עימות חזיתי הוביל זוג לעימות על גב בנם. התוצאה: חגיגת בר מצווה כפולה בשני אולמות נפרדים וניסיון של האם לחבל באירוע של האב
זוג הורים בשנות הארבעים לחייהם, לא ידעו שהסכסוך ביניהם כל כך עמוק גם אחרי שחלפו שש שנים מהגירושין. במסגרת הסכם הגירושין עבר הבן להתגורר עם אמו בעיר גדולה בישוב בצפון. האב נשאר מאחור באזור השרון. למרות המרחק, הדם הרע לא הפסיק לזרום. לפני כחודשיים עלה הקרב בין בני הזוג מדרגה. כשעלתה לדיון סוגיית חגיגת בר המצווה של בנם.
ההורים הגרושים החליטו לציין את האירוע בחגיגה גדולה, אבל כל אחד משך לכיוון שלו. בסופו של דבר בגלל חילוקי דעות, הם ציינו את האירוע כל אחד עם מאות מוזמנים, אבל בנפרד. האב ,באמצעות עורכת הדין שרין סולן, מגולל בבקשה שהגיש השבוע לבית המשפט למשפחה - בו תבע משמורת משותפת - התנהלות הזויה של גרושתו על גבו של הילד שכל חטאו היה שהגיע לגיל מצוות. בין יתר הטענות ששטח האב בפני בית המשפט הוא ציין כי "כשהתברר לאמו של הילד כי אני מתכן עבורו חגיגת בר מצווה מפוארת באולם אירועים עם מאות מוזמנים, אמו יזמה חגיגה משלה באירוע נפרד בצפון עם מאות מוזמנים מצד המשפחה שלה".
ההורים הגרושים החליטו לציין את האירוע בחגיגה גדולה
עו"ד סולן ציינה כי בשלב מסוים ניסתה האם לחבל באירוע שיזם האב. "אחרי שהתברר לה כי האירוע הולך להיות גרנדיוזי, היא הפיצה הזמנה לעשרות תלמידי כיתתו בצפון וביקשה מכולם להגיע לאירוע". מטרת האם, טענה עו"ד סולן היתה לחבל באירוע וליצור לחץ לא טבעי באולם. רק ברגע האחרון ,כשהתברר כי הילדים דרשו הסעה מהצפון ,הבין האב כי התלמידים הוזמנו בניגוד לידיעתו. "זה היה יכול להיגמר בביזיון גדול", טען בבקשת המשמורת.
אירוע אחר היה סביב לימודי הבן לקראת העלייה לתורה. מאחר ומדובר בזוג ממוצא אשכנזי סוכם כי האם תדאג שרב אשכנזי ילמד את בנה את הברכות. "שבועיים לפני בר המצווה התברר לאב כי הילד לא מוכן". עו"ד סולן ציינה כי בסופו של דבר למד הבן את הברכות בסגנון ספרדי בבית הכנסת שבו נוהג אביו להתפלל, אבל המבוכה שלו היתה גדולה והוא נגרר למאבקי כח והפך לקורבן בעל כורחו. האב מבקש מבית המשפט להורות על משמורת משותפת לטובת בנו.
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.