ברוב קולות אישרה מועצת העיר את תקציב 2017 העומד על 607,312,801 מיליון שקלים. ראש העיר: תקציב חברתי הרואה לנגד עיניו את טובת תושבי חדרה
מועצת העיר אישרה פה אחד את תקציב העירייה לשנת 2017, העומד על 607,312,801 מיליון שקלים. לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, התקציב הוכן בעמל רב ומביא לידי ביטוי כספי את מדיניות הנהלת העיר בראשותו. גנדלמן: "התקציב המאוזן מצביע על התנהלות אחראית. מצד אחד הוא מגלם את צורכי האוכלוסיות השונות בעיר, ומצד שני את יכולת העירייה לגייס כספים למימון פעולותיה, כל זאת תוך המשך פיתוחה ושגשוגה של העיר".
ארבעה חברי אופוזיציה נעדרו מההצבעה. גנדלמן התייחס להיעדרם ואמר כי, "דווקא בימים אלה כשכולנו ראינו איך בירושלים, בכנסת, מתנהלת מסחרה מביכה של הרגע האחרון בוועדת הכספים, אצלנו בחדרה הגענו לאישור התקציב אחרי דיאלוג מוצלח וענייני, גם מול הדרג המקצועי, גם מול חברי הנהלת העיר, וגם בוועדת הכספים שבה לאופוזיציה הייתה הזדמנות להשפיע אך הם לא טרחו להגיע. אני יכול לספר לכם שבימיי כחבר אופוזיציה לוחמת, לא התעצלנו, לא מעלנו בתפקידנו, הכנו הסתייגויות ואף תקציב אלטרנטיבי שהביא לידי ביטוי את האני מאמין שלנו. כך פועלים נבחרי ציבור עם מחויבות ציבורית".
הצבעה בישיבת התקציב (צילום: דוברות העירייה)
עוד ציין כי, שנת 2017 היא המשכה של התנהלות כספית אחראית, המתבטאת בריסון תקציבי, שהביאה את העירייה לאיזון תקציבי החל משנת 2015. ראש העיר הדגיש כי בהכנת התקציב הונחו אנשי המקצוע לא לפגוע ברמת החינוך התרבות והרווחה ולשמור על רמה נאותה של חזות העיר. כמו כן, ממשיכים תושבי חדרה ליהנות מחנייה חינם ברחבי העיר, הספורט ההישגי נתמך בצורה משמעותית, ומושם דגש רב על רמת השירות של עובדי העירייה לתושבי העיר. "אני מאמין כי צעדי ההתייעלות שנקטנו ובאים לידי ביטוי בתקציב, יביאו את העיר להמשך צמיחה שהחלה כבר בשנת 2015 וממשיכה ביתר שאת לקראת השנה הבאה עלינו לטובה".
כאמור, למרות הריסון התקציבי מקפידה העירייה זו השנה השלישית להעלות את תקציב החינוך, ולפעול לשיפור מערך השירות לתושבים. גנדלמן: "שמרנו על תקציבים חברתיים, הגדלנו את התקציבים לשיפור חזות העיר, כולל הקצאה מיוחדת בשבוע שעבר של 7 מיליון שקלים נוספים, העלינו את תקציב הספורט ההישגי כדי שנוכל לעלות ליגות ולתת גב למי שמייצגים את חדרה בכבוד, והודות לאיזון התקציבי הצלחנו להשאיר בצד סכום של מיליון שקלים לטובת פרויקט לבחירת תושבי העיר".
תקציב 2017 נבנה מתוך אחריות והתמודדות עם חובות שנותרו מקדנציות קודמות, ועל-פי תוכנית ייצוב שנועדה לייצב את התקציב ולהביאו לאיזון, כל זאת תוך הקפדה להמשיך ולהציב את תחומי החינוך, הרווחה וטיפוח חזות העיר בראש סדר העדיפויות העירוני.
ואכן, הנתח הגדול ביותר – 156,429 מיליוני שקלים המהווים כ-26 אחוזים מסך התקציב – מיועד לחינוך, עלייה של 8 אחוזים לעומת 143,730 מיליוני שקלים בתקציב 2016. תקציב הרווחה, המהווה כ-15.5 אחוז מכלל התקציב, עומד על 94,262 מיליוני שקלים, לעומת 93,219 מיליון בשנת 2016.
תקציב אגף שפ"ע (שיפור פני העיר), מהווה כ-14 אחוז מכלל התקציב. אגף זה ממונה על טיפוח העיר, ניקיון רחובות, טיאוט, איסוף אשפה, גינון וכדומה, ותקציבו יעמוד על 83,986 מיליון שקל, לעומת 80,102 מיליון בשנת 2016, גידול של 5 אחוז.
בישיבת התקציב הודה ראש העיר לצוות המקצועי, לגזבר העירייה, מנכ"ל העירייה, מנהלי האגפים וחברי הנהלת העיר שהשקיעו רבות בגיבוש התקציב, וסיכם: "לכולנו יש הרבה סיבות להתגאות בתקציב שמונח היום על שולחן המועצה. בתהליך שעברנו, ביעדים שהצבנו, ובעיקר בהיותו תקציב חברתי הרואה לנגד עיניו את טובת תושבי חדרה".
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".