חדש בהלל יפה: מרפאות סכרת הריונית ולהיריון מרובה עוברים
רון איתן יום שני,
3 ביולי 2017, 07:12
המרפאות ינוהלו על ידי ד"ר אסתי מאור - שגיא וד"ר סג'א ענאבוסי, שתי רופאות בכירות במחלקת נשים ויולדות וביחידה להריון בסיכון, וייתנו מענה נוסף במסגרת סל השירותים הרחב ניתן לנשים הריוניות
בחודש האחרון נחנכו שתי מרפאות חדשות וייעודיות ביחידה להיריון בסיכון של מחלקת נשים ויולדות במרכז הרפואי הלל יפה – מרפאה סכרת לנשים בהיריון ומרפאה לנשים הרות בהיריון מרובה עוברים (תאומים, שלישיות וכו'). שתי המרפאות פועלות במסגרת מרפאות החוץ של המרכז הרפואי וייתנו שירות כוללני לנשים עם סכרת הריונית או טרום הריונית וכן לנשים עם היריון מרובה עוברים. המעקב יינתן משלבי ההכנה להריון (עבור נשים סוכרתיות) דרך ההיריון ועד ללידה.
ד"ר סגא ענאבוסי עם יעל שילדה תאומים בהלל יפה (צילום: דוברות בית החולים)
הצוות של שתי המרפאות רופאה אחראית: ד"ר אסתי מאור- שגיא במרפאת סכרת בהריון וד"ר סג'א ענאבוסי במרפאת היריון מרובה עוברים, וכן צוות סיעודי ייעודי, דיאטנית, ייעוץ אנדוקריני זמין, בדיקות אולטראסאונד ומוניטור עוברי – במידת הצורך וכאמצעי מעקב.
המרפאה לסוכרת מטפלת בנשים עם סכרת הריון, סכרת טרום הריון מסוג 1 ו 2 וכן בנשים עם עודף משקל. המרפאה נותנת מענה לסיבוכי ההיריון הקשורים לאם ולעובר וניתן להגיע אליה עם הפניה והתחייבות מהמבטח הרפואי (קופות החולים). כאמור, הביקור במרפאה כולל מעקב אחות, בדיקת אולטרה סאונד עוברי, ניטור עוברי ומעקב רופא. תכיפות הבדיקות תיקבע בהתאם לצורך הרפואי.
ד"ר סגא ענאבוסי (צילום: דוברות בית החולים)
המרפאה להיריון מרובה עוברים הינה מרפאה שנועדה לנשים הנושאות ברחמן למעלה משני עוברים, והגם שמדובר בהיריון שחופן בתוכו שמלה כפולה ומכופלת, הרי שי בו גם סיכונים השונים מהריון רגיל ולכן יש צורך במעקב אחר הצרכים הייחודיים של היריון מסוג זה. בדומה למרפאת הסוכרת, גם כאן פועל צוות מקצועי רב תחומי. במסגרת המרפאה יתבצע מעקב הריון החל מראשיתו לרבות בדיקות הסקר הסונוגרפיות (שקיפות עורפית), מעקב ייעודי לגילוי מוקדם של סיבוכי הריון הקשורים בהריונות מרובי עוברים ועד תכנון הלידה באופן אינדיבידואלי לכל אישה. במידת הצורך ישותפו גם יועצים מתחומים נוספים כגון אנדוקרינולוגיה, לב ועוד. למרפאה ניתן להגיע עם הפניה התחייבות מהמבטח הרפואי (קופות החולים).
ד"ר רינת גבאי בן זיו, מנהלת היחידה להיריון בסיכון במחלקת נשים ויולדות של "הלל יפה": "מדובר בשתי מרפאות חשובות שמספקות הרחבה נוספת לכלל השירותים הניתנים במחלקתנו, ובראשן יעמדו שתי רופאות בכירות אשר הריון בסיכון הוא התחום בו הן עוסקות על בסיס יומיומי. חשוב לנו כי כל אישה המגיעה בשערינו תקבל טיפול מיטבי בהתאם להריונה ומצבה, ואני שמחה על פתיחת שתי מרפאות אלו".
ד"ר אסתי מאור - שגיא (צילום: דוברות בית החולים)
סיימה לימודי רפואה באוניברסיטה העברית בירושלים. התמחתה ביילוד וגינקולוגיה במרכז רפואי הדסה עין כרם בירושלים. לאחר התמחותה עבדה כרופאת הריון בסיכון ביחידה למיילדות במרכז רפואי הדסה עין כרם וניהלה מרפאות להריון בסיכון גבוה בקופות החולים. כיום עובדת כרופאה בכירה ביחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון) במרכז הרפואי הלל יפה.
ד"ר סג'א ענאבוסי סיימה לימודי רפואה בפקולטה לרפואה של הטכניון בחיפה. התמחתה ברפואת יילוד וגינקולוגיה במרכז הרפואי הלל יפה וכיום משמשת כרופאה בכירה ביחידת האולטרסאונד ובאגף המיילדותי במסגרת היחידה להיריון בסיכון.
לפרטים נוספים וקביעת תור לאחת מהמרפאות, נתן ליצור קשר במוקד זימון תורים בטלפון: 04-6304252.
ד"ר אסתי מאור - שגיא במרפאה (צילום: דוברות בית החולים)
סגן ראש העיר נתניה, ים מאיר קרן, הגיע השבוע לערב הכשרה בסניף ״ידידים״ נתניה למתנדבים חדשים. קרן שיבח את פועלם של ידידים ואמר כי מעבר לסיוע לעשרות אלפי אנשים בכבישים, ברכבים ובמעליות, הארגון יוצר אחדות וקירוב לבבות בעם ישראל ומוכיח כי רוח ההתנדבות והנתינה היא אבן יסוד בחברה הישראלית.
סגן ראש העיר נתניה, ים מאיר קרן, הגיע השבוע לערב הכשרה בסניף ״ידידים״ נתניה למתנדבים חדשים. קרן שיבח את פועלם של ידידים ואמר כי מעבר לסיוע לעשרות אלפי אנשים בכבישים, ברכבים ובמעליות, הארגון יוצר אחדות וקירוב לבבות בעם ישראל ומוכיח כי רוח ההתנדבות והנתינה היא אבן יסוד בחברה הישראלית.
חגיגה מתוקה בסוזוקי מסא נתניה: צוות המקום חגג השבוע את יום הולדתו של בעל הבית באווירה חמה ומשפחתית עם עוגה חגיגית, חיוכים ואיחולים לבריאות והצלחה בכל מעשה ידיו. הצוות המקסים מזמין את כולם להמשיך לקבל שירות מקצועי ואישי במקום: רחוב הפלדה 26, אזור התעשייה הישן, נתניה. מזל טוב!
חגיגה מתוקה בסוזוקי מסא נתניה: צוות המקום חגג השבוע את יום הולדתו של בעל הבית באווירה חמה ומשפחתית עם עוגה חגיגית, חיוכים ואיחולים לבריאות והצלחה בכל מעשה ידיו. הצוות המקסים מזמין את כולם להמשיך לקבל שירות מקצועי ואישי במקום: רחוב הפלדה 26, אזור התעשייה הישן, נתניה. מזל טוב!