מהנתונים שהוכנו ונותחו על-ידי אגף כוח אדם בצה"ל עולה כי שיעורי הגיוס בחדרה גבוהים מהממוצע הארצי. גידול משמעותי חל בשיעור הנשים המתגייסות ליחידות לחימה
הנתונים הוצגו בישיבה סגורה בהשתתפות ראש העיר, נציגי חיל חינוך ונוער ולשכת גיוס חיפה. מאחר שנתוני הגיוס הינם בסיס לבניית תוכנית הכנה לצה"ל בבתי הספר ובמסגרות הבלתי פורמליות, השתתפו בפגישה גם נציגי מינהל חברה ונוער במשרד החינוך, נציגי אגף החינוך בעירייה, נציגי עמותת "פנאי העיר", מנהלי התיכונים בעיר ועוד.
נתון מעניין שעלה מניתוח שיעורי הגיוס מצביע על קפיצה באחוז הנשים המתגייסות ללחימה. אם בגיוס 2013 התנדבו לתפקידי לחימה רק 3.1 אחוז מהמתגייסות, בשנת 2014 עלה אחוז המתגייסות ל-6.8, ובגיוס 2015 הגיע אחוז הלוחמות ל-11.3, גבוה מהממוצע הארצי העומד על 6.3 אחוז. לגבי גיוס גברים עולה מהנתונים כי שיעור הגיוס של מסיימי תיכון ילידי 95' הגיע ל-84.4 אחוז, גבוה מהממוצע הארצי העומד על 73.7 אחוזים. נתונים סופיים לגבי ילידי 96' (גיוס 2014) ו-97' (גיוס 2015) עדיין לא עובדו, מאחר ששנתונים אלה טרם סיימו את השירות הצבאי.
קפיצה באחוז הנשים בחדרה המתגייסות ללחימה
עם זאת, נבדק אחוז המתגייסים ליחידות לחימה לאורך ארבע השנים (ילידי 94' עד 97'). אף על פי שלגבי גיוס 2014 ו-2015 אין נתונים סופיים, כבר עכשיו ברור שבחדרה חלה עלייה בשיעור הלוחמים. מ-41.5 בגיוס 2013 (ילידי 95') עד 46.8 בגיוס 2014 ו-51.3 אחוזים בגיוס 2015, נתון גבוה מהממוצע הארצי העומד על 46.5.
כמו כן נבדקו גם נתונים לגבי מתגייסים בחדרה שהגיעו לקצונה, ועלה כי שיעור מבין המשתחררים ב-2015 עמד אחוז הקצינים על 8.6 אחוזים, גבוה מהממוצע הארצי העומד על 6.9 אחוזים. גם גיוס נשים נבדק לאורך ארבע השנים, ונמצא כי הוא גבוה מהממוצע הארצי העומד על 57 אחוזים. גיוס הנשים בחדרה בשנת 2013 הגיע ל-69 אחוז, רובן (74.6 אחוז) הגיעו למערך הקורסים או לקצונה.
בסך הכל העלו הנתונים כי, בדרוג הערים עלתה חדרה בגיוס הגברים ב-11 מקומות, וכי גיוס הגברים שומר על מגמה יציבה ומעל הממוצע. גם גיוס הנשים נמצא במגמת עלייה וגבוה מהממוצע הארצי, וקיימת עלייה מרשימה באחוז המתנדבות ללחימה. אף על פי ששיעור הגיוס בחדרה עולה על הממוצע הארצי, פועלות בעיר תוכניות להכנת מלש"בים (מועמדים לשירות ביטחון) לשירות בצה"ל. תוכניות ההכנה לצה"ל מתקיימות בבתי הספר התיכונים בעיר במסגרות הבוקר, ובמרכזי הפנאי ומועדוני הנוער במסגרות הערב.
מטרות התוכנית לחזק את התשתית הערכית, אהבת המולדת והנאמנות למדינה, ערך השירות ותחושת השליחות; מתן מידע מקצועי והתנסות פעילה של בני הנוער במרכיבי תוכנית ההכנה לצה"ל; ליווי אישי לאורך תהליכי המיון, שיבוץ וגיוס. כל זאת נועד לעידודם של בני הנוער לשירות משמעותי, בדגש על תפקידי לחימה.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.