האירוע התקיים באולם רנה שני והואלם היה מלא. השר יואב גלנט התייחס להתחממות בדרום אמר: "יחיא סאנוור חי על זמן שאול אם ייעז להסלים אנחנו נוריד אותו מהמשחק זה ביכולתנו"
מאות מתושבי חדרה השתתפו באירוע שבת תרבות שהתקייים לראשונה באולם רנה שני ובהשתתפותם של שר הבינוי יואב גלנט, חבר הכנסת מיקי לוי ומ"מ ראש המוסד לשעבר רם בן ברק. את האירוע הנחה העיתונאי אטילה שומפלבי.
השר גלנט התייחס להתחממות בדרום ואמר "יחיא סאנוור חי על זמן שאול אם ייעז להסלים אנחנו נוריד אותו מהמשחק זה ביכולתנו, חמאס לא פותח במערכה כי הוא מכיר את יכולתנו. סאנוור והחמאס אינם דואגים לעמם רק לעצמם. אם יסתכנו צעד אחד רחוק מידי נוריד אותם ומי שבסביבתם.״
באשר לסוריה אמר גלנט: "אסד הוא מלאך המוות של העם הסורי. העולם היה נראה טוב יותר אם אסד לא יהיה. נקפיד על האינטרס שלנו לא בחזית ברמת הגולן. אם חיזבאלה ולבנון יעשו טעות ויפתחו בירי על ישראל לבנון תחזור לתקופת האבן. לא יהיה מצב שאזרחי ישראל יפגעו ואנחנו נעבוד בפינצטה."
השר גלנט התייחס גם לעניין חוק ההמלצות ואמר: "להמלצות המשטרה אין שום משמעות. יש לי הערכה גדולה מאוד למשטרה אבל כמו בכל גוף פרטי ברגע שהוא מייצר משהו הוא משוכנע שהוא טוב, אם אנחנו רוצים מדינה דמוקרטית צריכים לחיות במדינה שכפופה לחוק והחוק זה בית משפט. לא ייתכן שהמלצות המשטרה הופכות להיות אות קין מבלי שהוכח דבר או אפשרות להתגונן בבית משפט. מי אמר שההמלצות של המשטרה הן נכונות? אני משוכנע שהמשטרה פועלת באופן ממלכתי זה לא אומר שלא שהם לא חסינים משגיאות"
השר גלנט בשבת תרבות בחדרה (צילום: שבתרבות חדרה)
ח"כ מיקי לוי הגבי לדברי השר גלנט לענין המלצות המשטרה ואמר: "שלא יבלבל לנו את המוח... יש פרקליטה מלווה... הבוס של משטרת ישראל הוא החוק... לא אומר שאין טעויות אבל אין מצב כזה של לירות ואח"כ לסמן את המטרה. בפרט כשמדובר בראש ממשלה. בלי ראיות אין תיק. אי אפשר להמציא ראיות. יש איזה מישהו בקהל שיכול לסדר לי 650 - 1,000 שמפניות? זו שחיתות. זה הפרת אמונים. על נתניהו- הוא היה סמנכל בחברת רים. מה, חתמנו על המקום הזה? אם זה כך תשנה את השלטון תכתיר אותו כמלך״.
האם צריך לחטט בחייו של בנו של רהמ? גם אני לא הייתי רוצה שיחטטו בענייני ילדיי אבל זכות הציבור לדעת גוברת.ביבי עדיין לא קיסר. כולם התאהבו בכסא. כולם דבוקים. אני מאחל לרהמ לצאת נקי כי נמאס לנו מממשלה שלמה בבית הסוהר. זה נראה נורמלי במדינה דמוקרטית? מעריך כתב אישום בסוף 2018. אז גם לכחלון לא תישאר כל ברירה וייאלץ לעזוב את הממשלה, אחרת תישחק תדמיתו הציבורית."
ח"כ מיקי לוי (צילום: שבתתרבות חדרה)
מ"מ ראש המוסד לשעבר רם בן ברק התייחס לנושא דע"ש ואמר: על מפלת דאעש- זה לא ייגמר. האידיאולוגיה הסלאפית נותרת. הפיגועים באירופה יימשכו. כי האידיאולוגיה לא מתה היא רק משנה צורה. ההזדמנות שלנו להשתלב בעולם הערבי היא עכשיו כי הם הבינו שהאיסלאם המתון לא יכול להסתדר עם האיסלאם הקיצוני. בהקשר הפלסטיני - לנו למצרים ולסעודים ולמפרציות יש אינטרס משותף. אפשר להבין שבחיבור נכון אפשר לעשות דברים להגיע למשהו ואת זה לא עושים. צריך לעשות שינוי בסוג של האנשים שמייצגים אותנו בכנסת (מחיאות כפיים סוערות) אני חושב על זה. יש עתיד וגם אחרים ראו שאני שוקל. אני מחוזר. זה השלב הכי טוב. ימים יגידו.
בן ברק התייחס בשבתרבות חדרה לנושא השבוייםו אמר: ״בנושא שבויים ונעדרים אנחנו עושים כמעט כל דבר ולוקחים סיכונים עצומים״. (תוך שמסביר את המעצר בזמנו בקפריסין כלוחם עם עוד לוחמת במהלך מבצע שהוא אומר הרקע שלו היה איסוף מודיעין על רון ארד).
כתב אישום חמור כנגד איש עסקים מוכר מנתניה בגין ביצוע עבירות מין חמורות
...
פלאשנט לוקאלי | 21.5.2026
משלבים את נכי צה"ל בשוק העבודה
...
פלאשנט לוקאלי | 14.5.2026
פועלים לרווחתם הנפשית של שורדי השואה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2026
מרפאת השיניים שכולם מדברים עליה ברמת אביב: טכנולוגיה מתקדמת, יחס אישי והטבת פתיחה שווה במיוחד - הכירו את Royalty Watted
מרפאת הבוטיק החדשה של ד"ר ותד משלבת טכנולוגיה דיגיטלית מתקדמת, יחס אישי וטיפולי שיניים ברמה הגבוהה ביותר - מהשתלות ושיקום הפה ועד יישור שקוף ואסתטיקה דנטלי...
פלאשנט לוקאלי | 12.5.2026
מטפלים בנפש
...
פלאשנט לוקאלי | 5.5.2026
מדברים על זה
מתי הזמן הנכון לעשות בדיקות גנטיות
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מתי הזמן הנכון לעשות אבחון פסיכודידקטי
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
מינרקו מזמינה יוצרות ויוצרים מתחילים ל-Clay Date בבית לקרמיקאים בנתניה
...
פלאשנט עסקים | 28.5.2026
המהפכה בדיני שטרות: מהגנה על הבנקים להגנה על הסחר החופשי
...
חבר הכנסת משה סעדה הגיע יחד עם שרים וחברי כנסת למפגן תמיכה בכוח 100 בהיכל התרבות בנתניה. סעדה וחבר מועצת העיר ים מאיר קרן שוחחו רבות ושיבחו את פועלם של הלוחמים שכל המדינה מחבקת.
תערוכת יחיד: האמן שלומי לייזרוב מציג תערוכה מרגשת בכנסת ישראל, העוסקת בתקופות המורכבות שעברו על המדינה בשנים האחרונות. בתערוכה מוצגים עשרות ציורי שמן צבעוניים ואופטימיים, המשקפים תחושות של תקווה, כאב, חמלה ואמונה.
לייזרוב, המתמודד עם אוטיזם, מביא ביצירותיו שפה אישית ואותנטית המזוהה עם אמנות אאוטסיידרית. הפתיחה החגיגית תתקיים ב-2 ביוני 2026 באולם ועדת התרבות, החינוך והספורט בכנסת. המבקרים מוזמנים להיחשף לעולם פנימי מרגש דרך עבודות המבקשות לעצור, להתבונן ולהרגיש. נעילת התערוכה: סוף חודש יולי 2026.
ליאורה לוי, משנה לראש העיר נתניה ויו״ר דירקטוריון תאגיד מי נתניה, השתתפה השבוע בפאנל מקצועי במסגרת כנס תאגידי המים והביוב הארצי, לצד יושבי ראש דירקטוריונים מכל רחבי הארץ. במסגרת הפאנל נדונו סוגיות הנוגעות לאחריות הדירקטוריונים בהובלת תשתיות ציבוריות חיוניות, חיזוק אמון הציבור וקבלת החלטות אסטרטגיות המשפיעות על חיי התושבים והקהילות. לוי הציגה בפני המשתתפים את שיטות העבודה והעשייה של תאגיד מי נתניה, לצד האתגרים וההזדמנויות בניהול מערכות ציבוריות מורכבות. עוד צוין כי לוי הייתה האישה היחידה שהשתתפה בפאנל, שעסק בעתיד ההנהגה והאחריות הציבורית בישראל.
מזל טוב ענק: "עמרם מזל טוב ליום הולדתך, מאחלים לך שנה של אושר, בריאות, נחת, צחוק, אהבה, ברכה וסיפוק ושכל החלומות שלך יתגשמו במלואם וגם את כל מה שהלב שלך מייחל יתגשם במהרה אמן!".