ברוב קולות אישרה מועצת העיר את תקציב 2017 העומד על 607,312,801 מיליון שקלים. ראש העיר: תקציב חברתי הרואה לנגד עיניו את טובת תושבי חדרה
מועצת העיר אישרה פה אחד את תקציב העירייה לשנת 2017, העומד על 607,312,801 מיליון שקלים. לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, התקציב הוכן בעמל רב ומביא לידי ביטוי כספי את מדיניות הנהלת העיר בראשותו. גנדלמן: "התקציב המאוזן מצביע על התנהלות אחראית. מצד אחד הוא מגלם את צורכי האוכלוסיות השונות בעיר, ומצד שני את יכולת העירייה לגייס כספים למימון פעולותיה, כל זאת תוך המשך פיתוחה ושגשוגה של העיר".
ארבעה חברי אופוזיציה נעדרו מההצבעה. גנדלמן התייחס להיעדרם ואמר כי, "דווקא בימים אלה כשכולנו ראינו איך בירושלים, בכנסת, מתנהלת מסחרה מביכה של הרגע האחרון בוועדת הכספים, אצלנו בחדרה הגענו לאישור התקציב אחרי דיאלוג מוצלח וענייני, גם מול הדרג המקצועי, גם מול חברי הנהלת העיר, וגם בוועדת הכספים שבה לאופוזיציה הייתה הזדמנות להשפיע אך הם לא טרחו להגיע. אני יכול לספר לכם שבימיי כחבר אופוזיציה לוחמת, לא התעצלנו, לא מעלנו בתפקידנו, הכנו הסתייגויות ואף תקציב אלטרנטיבי שהביא לידי ביטוי את האני מאמין שלנו. כך פועלים נבחרי ציבור עם מחויבות ציבורית".
הצבעה בישיבת התקציב (צילום: דוברות העירייה)
עוד ציין כי, שנת 2017 היא המשכה של התנהלות כספית אחראית, המתבטאת בריסון תקציבי, שהביאה את העירייה לאיזון תקציבי החל משנת 2015. ראש העיר הדגיש כי בהכנת התקציב הונחו אנשי המקצוע לא לפגוע ברמת החינוך התרבות והרווחה ולשמור על רמה נאותה של חזות העיר. כמו כן, ממשיכים תושבי חדרה ליהנות מחנייה חינם ברחבי העיר, הספורט ההישגי נתמך בצורה משמעותית, ומושם דגש רב על רמת השירות של עובדי העירייה לתושבי העיר. "אני מאמין כי צעדי ההתייעלות שנקטנו ובאים לידי ביטוי בתקציב, יביאו את העיר להמשך צמיחה שהחלה כבר בשנת 2015 וממשיכה ביתר שאת לקראת השנה הבאה עלינו לטובה".
כאמור, למרות הריסון התקציבי מקפידה העירייה זו השנה השלישית להעלות את תקציב החינוך, ולפעול לשיפור מערך השירות לתושבים. גנדלמן: "שמרנו על תקציבים חברתיים, הגדלנו את התקציבים לשיפור חזות העיר, כולל הקצאה מיוחדת בשבוע שעבר של 7 מיליון שקלים נוספים, העלינו את תקציב הספורט ההישגי כדי שנוכל לעלות ליגות ולתת גב למי שמייצגים את חדרה בכבוד, והודות לאיזון התקציבי הצלחנו להשאיר בצד סכום של מיליון שקלים לטובת פרויקט לבחירת תושבי העיר".
תקציב 2017 נבנה מתוך אחריות והתמודדות עם חובות שנותרו מקדנציות קודמות, ועל-פי תוכנית ייצוב שנועדה לייצב את התקציב ולהביאו לאיזון, כל זאת תוך הקפדה להמשיך ולהציב את תחומי החינוך, הרווחה וטיפוח חזות העיר בראש סדר העדיפויות העירוני.
ואכן, הנתח הגדול ביותר – 156,429 מיליוני שקלים המהווים כ-26 אחוזים מסך התקציב – מיועד לחינוך, עלייה של 8 אחוזים לעומת 143,730 מיליוני שקלים בתקציב 2016. תקציב הרווחה, המהווה כ-15.5 אחוז מכלל התקציב, עומד על 94,262 מיליוני שקלים, לעומת 93,219 מיליון בשנת 2016.
תקציב אגף שפ"ע (שיפור פני העיר), מהווה כ-14 אחוז מכלל התקציב. אגף זה ממונה על טיפוח העיר, ניקיון רחובות, טיאוט, איסוף אשפה, גינון וכדומה, ותקציבו יעמוד על 83,986 מיליון שקל, לעומת 80,102 מיליון בשנת 2016, גידול של 5 אחוז.
בישיבת התקציב הודה ראש העיר לצוות המקצועי, לגזבר העירייה, מנכ"ל העירייה, מנהלי האגפים וחברי הנהלת העיר שהשקיעו רבות בגיבוש התקציב, וסיכם: "לכולנו יש הרבה סיבות להתגאות בתקציב שמונח היום על שולחן המועצה. בתהליך שעברנו, ביעדים שהצבנו, ובעיקר בהיותו תקציב חברתי הרואה לנגד עיניו את טובת תושבי חדרה".
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
משפיל את המשטרה פעם אחר פעם
...
פלאשנט לוקאלי | 31.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
סגן ומ”מ ראש העיר שלו אלגלי, השתתף בסבב אליפות ישראל בסקייטבורד, שנערך בנתניה בפארק שלולית החורף, בהשתתפות ספורטאים מאיגוד הסקייטבורד מכל רחבי הארץ. תפסנו אותו יחד בצילום עם עופר אלקין - מנכ״ל איגוד הסקייטבורד
וניר יבלונסקי - מאגף הספורט.
ראש העיר נתניה, אבי סלמה, אירח השבוע את השר חיים כץ, שר התיירות, הרווחה, הבריאות, הבינוי והשיכון. יחד עם הצוות המקצועי דנו על הנושאים לקידומה והמשך התפתחותה של העיר.
מזל טוב לבת המצווה: בין החוגגים למשפחת עו"ד יוסי ומרב מכלוף, שדרן רדיו 90, יחד עם חברי מועצה, משפחה וחברים טובים אשר נהנו מערב מרגש, שמח ובלתי נשכח. מזל טוב והרבה הצלחה בהמשך הדרך!
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.