אגף הרווחה של עיריית חדרה הצטרף לשביתה הכלל ארצית של אגפי הרווחה בכל הרשויות המקומיות, כאות מחאה נגד האלימות כלפי עובדים סוציאליים
אגף הרווחה בעירייה חדרה הצטרף לשביתה הכלל ארצית של אגפי הרווחה בכל הרשויות המקומיות, שהתקיימה ביום ראשון השבוע, כאות מחאה נגד האלימות כלפי עובדים סוציאליים.
זאת לאחר שבשבוע שעבר נורו יריות אל עבר משרדה של מנהלת האגף לשירותים חברתיים באום אל פאחם, כשלושה חודשים לאחר שנורו יריות על רכבה של עובדת סוציאלית מהשירותים החברתיים ביישוב.
מזדהים. אגף הרווחה
באגף הרווחה מסבירים כי, מקרים אלה מצטרפים לשורה ארוכה של מקרי אלימות המופנים כלפי עובדים סוציאליים ברשויות השונות, אשר עוסקים בעשייה חברתית ומוציאים לפועל את מדיניות משרד הרווחה. "העובדים הסוציאליים נמצאים בחזית החברתית ותפקידם להגן על חסרי הישע, ילדים ונוער בסיכון, נשים מוכות וכל אדם הזקוק להגנה.
אנו מבצעים תפקידנו ברגישות, אמפטיה והבנה, ולרוב בשיתופי פעולה עם לקוחות השירות, על מנת לתת פתרון אופטימלי למצבים מורכבים. אנו מבינים ששורת אירועי האלימות הקיצוניים המתרחשים במחוזותינו הם אירועי קצה ואינם משקפים את כלל קהל היעד של שירותי הרווחה, אך יחד עם זאת עלינו לנהוג בחומרה כלפי כל מי שנוהג כלפינו באלימות".
הנהלת אגף הרווחה בחדרה, ובראשו מנהלת האגף זיוה היימברג, מגנה כל אירוע אלימות, ובימים אלה אף עוברים העובדים הסוציאליים באגף הרווחה הכשרה מקצועית המסייעת בהקניית שפה אחידה והתמודדות ברורה מול אירועי אלימות.
"לנוכח ריבוי מקרי האלימות בשנים האחרונות כנגד עובדי הרווחה בכלל והעובדים סוציאליים בפרט, איננו יכולים להשלים עם תופעה זו בה עובדי ציבור מבצעים את תפקידם על פי מדיניות או חוק, יחוו ויהיו מעורבים במקרי אלימות קשים וחמורים המשפיעים על תפקודם ומאיימים על קיומם האישי. העובדים הסוציאליים מאגף הרווחה בחדרה אומרים לא לאלימות!", אומרים באגף.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!