לקראת יום השואה הבינלאומי תציג עיריית חדרה בשיתוף בית טרזין תערוכה המתעדת את החיים בגטו טרזיינשטאט, כמחווה לצייר פליקס בלוך שנספה בשואה
לקראת יום השואה הבינלאומי תציג עיריית חדרה בשיתוף בית טרזין את התערוכה הייחודית "תיקיית הקרטון החומה", להנצחת החיים בגטו טרזיינשטאט כמחווה לצייר פליקס בלוך שנספה בשואה. טקס הפתיחה יתקיים ב-25 בינואר במעמד ראש העיר צביקה גנדלמן, סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, ומנכ"לית בית טרזין תמי קינברג.
ראש העיר צביקה גנדלמן: "ב-27 בינואר 1945 שוחרר מחנה ההשמדה אושוויץ בידי הצבא האדום. מאחר שמחנה אושוויץ סימל יותר מכל את מכונת ההשמדה הנאצית, בחרה העצרת הכללית של האו"ם ביום זה כיום הזיכרון הבינלאומי לשואה. כראש עיר, אך גם כאדם פרטי וכבן לניצולי שואה, אני מעודד כל פעילות שמסייעת בהנצחת הקורבנות במטרה לשמר ולהנחיל את זיכרון השואה. לכבוד הוא לי להציג בחדרה את התערוכה, אשר ביחד עם פעילויות הנצחה נוספות, מבטיחה שזכר שישה מיליון היהודים שנספו בשואה לא יישכח, ומסייעת להנחלת זכרם גם לדורות הבאים".
תיקיית הקרטון החומה
סגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי מוסיפה על הדברים ומציינת כי, "התערוכה משמרת את זיכרון השואה ומוקיעה את הכשל המוסרי ביותר שידע המין האנושי מעודו. עלינו לשאוף לעולם מוסרי, ערכי ובעל סולידריות חברתית, על מנת שתופעות איומות שבאו לידי ביטוי במלחמת העולם השנייה, לא יישנו".
לדברי אוצרת התערוכה רותי ליובין, פליקס בלוך, שעבד ב'חדר הציירים' במחלקה הטכנית שבגטו טרזיינשטאט, ניצל תיקיית קרטון ישנה ורשם עליה, בסתר, טקסט חזותי המתאר מסכת חיים מצמררת שהתנהלה בשנת 1943 בגטו כשנה לפני מותו הטרגי בעינויים. לימים שימשו ציוריו כעדות משפטית מצוירת במשפטי הנאצים.
אמנים רבים מהארץ ומחו"ל הביעו על גבי תיקיות קרטון חומות, בטכניקות מגוונות כגון הדפס, צילום, רישום, קולאז', צריבה, תבליט, עבודה בשמן ובאקריליק, מחווה אמנותי לאמן פליקס בלוך, ובכך יצרו תערוכה מרשימה ומרגשת, גדושת זיכרונות ומכאובים, המעלה את זכרו של האמן המחונן, שכשרונו הרב סייע בידיו להנציח תיאור של חייו הכפויים והמזוויעים בגטו טרזיינשטאט.
התערוכה "תיקיית הקרטון החומה" המוצגת במוזיאון בית טרזין, הוצגה בספטמבר האחרון גם במוזיאון גטו טרזיינשטאט בצ׳כיה. בחדרה תוצג התערוכה בגלריה העירונית במתחם יד לבנים, החל מתאריך 25 בינואר ועד ה-20 בפברואר.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.