איש רב הפעלים אברהם עמרם ז"ל הקים את חברת "אברהם עמרם ובניו" שהפכה לחברה הגדולה לפיתוח ובנייה באזור חדרה. הטקס התקיים במעמד ראש העיר, אישי ציבור ובני המשפחה
בטקס מרגש בהשתתפות אישי ציבור ובני משפחה נחנך באזור התעשיה בחדרה רחוב על שם איש העסקים ורב הפעלים אברהם עמרם שהלך לעולמו לפני למעלה משנה. המשתתפים התקשו להסתיר את התרגשותם במהלך הטקס וסגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, שבירכה בטקס, אמרה: "אברהם עמרם היה אחד מבניה ובוניה של העיר חדרה. הוא נפטר בפתאומיות והשאיר אחריו משפחה מפוארת שממשיכה את דרכו במעשי חסד, בבנייה ובפיתוח עירנו האהובה". לאחר גזירת הסרט והסרת הלוט.
בטקס השתתפו עוד סגן ראש העיר רומן גישר, המשנה לראש העיר בועז ביטון, חברת הנהלת העיר הרב בן ציון נורדמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, סמנכ"ל העירייה משה ביטון, בני משפחתו של אברהם עמרם ז"ל, ורבים ממוקירי זכרו.
טקס גזירת הסרט. השלט שהוצב (בתמונה הקטנה) (צילום: שלומי גבאי)
עמרם נולד בלוב ועלה ארצה עם משפחתו בתחילת שנות ה-50 והשתכנו תחילה במעברת אגרובנק בחדרה סמוך לרכבת. כעבור מספר שנים הם העתיקו את מגוריהם לשכונת גבעת אולגה. עם השנים עמרם פנה לעסוק בענף הבניין כשהוא מתמחה בעבודות הגרנוליט ואבנים משתלבות ושם מצא את פרנסתו. מהר מאוד הפך עמרם לקבלן בניין ופיתוח ועם השנים הפכה החברה שהקים לגדולה בתחומה באזור חדרה והסביבה. היה ידוע כמי שנוהג לתרום בסתר במשך שנים למוסדות ולמשפחות מצוקה. את זמנו הפנוי הוא נהג לבלות בחברת מאות בעלי הכנף שאותם החזיק בחצר ביתו.
אברהם עמרם ז"ל (צילום: שלומי גבאי)
עמרם שהיה בשירותו הצבאי מפעיל ציוד מכני הנדסי כבד התפרסם לראשונה כאשר נפל בשבי באפריל 1978 לאחר היתקלות עם חוליית מחבלים בלבנון חודש לאחר תחילת "מבצע ליטני". הוא ועוד ארבעה חיילים נוספים מיחידתו עברו את אחד המחסומים שהוקמו על ידי צה"ל והם מצאו את עצמם מול המחבלים. במהלך ההיתקלות התפתח קרב וארבעה מחבריו נהרגו, אחד הצליח להימלט. עמרם נתפס ונלקח בשבי.
הוא הוחזק במשך 340 יום אצל אנשיו של אחמד ג'יבריל, מנהיג החזית העממית לשחרור פלשתין, במפקדה הכללית בסוריה. בתום 11 חודשים בשבי הוא שוחרר תמורת 76 מחבלים, בעיסקת חילופי השבויים הראשונה שביצעה מדינת ישראל מול ארגון טרור. זו היתה הפעם הראשונה שבה שחררה ממשלת ישראל מחבלים "עם דם על הידיים" החלטה, שהביאה למעשה בישראל לתחילתו של הוויכוח הציבורי בסוגיית שחרור מחבלים.
תחפושות מתגלגלות: עובדי אינטל השתתפו ביום התנדבות מרגש לקראת חג פורים. כ-60 עובדים התנדבו בקמפוס החברה בעיר והכינו תחפושות מותאמות לילדים עם מוגבלות בכיסאות גלגלים והליכונים, במסגרת שיתוף פעולה מתמשך עם מיזם חל"ק מבית עמותת ארץ עיר בפרוייקט הארצי "תחפושות מתגלגלות". הפעילות התקיימה כחלק ממדיניות המעורבות הקהילתית של החברה. אהבנו ופרגנו!
השחקנית הישראלית וכוכבת הרשת יסמין עמרי נבחרה להשתתף בקמפיין החדש של המותג הבינלאומי לטיפוח השיער אלביב מבית לוריאל פריז. הקמפיין יעלה במהלך חודש פברואר בישראל ויכלול פרסומים במדיה הדיגיטלית, בנקודות המכירה בשילוב תכנים ברשתות החברתיות. יסמין עמרי, עם למעלה ממיליון עוקבים בפלטפורמות הסושיאל ויכולת לייצר תוכן אותנטי ומשפיע על קהל היעד, תשתתף בקמפיין לצד מסר שמדגיש אינדיבידואליות, ביטחון עצמי, זוהר וטיפוח טבעי.
חבר המועצה לשעבר, ארז אבא, שבנו מופיע בקונצרט בהיכל התרבות בעיר, משתף: ״איזה כיף להגיע להיכל התרבות בנתניה, לשמוע קונצרט של ילדים צעירים מגיל ארבע, זאת שמחה גדולה מאוד ויש עתיד לתרבות בעיר. ומילה טובה למנכ״ל בני אפרים, שגם הוא התרגש מאוד כאילו זה הפעם הראשונה שהוא הגיע לקונצרט, ומה עוד שיש לו צוות מורים איכותיים ביותר. כיף גדול!״.