סנ"צ אברהם מאור, מפקד תחנת חדרה לשעבר הורשע בסוף השבוע בבית משפט השלום בעבירה של מרמה והפרת אמונים
סגן-ניצב בדימוס אברהם מאור, מפקד תחנת חדרה לשעבר הורשע במסגרת הסדר טיעון שממנו עולה כי מח"ש התחייבה לא לדרוש עונש הגבוה משישה חודשי עבודות שירות. על פי כתב האישום מאור ניהל מערכות יחסים בעלות אופי מיני עם שוטרות שהיו כפופות אליו ובעקבות הסדר הטיעון הוא לא יישא עונש מאסר.
סגן נשיא בית משפט השלום בחיפה, השופט גיל קרזבום, אישר את הסדר הטיעון שלפיו, המחלקה לחקירות שוטרים לא תדרוש עונש הגבוה משישה חודשי עבודות שירות. בנוסף לכך, היא תדרוש להטיל קנס ופיצוי כספי על מאור. מאור גם נשלח לשירות מבחן לצורך הכנת תסקיר בעניינו שיבחן את האפשרות לסיים את ההליך ללא הרשעה פורמלית.
סנ"צ אברהם מאור. בעקבות הסדר הטיעון הוא לא יישא עונש מאסר (צילום: שלומי גבאי)
לפי כתב האישום המתוקן, שהוגש במסגרת הסדר טיעון, מאור פעל לקידום עניינן של השוטרות בעת שכיהן כמפקד תחנת חדרה. בשבוע שעבר הוגש כתב האישום לאישור בית המשפט במסגרת הסדר טיעון שנחתם בין המחלקה לחקירות שוטרים לפרקליטתו של הסנ"צ, עו"ד מירב משען. מכתב האישום עלה כי מאור פנה לשלוש שוטרות שהיו תחת פיקודו בהיררכיה של תחנת חדרה.
אחת מהן היא שוטרת בשירות חובה, שהייתה בת 19 בעת ביצוע המעשים, ושצעירה ממאור ב-27 שנים. כבר בתחילת שירותה בתחנה בשנת 2013 מאור החמיא לה על המראה החיצוני שלה, קנה לה תכשיטים וסייע לה בקבלת הלוואה, תוך שהוא דוחק בה להסכים לנהל עמו רומן.
מקרה אחר שצוין היה של שוטרת ותיקה יותר, ששירתה בתחנת חדרה בתפקיד סיירת ובדרגת רס"ר. בכתב האישום הראשוני, שהוגש על ידי עו"ד ליאת יונניאן ממח"ש, תואר אירוע אחד בעל אופי מיני מובהק שאירע בדירתו של מאור בחדרה. לאחר אותו אירוע ובהמשך לקשר ביניהם, מאור סייע לה בשורה של מקרים להתמודד על תפקידים שבהם חפצה.
עם השוטרת הנוספת, ששימשה מפעילת מתנדבים, לא קיים מאור מגע מיני, משום שסירבה לו. למרות זאת, הוא פנה אליה כמה פעמים ואף הזמין אותה לדירתו. במקביל, הוא אישר לה העלאה בדרגה וסייע לה בין היתר במעבר לתפקיד חדש.
עורכת הדין מירב משען סירבה להתייחס להסדר הטיעון.
קבוצת לוריאל ישראל ועמותת ״יוזמות עתיד״ פותחות לימודי הכשרה ליזמיות בעלות עסקים קטנים בישראל, המיועדת לנשים בעלות עסקים קטנים בתחום הביוטי מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית, ומציעה הכשרה בניהול, שיווק ודיגיטל לצד ליווי ומנטורינג מקצועי, לחיזוק העסק והעצמאות הכלכלית. ניתן להגיש מועמדות עד 25 באוקטובר 2026. הנוכחים; אלי שגיב מנכ"ל לוריאל ישראל, נטשה אורותונוב - בוגרת התוכנית וצופית גורדון, מנכ״לית עמותת "יוזמות עתיד".
אמילי קופר ממשיכה לבסס את מעמדה כאחת הדמויות המסקרנות שיצאו מעולם הריאליטי בישראל. אחרי שהפכה לאחת הדמויות המדוברות בבית ״האח הגדול״, קופר ממשיכה להתפתח בכמה חזיתות במקביל לטלוויזיה, אופנה ומוזיקה. בשבוע שעבר כיכבה בפרק הראשון של ״דה וויס״, שסומנה כהבטחת העונה החדשה ע"י השופטים בפאנל, כשהגיעה לאודישן בו הצטרפה לנבחרת של נועה קירל. מייד לאחר האודישן המדובר הצטלמה לקמפיין אלדו. אמילי על הסט: "היה לי קשה מאוד לקרוא אחרי התוכנית את הטוקבקים, אבל בחרתי להתמקד באלו שפרגנו וחילקו אהבת חינם".
תערוכת היחיד של האמנית ענת בן עזרא, "עפה", מוצגת בימים אלה במתחם שדרות אלרוב ממילא בירושלים, באוצרותה של מיכל סדן. התערוכה, תינעל ב-15.11.26, מציגה פסלים מרשימים המעוגנים במסורת הפיסול הריאליסטי ומשלבים עוצמה, רגישות, תנועה והבעה. בן עזרא מפיחה חיים בחומר הדומם ויוצרת דמויות שלכל אחת מהן סיפור משלה, תוך חיבור בין המציאות היומיומית לעולמות של חלום, פנטזיה, רוחניות ודמיון. עבודותיה נעות על קו התפר שבין ריאליזם לפנטזיה ומתאפיינות בריבוי פרטים ומשמעויות ובשפה פיגורטיבית נשית ואישית. התערוכה מוצגת בשדרות אלרוב ממילא, רחוב יצחק קריב 6, ירושלים. לפרטים נוספים חפשו באתר של האמנית ענת בן עזרא.
האמן הרי לנגבהיים פותח את תערוכת היחיד "והיה הסיפור לצבע", המחברת בין ספרות, סיפורי התנ"ך ואמנות חזותית. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, נפתחה בשבוע שעבר בגלריה Global Art, רחוב מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב, ותינעל ב-7.11.26. לנגבהיים, אמן, מדען ומנהל בכיר בתעשיית הביוטכנולוגיה, הופך באמצעות קו וצבע את סיפורי ש"י עגנון לעולם חזותי עשיר. לאחר מחקר מעמיק וביקור בנופים שבהם מתרחשים הסיפורים, הוא מרכז על גיליון אחד עלילות הנפרשות לעיתים על פני עשרות עמודים. העבודות מזמינות את הצופים למסע בין ירושלים העתיקה, מזרח אירופה ועולמות הדמיון. בהצלחה!