פסטיבל הסרטים הבינלאומי בנימינה - גבעת עדה יוצא לדרך
הדר צאלים יום רביעי,
2 באוגוסט 2017, 18:08
"ימים של קולנוע": פסטיבל הסרטים הבינלאומי בנימינה- גבעת עדה יתקיים בין התאריכים: 15-17.8 עם מגוון סרטים דוקומנטריים, הופעות חיות, סדנאות לילדים וחווית צפייה יוצאת דופן. הכניסה לכל האירועים חופשית
"ימים של קולנוע" הינו פסטיבל סרטים המציג סרטים מישראל וממדינות האזור אשר יתקיים בלב המושבות בנימינה וגבעת עדה ויביא לצופיו חגיגה של סרטים, תרבות וטבע בלב בקעת הנדיב. בפסטיבל יוקרנו מגוון סרטים דוקומנטריים המספרים סיפורי חיים אנושיים של דמויות ייחודיות ואנשים החיים את המורכבות היום יומית של המזרח התיכון. הפסטיבל יכלול סרטים המתאימים לקהל רחב החל מילדים ובני נוער, סרטים לכל המשפחה וסרטים למבוגרים.
הסרט הממלכה מופלאה של פאפא אלייב (צילום: יח"צ)
הסרטים בפסטיבל יוקרנו בשטחים הירוקים של המושבות, בבתי הקולנוע המקומיים, ב"קולנוע ביתי" שבו תושבי בנימינה-גבעת עדה פותחים את בתיהם לקולנוע איכותי ומזמינים את הקהל ליהנות מאווירה ביתית ואינטימית הכוללת יין מקומי, כיבוד מעשה ידיהם של עסקים מקומיים ואירוח חם ומזמין. לצד הקרנות הסרטים יתקיימו מפגשים עם יוצרי קולנוע וגיבורי הסרטים מהארץ וממדינות האזור, פעילויות לילדים, ומופעים מוסיקליים מיוחדים.
אירוע הפתיחה של הפסטיבל יתקיים ביום שלישי ה- 15/8 בשעה 19:00 עם פתיחת הדלתות של הפסטיבל בחאן זרעוניה הקסום, אשר פותח את שעריו ויארח את הסרט הדוקומנטרי "הממלכה המופלאה של פאפא אלייב" בשעה 20:00 – התשובה הבוכרית למשפחת ג'קסון. 21:30 משפחת אלייב תופיע עם מופע גרוב בוכרי מרהיב של המשפחה.
הסרט החולמים מבבילון (צילום: יח"צ)
יום רביעי ה- 16/8
15:00 בית קולנוע לילדים: סדנה ליצירת סרטי אנימציה עם אלון גור אריה בבית התרבות בגבעת עדה, אירוע חווייתי ומצחיק.
17:00 בית קולנוע: הקרנת "הנסיך הירוק" בספריית בנימינה, סרטו הדוקומנטרי של נדב שירמן.
19:00 קולנוע ביתי: הקרנת "נון וזייתון" בבית פרטי בגבעת עדה- הקרנת סרט דוקומנטרי ומפגש עם יוצרת הסרט אימתיאז דיאב ועם גיבור הסרט מוראד איסמעיל. הקרנת "דימונה טוויסט" בבית פרטי בבנימינה– הקרנת סרטה הדוקומנטרי של מיכל אביעד העוסק בשבע נשים שהגיעו מהאנייה בשנות החמישים והשישים היישר אל דימונה, עיירה שרק הוקמה. הקרנת "שאריות" בבית פרטי בבינימינה - סרט דוקומנטרי המשרטט את המסע שעושים החפצים המשומשים שאנחנו משליכים מדי יום לרחוב, הקרנה ומפגש עם יוצר הסרט אורן רייך.
20:30 קולנוע מהסרטים: הקרנת "הלהקה האחרונה בלבנון" ביקב בנימינה - הקרנת סרט עלילתי.
יום חמישי ה- 17/8
15:00 בית קולנוע לילדים: סדנת קולנוע לילדים עם שרון ישראל סדנה חווייתית לילדים, נוער ומבוגרים "בואו להפוך מצופים ליוצרים"!
17:00 בית קולנוע: הקרנת "החולמים מבבילון" בבית התרבות בגבעת עדה - הקרנה ומפגש עם יוצר הסרט רומן שומונוב.
19:00 קולנוע ביתי: הקרנת "שובר שמירה" בבית פרטי בגבעת עדה- הקרנת סרטו הדוקומנטרי של היוצר אלעד דוידוביץ ומפגש עם היוצר. הקרנת "עיר בעין הסערה" בבית פרטי בבנימינה- הקרנת סרט ומפגש עם היוצר אורי רוזנוווקס. הקרנת- "רחל אגמון" בבית פרטי בבנימינה. הקרנת הסרט ומפגש עם היוצר - יאיר אגמון.
סדנת סרטי אנימציה לילדים (צילום: יח"צ)
ערב סיום הפסטיבל:
20:30 קולנוע מהסרטים: הקרנת "לחצות את הגשר" ביקב בנימינה: סרטו של הבמאי התורכי פאטי אקין , חגיגה קולנועית של מוסיקה, צבעים וחום אנושי.
22:00 מופע מיוחד לפסטיבל- "הקלרניטן" ביקב בינימינה- ראמאזאן ססלר, בנו של סלים ססלר המנוח, אחד מגדולי הקלריטנים בעולם מארח את הססלר בנד למופע שהוא חגיגה של מוסיקה תורכית.
הפסטיבל "ימים של קולנוע" הוא פרי שיתוף פעולה של המשרד לשיתוף פעולה אזורי עם המועצה המקומית בנימינה- גבעת עדה ומתנ"ס בנימינה גבעת עדה.
הכניסה לכל אירועי הפסטיבל חופשית והקהל מוזמן לחגיגה של סרטים, יצירה וטבע.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".