הלם ותדהמה באום אל פחם. שלושת המחבלים שרצחו הבוקר ביריות שני שוטרים בהר הבית בירושלים הם תושבי העיר. קרוב משפחה: ״אנחנו בשוק. אם היינו יודעים על כוונה כזו היינו עוצרים אותם״
שירות הביטחון הכללי, התיר לפרסום כי שלושת המפגעים שביצעו את פיגוע הירי הבוקר באיזור הר הבית הם ערבים ישראלים, תושבי העיר אום אל פחם. השלושה הם מוחמד אחמד מוחמד ג'בארין(29), מוחמד חאמד עבד אללטיף ג'בארין(19) ומוחמד אחמד מפדל ג'בארין, בן 19.
שניים מהמחבלים הרוצחים, תושבי אום אל פחם, שנורו למוות בירושלים (צילום: פייסבוק)
עוד נמסר כי לשלושה אין רקע ביטחוני קודם. חקירת הפיגוע נמשכת במלוא המרץ על ידי שירות הביטחון הכללי ומשטרת ישראל ובית המשפט הוציא צו האוסר לפרסם פרטים מהחקירה. בפיגוע נרצחו שני שוטרי מג״ב, רס״מ האיל סתאוי(30) ז״ל מכפר מג׳אר שבגליל התחתון, ורס״מ כמיל שנאן(22) ז״ל מכפר חורפיש שבגליל המערבי. שוטר נוסף נפצע קל ופונה לטיפול בבית חולים בירושלים. בעיר אום אל פחם התקשו לעכל את הבשורה על כך ששוב בני הכפר מעורבים בפעילות טרור כנגד אזרחי ישראל.
״אני בשוק״, סיפר מחמוד ג׳ברין, קרוב משפחה של המחבלים, ״כל העיר על הרגליים וכולם לא מאמינים. זה אירוע נוראי שגורם נזק עצום לתושבי העיר שומרי החוק. הלכנו צעד אחד קדימה ועשרים אחורה. לא יודע מה יהיה עכשיו.״, סיפר ג׳ברין, ״אנחנו בילסים טובים עם השכנים היהודים בעפולה וישובים נוספים ואירוע כזה מעלה את החשדנות כלפינו ומחזיר אותנו אחורה. אם היינו יודעים שהבחרים האלה מתכוונים לבצע פיגוע, היינו עוצרים אותם או מדווחים על כך למשטרה״.
רס״מ האיל סתאוי ז״ל, שירת במשמר הגבול בשירותו הסדיר והתגייס בשנת 2012 לשירות קבע כשוטר סיור ביחידת הר הבית במרחב דוד של מחוז ירושלים, שם שירת עד נפילתו. האיל ז״ל, הותיר במותו הורים, שלושה אחים, אשה ארין ותינוק בן שלושה שבועות שנקרא ראמוס, על שמו של כוכב קבוצת הכדורגל ריאל מדריד. רס״מ כמיל שנאן ז״ל, תושב כפר חורפיש. שירת התגייס לשירות קבע במשטרה לפני 7 חודשים ומאז עבד כשוטר סיור ביחידת הר בית במרחב דוד של מחוז ירושלים. כמיל ז״ל, הותיר במותו זוג הורים, אח אחד ושלוש אחיות.
בדיוק בימים אלה ובזמן מלחמה, לקראת חג הפסח מותג OP Collection משיק לראשונה חנות פופ-אפ בקניון עופר רמת אביב. לראשונה הושקה השבוע חנות פופ-אפ של המותג OP Collection מבית Ofir Production של אופיר אלסטר. הפופ אפ ייפעל בקומת הכניסה של קניון עופר רמת אביב למשך זמן מוגבל עד 18/3. מדובר בפעם הראשונה שבה המותג יוצא מהאונליין אל העולם הפיזי, עם חנות פופ-אפ חגיגית המציעה מגוון מארזים מעוצבים לקראת חג הפסח לצד כלי נוי ואקססוריז לבית. הקונספט של המותג מציע פתרון אירוח מהיר ונוח - “הפקה ב-5 דקות בקופסה אחת”. אופיר אלסטר, בעלת המותג OP Collection, מסרה: “אנחנו מתרגשים מאוד להשיק לראשונה חנות פופ-אפ פיזית לאחר ההצלחה הגדולה ברשת. היה לנו חשוב להביא את החוויה של OP Collection גם לעולם האמיתי ולאפשר ללקוחות לראות, להרגיש ולהתרשם מהמארזים מקרוב. לקראת חג הפסח יצרנו קולקציה חגיגית שמאפשרת לכל אחד לארח בקלות ובסטייל. ממש הפקה שלמה בחמש דקות בקופסה אחת״.