האירוע התקיים באולם רנה שני והואלם היה מלא. השר יואב גלנט התייחס להתחממות בדרום אמר: "יחיא סאנוור חי על זמן שאול אם ייעז להסלים אנחנו נוריד אותו מהמשחק זה ביכולתנו"
מאות מתושבי חדרה השתתפו באירוע שבת תרבות שהתקייים לראשונה באולם רנה שני ובהשתתפותם של שר הבינוי יואב גלנט, חבר הכנסת מיקי לוי ומ"מ ראש המוסד לשעבר רם בן ברק. את האירוע הנחה העיתונאי אטילה שומפלבי.
השר גלנט התייחס להתחממות בדרום ואמר "יחיא סאנוור חי על זמן שאול אם ייעז להסלים אנחנו נוריד אותו מהמשחק זה ביכולתנו, חמאס לא פותח במערכה כי הוא מכיר את יכולתנו. סאנוור והחמאס אינם דואגים לעמם רק לעצמם. אם יסתכנו צעד אחד רחוק מידי נוריד אותם ומי שבסביבתם.״
באשר לסוריה אמר גלנט: "אסד הוא מלאך המוות של העם הסורי. העולם היה נראה טוב יותר אם אסד לא יהיה. נקפיד על האינטרס שלנו לא בחזית ברמת הגולן. אם חיזבאלה ולבנון יעשו טעות ויפתחו בירי על ישראל לבנון תחזור לתקופת האבן. לא יהיה מצב שאזרחי ישראל יפגעו ואנחנו נעבוד בפינצטה."
השר גלנט התייחס גם לעניין חוק ההמלצות ואמר: "להמלצות המשטרה אין שום משמעות. יש לי הערכה גדולה מאוד למשטרה אבל כמו בכל גוף פרטי ברגע שהוא מייצר משהו הוא משוכנע שהוא טוב, אם אנחנו רוצים מדינה דמוקרטית צריכים לחיות במדינה שכפופה לחוק והחוק זה בית משפט. לא ייתכן שהמלצות המשטרה הופכות להיות אות קין מבלי שהוכח דבר או אפשרות להתגונן בבית משפט. מי אמר שההמלצות של המשטרה הן נכונות? אני משוכנע שהמשטרה פועלת באופן ממלכתי זה לא אומר שלא שהם לא חסינים משגיאות"
השר גלנט בשבת תרבות בחדרה (צילום: שבתרבות חדרה)
ח"כ מיקי לוי הגבי לדברי השר גלנט לענין המלצות המשטרה ואמר: "שלא יבלבל לנו את המוח... יש פרקליטה מלווה... הבוס של משטרת ישראל הוא החוק... לא אומר שאין טעויות אבל אין מצב כזה של לירות ואח"כ לסמן את המטרה. בפרט כשמדובר בראש ממשלה. בלי ראיות אין תיק. אי אפשר להמציא ראיות. יש איזה מישהו בקהל שיכול לסדר לי 650 - 1,000 שמפניות? זו שחיתות. זה הפרת אמונים. על נתניהו- הוא היה סמנכל בחברת רים. מה, חתמנו על המקום הזה? אם זה כך תשנה את השלטון תכתיר אותו כמלך״.
האם צריך לחטט בחייו של בנו של רהמ? גם אני לא הייתי רוצה שיחטטו בענייני ילדיי אבל זכות הציבור לדעת גוברת.ביבי עדיין לא קיסר. כולם התאהבו בכסא. כולם דבוקים. אני מאחל לרהמ לצאת נקי כי נמאס לנו מממשלה שלמה בבית הסוהר. זה נראה נורמלי במדינה דמוקרטית? מעריך כתב אישום בסוף 2018. אז גם לכחלון לא תישאר כל ברירה וייאלץ לעזוב את הממשלה, אחרת תישחק תדמיתו הציבורית."
ח"כ מיקי לוי (צילום: שבתתרבות חדרה)
מ"מ ראש המוסד לשעבר רם בן ברק התייחס לנושא דע"ש ואמר: על מפלת דאעש- זה לא ייגמר. האידיאולוגיה הסלאפית נותרת. הפיגועים באירופה יימשכו. כי האידיאולוגיה לא מתה היא רק משנה צורה. ההזדמנות שלנו להשתלב בעולם הערבי היא עכשיו כי הם הבינו שהאיסלאם המתון לא יכול להסתדר עם האיסלאם הקיצוני. בהקשר הפלסטיני - לנו למצרים ולסעודים ולמפרציות יש אינטרס משותף. אפשר להבין שבחיבור נכון אפשר לעשות דברים להגיע למשהו ואת זה לא עושים. צריך לעשות שינוי בסוג של האנשים שמייצגים אותנו בכנסת (מחיאות כפיים סוערות) אני חושב על זה. יש עתיד וגם אחרים ראו שאני שוקל. אני מחוזר. זה השלב הכי טוב. ימים יגידו.
בן ברק התייחס בשבתרבות חדרה לנושא השבוייםו אמר: ״בנושא שבויים ונעדרים אנחנו עושים כמעט כל דבר ולוקחים סיכונים עצומים״. (תוך שמסביר את המעצר בזמנו בקפריסין כלוחם עם עוד לוחמת במהלך מבצע שהוא אומר הרקע שלו היה איסוף מודיעין על רון ארד).
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.