המורה חלי דוידוב הבחינה שסיפור זריקת סרט הקפטן של ערן זהבי מעסיק רבות את התלמידים. היא החליטה לפנות ישירות לשחקן בסין שהפתיע אותה כשהסכים לדבר ישירות אל התלמידים בשיעור באמצעות סרט וידאו אישי ששלח אליה במיוחד
ערן זהבי. הישר מסין לעתידים אור עקיבא (צילום: באדיבות בית הספר)
כוכב הכדורגל ערן זהבי הגיע לאמי"ת עתידים באור עקיבא. בקשה אחת של תלמיד כיתה ח' בבית הספר חצתה יבשות, הגיעה לכדורגלן הישראלי המצליח בעולם והוכיחה פעם נוספת כי באמי"ת עתידים מגשימים גם חלומות.
הכל החל לפניי מספר ימים בין קירות כיתה ח' כשהמורה להבעה והבנה הבחינה כי באחת ההפסקות תלמידים רבים מדברים על הנושא "החם" - זריקת סרט הקפטן במהלך משחק נבחרת ישראל בכדורגל ע"י השחקן ערן זהבי. "הבנתי כי הזדמנות פז ניצבת לפניי. יש לי האפשרות ללמד שיעור בנושא כתיבת טיעון בדרך אחרת, בנושא שקרוב לתלמידים" אמרה השבוע המורה חלי דוידוב והוסיפה "זה הצליח. היה שיעור מעניין מאוד, התלמידים היו אקטיביים במיוחד וסקרנים. בסופו של השיעור אמר אחד התלמידים 'הלוואי שזהבי היה שומע מה יש לנו להגיד לו' וכולם הביעו הסכמה, אך טענו כי אין סיכוי שהוא יתייחס אליהם".
ערן זהבי. הישר מסין לעתידים אור עקיבא (צילום: באדיבות בית הספר)
דוידוב לקחה את בקשתו של התלמיד צעד קדימה, פנתה לכדורגלן הבינלאומי המשחק בסין ושעות לאחר מכן תשובת הכדורגלן הנרגש הגיעה הישר מסין. עוד באותו היום הקליט זהבי סרטון מיוחד לתלמידי הכיתה "שמעתי על השיעור שלכם. אני גאה בכם ושיהיה לכם בהצלחה בהמשך" מסר בין היתר זהבי לתלמידים בסרטון והוסיף "אני מקווה שהמסר עבר ושאתם לומדים מהדברים".
התגובות לא איחרו להגיע. "בסוף השיעור הקרנתי את הסרטון והתלמידים היו פשוט המומים". הם ממש לא ציפו לכך. דקות לאחר מכן, בהפסקה, עשרות תלמידים הגיעו לצפות בסרטון" אמרה דוידוב והוסיפה "הוכחתי לתלמידים שאם שואפים גבוה, מצליחים".
"שיטות ההוראה בקריית החינוך הינן רבות ומגוונות במטרה לעודד למידה משמעותית וחווייתית. התלמידים שותפים מלאים שלנו וביחד אנחנו מובילים את קריית החינוך להישגים משמעותיים" אמרה השבוע מנכלי"ת קריית החינוך הגב' אתי לרדו והוסיפה " קריית החינוך אמי"ת עתידים תמשיך לפעול למען הגשמת חלומותיהם ושאיפותיהם של תלמידיה, גם אם זה דורש מצוות המורים להגיע לקצה השני של העולם".
מרכז סוזן דלל: מה עושים בשבת - מופעים לילדים.ות ולכל המשפחה עם מיטב היצירה הישראלית העכשווית והרבה מקום לדמיון והשראה. המופע הראשון בסדרה: סבתא סורגת - אנסמבל תוצרת בית. הצגה בחרוזים סרוגה ביד, זוכת פרס השחקנית ועיצוב בפסטיבל חיפה הבינ״ל להצגות ילדים. ביום שבת 10 בינואר בשעה 11:00 אולם ירושלמי, מרכז סוזן דלל - למידע ורכישת כרטיסים: באתר מרכז סוזן דלל. תהנו!
מנחת הטלוויזיה יעל גולדמן, בעלה השחקן אורי פפר ושלושת הילדים, בילו חופשה משפחתית במלון גליליון, כדי לחגוג לבת הבכורה עמונאל 14 חורפים. גולדמן פגשה את ארז משה, מנכ"ל המלון וסיפרה לו שבימים אלה היא משיקה פוטקאסט חדש שלה עם ברכה ליבי שילט, בשם: "התל-אביבית והרבנית", בנושא זוגיות, משפחה, אהבה וקריירה. ומתכננת לעמנאול הפתעה נוספת ליום הולדת 14 נסיעת בנות מעבר לים.
2. החורף הגיע לפארק המעיינות והעמק מתעורר לחיים: לרגל פתיחת העונה, הפארק משיק סדרת סיורי חורף מודרכים ברכבי גולף, המציעים שלוש חוויות ייחודיות המשלבות טבע, למידה והנאה משפחתית במרחבים הירוקים והפתוחים של הפארק. הסיורים מיועדים למשפחות עם ילדים, זוגות ומבוגרים, ומאפשרים לגלות את העמק בשיא יופיו החורפי. חפשו סיוריום בפארק המעיינות.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!