, 12:05
הריסון התקציבי וההתנהלות האחראית שהנהיג ראש העיר, מובילים את העירייה זו השנה השנייה ברציפות לתקציב מאוזן
לקראת תום שנת 2016 מסתמן כי הריסון התקציבי וההתנהלות האחראית שהנהיג ראש העיר צביקה גנלדמן, מובילים את העירייה זו השנה השנייה ברציפות לאיזון תקציבי. בתוך שלוש שנים לכהונתו הצליח ראש העיר לכסות את הגרעון השוטף בגובה 22 מיליון שקלים, שירש מקודמו בתפקיד, ולהביא לייצוב המערכת.
על-פי נתוני אגף הגזברות בעיריית חדרה, שנת 2011 הסתיימה בגרעון של כ-10 מיליון שקלים, ובשנת 2012 הגיע הגרעון לכ-13 מיליון שקלים. שנת 2013, שהייתה שנת בחירות, הסתיימה בגרעון עצום של כ-22 מיליון שקלים. המצב העגום התגלה להנהלת העיר החדשה, בראשות גנדלמן, מיד עם תחילת הכהונה בנובמבר 2013, ועם מצב זה נאלץ ראש העיר להתמודד בעת הכנת התקציב לשנת 2014.
ראש העיר עם גזבר העירייה
על מנת להבריא את העירייה ולפעול לצמצום הגרעון, הוביל ראש העיר תוכנית שכללה צמצום עלויות וקיצוץ בהוצאות, ומצד שני העמקת הגבייה מארנונה וגיוס תקציבים ממשרדי ממשלה ורשויות לאומיות. ואכן, כבר בשנת 2014, השנה הראשונה לכהונתו, הצליח ראש העיר לצמצם את הגרעון לכ-6 מיליון שקלים, ואילו שנת 2015 כבר הסתיימה באיזון תקציבי ואף בעודף קטן של כ-200 אלף שקלים.
ראש העיר הביע שביעות רצון מכך, שכבר כעת מסתמן כי גם את שנת 2016 תסיים העירייה באיזון תקציבי, מה שמעיד על ניהול כספי נכון ואחראי.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".