הוועדה המחוזית אישרה להפקדה תוכנית בינוי פינוי שמטרתה לפנות מבני שיכון טוריים ישנים, ולבנות במקומם מגדלי דיור חדשים
מהנדס העיר אינג' נועם גרייף התבשר כי תוכנית ההתחדשות העירונית, בינוי פינוי אלי כהן בגבעת אולגה, אושרה להפקדה על-ידי הוועדה המחוזית.
מטרת התוכנית לפנות מבני שיכון טוריים ישנים, שחלקם נקבעו כמבנים מסוכנים, ולבנות במקומם יחידות דיור איכותיות חדשות במגדלים. מדובר בפינוי כ-200 דירות קיימות ברחוב אלי כהן, ובניית כ-1000 יחידות דיור על שטח המוגדר היום כשטח למבני ציבור בדרום מערב השכונה.
הבנייה מאופיינת במספר טיפוסי בניינים, חלקם בבנייה מרקמית וחלקם במגדלים, בתכנון סובב פארק שכונתי הכולל שטח למבני ציבור קטנים ומסחר בקנה מידה שכונתי, שיאפשר הליכה בטוחה ברגל במתחם כולו וגישה בטוחה לשטחים הציבוריים הקיימים בסמוך. בתכנון הושם דגש מיוחד על דיור איכותי ומגוון, היחס לבינוי הקיים מצפון והמבטים לכיוון הים. כחלק מהתוכנית, יוסדרו דרכי הגישה, מבני ציבור הסובבים, ושטחי המסחר באזור.
תכנית לפינוי בינוי באלי כהן (צילום: הדמיה)
ייחודו של פינוי מתחם אלי כהן טמון בעובדה שמדובר בחילופי שטחים, מה שמאפשר בינוי פינוי (קודם בונים ורק לאחר מכן מתבצע הפינוי). כלומר, היזם יבנה את הבניינים החדשים על שטח אחר ורק בתום הבנייה ייהרסו הבניינים הישנים. התושבים יוכלו להמשיך להתגורר בבתיהם עד לסיום הבנייה ולא ייאלצו למצוא דיור חלופי.
העירייה, כמובטח, קידמה את תב"ע חד/1399 לטובת תוכנית ההתחדשות העירונית במתחם אלי כהן. התוכנית עברה בהצלחה את הוועדה המקומית והוועדות הבינמשרדיות, וכעת כאמור אישרה גם הוועדה המחוזית את הפקדתה. אישור ההפקדה, שנועד לאפשר הגשת התנגדויות והכרעה בעקבות שמיעתן, מקדם את התוכנית רבות לקראת תחילת עבודות התכנון והפיתוח במקום.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!