אישום: שני אחים מחדרה היכו יחדיו תושב בקה וגרמו לפציעתו
שלומי גבאי יום שלישי,
13 ביוני 2017, 16:32
הנאשמים היכו את המתלונן באמצעות מוט ברזל שהביאו עימם והוא הובהל לטיפול בבית חולים. עובד נוסף ששהה במקום וניסה לחלץ את המתלונן מידי הנאשמים הוכה גם הוא על ידם
לשכת התביעות המשטרתית שלוחת שרון הגישה לבית משפט השלום בנתניה כתב אישום חמור נגד האחים האוס ( 35) והילאל ( 25) כסאב תושבי חדרה, בגין תקיפתו בצוותא באמצעות מוט ברזל של תושב בקה אל גרביה ושל חברו שניסה לחלץ אותו מידיהם. בנוסף, הם נאשמים בגרימת נזק לסופר מרקט בעמק חפר בו עובד המתלונן שאף אוים על ידי האוס.
הנאשמים היכו את המתלונן באמצעות מוט ברזל
על פי כתב האישום ביום 23/5/17 פרץ ויכוח במסגרת העבודה בסופר בין עובדת במקום שהיא ארוסתה של אחיהם של הנאשמים לבין המתלונן שלאחריו העובדת הזעיקה למקום את ארוסה ולאחר זמן קצר הגיעו הנאשמים ברכבם והשלושה דרשו מהמתלונן לצאת מן הסופר. המתלונן התלווה אליהם כשלפתע החלו הנאשמים להכות אותו באמצעות מוט ברזל שהביאו עימם וגרמו לו לפציעות בגופו, עובד נוסף ששהה במקום וניסה לחלץ את המתלונן מידי הנאשמים הוכה גם הוא על ידם.
מכתב האישום עולה עוד כי הנאשמים אף השליכו חפצים לעבר דלת הסופר וגרמו נזק למקום, האוס אף איים על המתלונן כי יפגע בו. מיד לאחר האירוע עוכבה העובדת שהתעמתה עם המתלונן וארוסה נעצר ומעצרו הוארך בעוד שני הנאשמים שנדרשו לחקירה ירדו למחתרת והמשטרה לא הצליחה לאתרם. לאחר שבוע במעצר שוחרר האח וכעבור מספר ימים אותרו הנאשמים בחדרה ונעצרו.
בחקירתם שמרו השניים על זכות השתיקה וטענו לחפותם גם שהוטחו בפניהם סרטוני מצלמות האבטחה שתיעדו חלק מן התקיפה. בדיון שנערך בבית משפט השלום בפתח תקווה ביקש התובע המשטרתי במעמד הגשת כתב האישום להורות על מעצרם של הנאשים עד לתום ההליכים המשפטיים כנגדם בשל חומרת העבירות וטען כי רק בנס לא הסתיים האירוע בצורה חמורה יותר. בנוסף ציין התובע את עברו הפלילי העשיר של האוס שתלוי כנגדו מאסר של 15 חודשים בגין עבירות דומות מהעבר הלא רחוק. בית המשפט הורה על הארכת מעצרם עד ל-26/6/17 לצורך הגשת תסקיר שירות המבחן בעניינם.
עו"ד שי לוי המייצג את הנאשמים אמר: "לתביעה המשטרתית צפויות הפתעות במהלך המשפט. כפי שהבטחתי שהאח הבוגר של הנאשמים ישוחרר וכך היה, אני בטוח כי כבר בימים הקרובים ישוחררו שני הנאשמים לביתם".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.