האם סירובה של אישה להיכנס להיריון מחשש לפגיעה במקור פרנסתה היה מוצדק. הבעל שחשף את הסיבה האמיתית לסירוב הופתע וגם הדיינים נותרו המומים. אבל רגע לפני הגט היה לבעל מה לומר
בית הדין הרבני התלבט בשאלה האם סירובה של האישה להיכנס להיריון ארבע שנים אחרי הנישואין, הוא תוצאה של הרצון לשמור על מקור פרנסתה או שמדובר בעילה לגירושין.
צעיר מסורתי, פנה ליעוץ אצל עורך דין גדלי סולן כדי להבין, האם הוא צריך לפתוח בהליך גירושין או להיות סבלני - וכיצד עליו לנהוג במקרה זה. מכתב התביעה שהוגש לבית הדין עולה בין היתר כי הצעיר מהצפון סבל במשך שנים מלחץ משפחתי בנוגע לנישואיו. בהגיעו לגיל 42, הכיר צעירה יפה, עובדת בנק, בתפקיד בכיר, שבין היתר טיפלה בחשבונו.
ההכרות הקצרה הולידה מערכת יחסים שבסיומה הוא בישר לבני משפחתו על נישואיו. העובדה כי הרעיה צעירה ממנו ב-12 שנים, גרמה לכמה מבני משפחת הבעל להרים גבה אבל הוא התעלם.
אחרי כשנה של נישואין, נטען בכתב התביעה, ביקש הבעל להביא ילד לעולם, אבל רעייתו ביקשה ממנו להמתין וכך זה נמשך כארבע שנים. האישה סירבה ועדיין מסרבת להיכנס להיריון. יתרה מזו היא המשיכה לנהל אורח חיים של רווקה. נפגשה פעמיים בשבוע בשעות הערב עם חברות., נטען בתביעה שהגיש עו"ד סולן ונהגה לרדת לאילת ולנסוע לחו"ל בגפה.
בצר לו ,שכר הבעל בלש פרטי, לבדוק האם יש לאשתו מאהב. לרוע מזלו הוא גילה כי רעייתו היפה, פקידת הבנק במקצועה,, עובדת בשעות הפנאי, כבת לוויה לגברים עשירים במיוחד בכל רחבי הארץ. להגנתה טענה כי היא לא מקיימת יחסים עם אותם גברים אלא רק מלווה אותם לאירועים. "יש כזו עבודה תתפלאו" אמרה לדיינים ההמומים שהקשו ושאלו מדוע לא דיווחת על העיסוק לבעלך - ועל כך היתה לה תשובה מפתיעה "רציתי את ההכנסה מעבודה זו בשבילי".
הדיינים הבינו כי הדרך של בני הזוג לגט סלולה וקבעו להם מועד בתוך שלושה שבועות לסידור גט, אבל אז הדהים הבעל ורגע לפני הגירושין בפועל הודיע הבעל לעו"ד סולן "אני רוצה לתת לה צ'אנס".
מי חדרה ו-מי נתניה לקראת סגירה
הצעת החוק לסגירת תאגידי המים אושרה בועדת השרים לחקיקה...
פלאשנט לוקאלי | 17.12.2025
מה קורה כשהאור בגלריה נכבה?
תערוכה חדשה ומסקרנת בב'ורג בנימינה...
פלאשנט לוקאלי | 15.12.2025
73 יצירות בגלריה על הצוק בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.12.2025
רואי הסינג מונה למנכ"ל תנועת מכבי העולמית
...
פלאשנט לוקאלי | 4.12.2025
ההשפעה של המלחמה על מחלוקות עסקיות
...
פלאשנט לוקאלי | 3.12.2025
מדברים על זה
אישום: תקף באכזריות את בן זוגה של אימו
...
פלאשנט חוק ומשפט | 17.12.2025
המדריך לגבר לבחירת נעלי נייק
...
פלאשנט עסקים | 17.12.2025
מה אומרים הכאבים בצד הפנימי של הברך ואיך חוזרים לפעילות מלאה
...
פלאשנט עסקים | 17.12.2025
רובלוקס – טירוף הילדים של חנוכה
יאיר זלטאן, יוטיובר מוכר ואהוב מספק תמיכה לילדים שלעיתים נפגעים מבחינה רגשית מהמשחק...
פלאשנט לוקאלי | 12.12.2025
קרנות פנסיה ואובדן כושר עבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 11.12.2025
אוכל לצ׳ינצ׳ילות - כללי תזונה חשובים לבחירה נכונה ובריאה
...
פלאשנט עסקים | 23.11.2025
פתרונות ענן בישראל – הטכנולוגיה של ישראל, אבטחת המידע של ישראל
...
פלאשנט עסקים | 17.11.2025
מערכות דיוור – שיווק שכדאי להכיר
...
פלאשנט עסקים | 12.11.2025
תאונת דרכים וסטייה מהדרך במהלך העבודה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 30.10.2025
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".