התעללות אכזרית בחדרה: זוג הורים הפכו את בנם הפעוט לעיוור
שלומי גבאי יום שישי,
30 ביוני 2017, 08:09
במהלך הבדיקות הרפואיות התברר כי הפעוט סובל בין השאר גם מדימום פנימי, נזק מוחי וחבלות שונות בחלקי גופו. הפעוט הגיע מחוסר הכרה לבית החולים. משטרת ישראל עצרה לפנות בוקר את הורים
חשד להתעללות אכזרית: זוג הורים בשנות העשרים לחייהם המתגוררים בשכונת גבעת אולגה נעצרו הבוקר על ידי המשטרה בחשד להתעללות קשה בתינוקם היחיד בן התשעה חודשים.
מחקרית האירוע עולה כי אתמול הובהל לבית חולים "הלל יפה" על ידי הוריו, תינוק כבן תשעה חודשים שידוע כי לא סבל מבעיות רפואיות מיוחדות קודם לכן כשהוא מחוסר הכרה. במהלך הבדיקות הרפואיות התברר כי הוא סובל מדימום פנימי, נזק מוחי וחבלות שונות בחלקי גופו.
הפעוט הגיע לבית החולים הלל יפה מחוסר הכרה (צילום: שלומי גבאי)
מדובר במשפחה שאינה מוכרת לרשויות הרווחה, ועברה לאחרונה להתגורר בחדרה, ומצבה הסוציו-אקונומי מוגדר נמוך מאוד. ככל הידוע, הילד היה בריא והנזקים הקשים נגרמו לו בעקבות ההתעללות הקשה.
הפעוט הובא לפני חודשים לסניף "טיפת חלב" המקומי לבדיקות שגרתיות, שם הכול היה תקין ולא אובחן דבר חריג. עם זאת, לבדיקה שנקבעה למועד שלאחריו ההורים לא הגיעו, וב"טיפת חלב" לא הצליחו לאתר את המשפחה.
הבית בו מתגוררת המשפחה (צילום: שלומי גבאי)
המשטרה חוקרת חשד להזנחה קשה ולהתעללות חמורה שכתוצאה ממנה, איבד התינוק את מאור עיניו לצמיתות לצד נזקים גופניים נוספים בלתי הפיכים. התינוק הועבר לטיפול בית חולים "דנה" בתל אביב והוא עדיין מחוסר הכרה.
במשטרה ציינו כי בכוונת החוקרים להגיע לחקר האמת באירוע החמור זה ולמצות את הדין עם המעורבים. ההורים נמצאים בשעה זו בחקירה בתחנת חדרה והם משתפים פעולה עם החוקרים והבוקר יובאו להארכת מעצר בבית המשפט השלום חיפה. פרטי האירוע הובאו לידיעתם של צוותי הרווחה בעיריית חדרה.
כך הופכות הגינות בחדרה למרחב קהילתי
עו"ד יניב דרי, יו"ר פנאי העיר: "המטרה היא לא לחכות שהתושב יגיע אלינו. אנחנו רוצים לצאת אליו, לפגוש אותו בשכונה ולתת מקום ליוזמות שצומחות מתוך הקהילה עצמה"...
פלאשנט לוקאלי | 19.9.2026
עדיין אין קצה של מידע
מתנדבי חדרה מעדכנים על העלמותו של איגור חנוכייב...
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.