בתיהם של האמנים יפתחו למשך שלושה ימים בשבוע הבא, ויאפשרו לציבור להציץ לעולמם ולהתרשם מיצירותיהם
אמני חדרה פותחים את ביתם, זו השנה השנייה, למשך שלושה ימים שבמהלכם יהפכו את הבית לגלריה אשר כל אחד יכול לבוא, לראות, לשאול את האמן שאלות, ליהנות וכמובן גם לקנות. האירוע מתרחש בחסות ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן וסגנית ראש העיר חדוה יחזקאלי, הפועלים רבות לקידום האמנות בעיר.
מיצירות האומנים (צילום: באדיבות דוברות העירייה)
גנדלמן: "ביצירותיהם של האמנים תושבי חדרה הושקעו מחשבה ואהבה רבה. במסגרת פרויקט בית פתוח, שהפך למסורת בחדרה, מאפשרים האמנים לתושבי העיר להציץ לתוך עולמם הפנימי והיצירתי, ולהתרשם מיצירותיהם".
יחזקאלי: "אני גאה להיות שותפה למיזם זה של קירוב הציבור ליצירה האמנותית, ומברכת את כל האמנים והאמנויות המציגים באירוע. בית פתוח מעניק הזדמנות לתושבים להכיר את אמני העיר ואת עבודותיהם".
יוזמת ואוצרת האירוע, האמנית חוה גדיש, מציינת כי ביקרה בכל בתי האמנים ונדהמה לגלות את שפע הרעיונות האמנותיים והיצירתיים. גדיש: "לדעתי, ייחודו של האירוע טמון במגוון הרחב של תחומי האמנות, הטכניקות והחומרים שבהם משתמשים האמנים".
ואכן, המגוון הוא עצום. האמנים יוצרים בפסיפס מאבנים שונות, שברי זכוכית, חלוקי נחל וחרוזים, יצירות על קירות, ריצפה, רהיטים, כלים. פסלים מחומרים שונים, קרמיקה, אבן, עץ, עיסת נייר, קרטון, בד ורדי מייד (שימוש בחומרים או חפצים יומיומיים או ממוחזרים), ציורים בסגנונות וטכניקות שונים, עיצוב תכשיטים בסגנונות שונים ומחומרים שונים, חרוזים, אבנים, קריסטלים, פורצלן, קרמיקה ומיני מקרמה ואפילו מנייר ממוחזר, צלמים, אמנות עכשווית, והרשימה עוד ארוכה.
האמנים המשתתפים באירוע בית פתוח: סיגל באלי, יוצרת תכשיטים ייחודיים מקשרים במיקרו מקרמה עם אבנים וחרוזים. טליה בכר, שילוב פסיפס ופיסול קרמי, מלט קל ועיסת נייר, רחלי גבאי, אמנות רב תחומית ושימושית. לימוד היידי אמסלם, אמנית רב תחומית. איילת כץ, ציירת ריאליסטית, ציורי שמן וציורי פחם. עליזה מיוסט, אמנית קרמיקה וציור. יאירה מדר, אמנית רב תחומית, מתמקדת בוויטראז,. צדקה מצרפי, ציורם המוקדשים ליהדות תימן. זהבה חן, פיסול נשים בחימר. זבייה רחמיאל-ביבוס, ציור באקלריליק ופסטל, עיצוב ואילוסטרציות. מרים רחמיאל, קדרות וציור על קרמיקה. גלית ישראלי, מפסלת בבטון ומציירת בפסיפס. איריס רז, יוצרת תכשיטים, פרחים וחיות מחרוזים. סמדי ומשה לוגסי, אמנות פיסול בחימר. עליזה אבן צור, פיסול בעיסת נייר. חוה גדיש, אמנית רב תחומית, בעיקר ציורי שמן ומיחזור. דניאלה בניאס רוזן, יצירה מחומרים ממוחזרים, נייר וקרטון. מעיין רזינסקי-תם, עיצוב תכשיטים מחרוזים, אבנים וקריסטלים. אוסי עין דר נהרי, ציורי אקריליק. ולדימיר ליחובצקי, תבליטים ייחודיים מקרמיקה בשילוב מתכת וריקועי נחושת. מריאנה קורול, ציירת עם אהבה לטבע. שלמה ברונשטיין, צילום אמנותי. ענת ארגוב, פסיפס מחומרים מגוונים וטכניקות רבות.
אירוע "בית פתוח" יתקיים במשך שלושה ימים, ימים רביעי, חמישי, שישי, 13 עד 15 בספטמבר. בימים רביעי וחמישי בין השעות 10:00 עד 14:00, ומ-16:00 עד 19:00. ביום שישי בין השעות 10:00 עד 14:00.
סגן ראש העיר נתניה, ים מאיר קרן, הגיע השבוע לערב הכשרה בסניף ״ידידים״ נתניה למתנדבים חדשים. קרן שיבח את פועלם של ידידים ואמר כי מעבר לסיוע לעשרות אלפי אנשים בכבישים, ברכבים ובמעליות, הארגון יוצר אחדות וקירוב לבבות בעם ישראל ומוכיח כי רוח ההתנדבות והנתינה היא אבן יסוד בחברה הישראלית.
סגן ראש העיר נתניה, ים מאיר קרן, הגיע השבוע לערב הכשרה בסניף ״ידידים״ נתניה למתנדבים חדשים. קרן שיבח את פועלם של ידידים ואמר כי מעבר לסיוע לעשרות אלפי אנשים בכבישים, ברכבים ובמעליות, הארגון יוצר אחדות וקירוב לבבות בעם ישראל ומוכיח כי רוח ההתנדבות והנתינה היא אבן יסוד בחברה הישראלית.
חגיגה מתוקה בסוזוקי מסא נתניה: צוות המקום חגג השבוע את יום הולדתו של בעל הבית באווירה חמה ומשפחתית עם עוגה חגיגית, חיוכים ואיחולים לבריאות והצלחה בכל מעשה ידיו. הצוות המקסים מזמין את כולם להמשיך לקבל שירות מקצועי ואישי במקום: רחוב הפלדה 26, אזור התעשייה הישן, נתניה. מזל טוב!
חגיגה מתוקה בסוזוקי מסא נתניה: צוות המקום חגג השבוע את יום הולדתו של בעל הבית באווירה חמה ומשפחתית עם עוגה חגיגית, חיוכים ואיחולים לבריאות והצלחה בכל מעשה ידיו. הצוות המקסים מזמין את כולם להמשיך לקבל שירות מקצועי ואישי במקום: רחוב הפלדה 26, אזור התעשייה הישן, נתניה. מזל טוב!