איש רב הפעלים אברהם עמרם ז"ל הקים את חברת "אברהם עמרם ובניו" שהפכה לחברה הגדולה לפיתוח ובנייה באזור חדרה. הטקס התקיים במעמד ראש העיר, אישי ציבור ובני המשפחה
בטקס מרגש בהשתתפות אישי ציבור ובני משפחה נחנך באזור התעשיה בחדרה רחוב על שם איש העסקים ורב הפעלים אברהם עמרם שהלך לעולמו לפני למעלה משנה. המשתתפים התקשו להסתיר את התרגשותם במהלך הטקס וסגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, שבירכה בטקס, אמרה: "אברהם עמרם היה אחד מבניה ובוניה של העיר חדרה. הוא נפטר בפתאומיות והשאיר אחריו משפחה מפוארת שממשיכה את דרכו במעשי חסד, בבנייה ובפיתוח עירנו האהובה". לאחר גזירת הסרט והסרת הלוט.
בטקס השתתפו עוד סגן ראש העיר רומן גישר, המשנה לראש העיר בועז ביטון, חברת הנהלת העיר הרב בן ציון נורדמן, מנכ"ל העירייה יעקב זיגדון, סמנכ"ל העירייה משה ביטון, בני משפחתו של אברהם עמרם ז"ל, ורבים ממוקירי זכרו.
טקס גזירת הסרט. השלט שהוצב (בתמונה הקטנה) (צילום: שלומי גבאי)
עמרם נולד בלוב ועלה ארצה עם משפחתו בתחילת שנות ה-50 והשתכנו תחילה במעברת אגרובנק בחדרה סמוך לרכבת. כעבור מספר שנים הם העתיקו את מגוריהם לשכונת גבעת אולגה. עם השנים עמרם פנה לעסוק בענף הבניין כשהוא מתמחה בעבודות הגרנוליט ואבנים משתלבות ושם מצא את פרנסתו. מהר מאוד הפך עמרם לקבלן בניין ופיתוח ועם השנים הפכה החברה שהקים לגדולה בתחומה באזור חדרה והסביבה. היה ידוע כמי שנוהג לתרום בסתר במשך שנים למוסדות ולמשפחות מצוקה. את זמנו הפנוי הוא נהג לבלות בחברת מאות בעלי הכנף שאותם החזיק בחצר ביתו.
אברהם עמרם ז"ל (צילום: שלומי גבאי)
עמרם שהיה בשירותו הצבאי מפעיל ציוד מכני הנדסי כבד התפרסם לראשונה כאשר נפל בשבי באפריל 1978 לאחר היתקלות עם חוליית מחבלים בלבנון חודש לאחר תחילת "מבצע ליטני". הוא ועוד ארבעה חיילים נוספים מיחידתו עברו את אחד המחסומים שהוקמו על ידי צה"ל והם מצאו את עצמם מול המחבלים. במהלך ההיתקלות התפתח קרב וארבעה מחבריו נהרגו, אחד הצליח להימלט. עמרם נתפס ונלקח בשבי.
הוא הוחזק במשך 340 יום אצל אנשיו של אחמד ג'יבריל, מנהיג החזית העממית לשחרור פלשתין, במפקדה הכללית בסוריה. בתום 11 חודשים בשבי הוא שוחרר תמורת 76 מחבלים, בעיסקת חילופי השבויים הראשונה שביצעה מדינת ישראל מול ארגון טרור. זו היתה הפעם הראשונה שבה שחררה ממשלת ישראל מחבלים "עם דם על הידיים" החלטה, שהביאה למעשה בישראל לתחילתו של הוויכוח הציבורי בסוגיית שחרור מחבלים.
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.