תמנע שוויקה, בת 22 מקיבוץ ברקאי שלחמה בקרקל, נהרגה היום בתאונת דרכים שאירעה בקטע הכביש בין אשלים לניצנה בהתנגשות בין שני כלי רכב פרטיים. תמנע הייתה בת יחידה להוריה איתמר וג׳וליה
תמנע למדה בבית הספר האזורי רעות ובמוסד החינוכי מבואות עירון. היא יצאה לשנת שירות במסגרת השומר הצעיר והדריכה בקיבוצי הגליל העליון. את שירותה הצבאי עשתה ביחידת קרקל כחיילת וכמכי"ת. עם סיום שירותה הצבאי החלה לעבוד כמדריכת נוער במוסד החינוכי מבואות עירון. תמנע היתה ידועה כנערה ערכית שמחה ופעילה. משהגיעה הבשורה המרה לקיבוץ, אבל כבד ירד על החברים המתקשים לעכל את לכתה.
ראש המועצה האזורית מנשה אילן שדה: "אבל כבד נפל עלינו עם היוודע דבר מותה של תמנע שוויקה, בת ברקאי, בתאונת דרכים.
אני שולח תנחומים וחיבוק של נחמה להוריה- חבריי ג׳וליה ואיתמר שוויקה ולכל בית ברקאי. צוותי הרווחה של המועצה מלווים את המשפחה. אנו נעניק להם את כל הסיוע הנדרש, על אף שאין נחמה".
תמנע שוויקה ז"ל. הבת היחידה של איתמר וג'וליה (צילום: באדיבות המשפחה)
אבשלום (אבו) וילן יו"ר קבוצת חבצלת: "ליבנו עם משפחת שוויקה שאיבדה את היקרה לה מכל תמנע ז״ל. איתמר כמנכ"ל קבוצת חבצלת ותמנע ביתו בכלל זה עסקו בשנים האחרונות בחינוך תרבות הדרכת בני נוער וחיים משותפים בין יהודים וערבים. קבוצת חבצלת כולה מחבקת את המשפחה ומשתתפת בצערה הכבד ובצער חברי קיבוץ ברקאי".
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
פלאשנט עסקים | 10.8.2026
האם מותר לנשל את הילדים מהירושה?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 8.8.2026
גנב רכב נתפס על חם בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 6.8.2026
אזרחות ברומניה – כל מה שצריך לדעת על הזכאות, התהליך והיתרונות
...
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.
השבוע הגיע ראש הממשלה בנימין נתניהו, יחד עם ראש עיריית נתניה, אבי סלמה, ופמליית מאבטחים, לקפה גרג בקניון השרון, בנתניה. את ראש הממשלה ופמלייתו קיבל במקום זכיין הסניף, דניאל סויסה, שאירח את אותם. במהלך הביקור הזמין נתניהו אספרסו וסודה. לאחר כחצי שעה, עם השלמת ההפסקה הקצרה, המשיכו אנשי הפמליה בדרכם. הביקור עורר עניין בקרב הסועדים והנוכחים במקום, עבורם הפכה עצירת הקפה השגרתית לרגע לא שגרתי עם ראש הממשלה.
בשורה צרכנית חדשה בנתניה: "נטו חיסכון" נפתחה בעיר. רשת "נטו חיסכון" פתחה את שעריה בנתניה ומביאה עמה בשורה צרכנית נוספת לתושבי העיר, עם הרחבת מגוון אפשרויות הקנייה וחיזוק המסחר המקומי. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על רישוי העסקים, שלו אלגלי, הגיע לאירוע הפתיחה, בירך את בעלי הרשת ואת קהל הלקוחות ולקח חלק במעמד המרגש של קביעת המזוזה ובירך על הצטרפותה של הרשת לעיר ועל המשך התרחבות המסחר בנתניה לטובת התושבים. אלגלי הודה לראש העיר, אבי סלמה, על קידום הפיתוח העסקי וחיזוק המסחר המקומי בעיר. בהצלחה!
תערוכת יחיד חדשה של האמנית גבריאלה סייקביץ, "שמש בגבעון דום", תיפתח השבוע ב-13 באוגוסט בבית האמנים בתל אביב. בתערוכה, באוצרותו של יניב שפירא, יוצגו עבודות שנוצרו במהלך ארבע השנים האחרונות, בתקופה שבה הפך הרישום עבור סייקביץ לפעולה יומיומית וכמעט קיומית של כתיבה, מחיקה, הדבקה וציור. התערוכה נולדה מתוך תהליך יצירה אינטואיטיבי, שהחל במשפטים טעונים כמו "שמש בגבעון דום", "שימני כחותם על לבבך" ו"וכתתו חרבותם לאתים". המילים, שהוצאו מהקשרן המקורי, הפכו למחוות חזותיות ולמעין עקבות של מחשבה, זיכרון ודמיון. לצד הטקסטים מופיעים בעבודות דימויים של בתים, עצים ושמש, וכן פיסות נייר ובד, היוצרים יחד עולם אמנותי שנע בין זיכרונות ילדות, ביוגרפיה, מצוקות ושכבות תודעה. התערוכה תוצג עד 5 בספטמבר בבית האמנים, ברחוב אלחריזי 9 בתל אביב.