בישיבה של ועדת האכיפה לסיכום שנת 2017 ציין מפקד משטרת חדרה את חשיבות העבודה בשיתופי פעולה של כלל גורמי העירייה והמשטרה להעלאת צרכים ולקבלת החלטות לטיפול בנושאים שעל סדר היום
ועדת האכיפה העירונית ערכה ישיבה לסיכום שנת 2017, בהשתתפות גורמי ביטחון, אכיפה, חינוך, פנאי ורווחה, ובהובלת התוכנית "עיר ללא אלימות".
בישיבת הסיכום השתתפו, בין היתר, מפקד משטרת חדרה סנ"צ יגאל בן-לולו, סגן מפקד משטרת חדרה יוני שפירא, מנכ"ל עיריית חדרה יעקב זיגדון, סמנכ"ל העירייה משה ביטון, מנהל אגף אכיפה וביטחון איתן כהן, מנהלת תוכנית "עיר ללא אלימות" דבורה עמר, מנהלת אגף החינוך סיגלית אציקוביץ, מפקד השיטור העירוני שי חיימוב ומנהל השיטור העירוני דותן עומסי, מנהלת המוקד העירוני אשרת סלומון, ונציגים רלוונטיים נוספים מאגפי החינוך, הרווחה, יחידת איתור הנוער, וממחלק הנוער במשטרת חדרה.
הוועדה סיכמה את הפעילות שהתבצעה בחדרה ואת ההישגים שהושגו בשנה החולפת. בוועדה הוצגו נתוני השנה החולפת בתחום אלימות נוער, עבירות סמים, עבירות שוד, עבירות פע"ר (פשיעה עבריינית). כמו כן הוצג פרויקט מניעה המשותף למחלק הנוער של המשטרה ותוכנית "עיר ללא אלימות", במטרה לקרב את בני הנוער למשטרה, חזונה ועבודתה. במסגרת הפעילות המניעתית נפגשה קצינת הנוער נעמי דקל עם מנהלי בתי ספר והנחתה אותם בנושא תופעת הסמים, חובת הדיווח למשטרה ודרכי הטיפול.
מגבירים מאמץ למניעת אלימות ופשיעה (צילום: שלומי גבאי)
בישיבת הסיכום עלו יעדי 2018, ביניהם רתימת התושבים למאמץ למניעת אלימות ופשיעה, יצירת תשתיות עירוניות המסוגלות להתמודד בצורה אפקטיבית עם תופעות אלימות ופשיעה; הפעלת תוכנית "עיר ללא אלימות" כגורם מלכד ומניע יחד תהליכים עירוניים משותפים, כל זאת במטרה להעלות את תחושת המוגנות והביטחון של התושב, וצמצום תופעות אלימות ופשיעה.
במהלך הדיון דווח כי בזכות מענה 24/7 של השיטור העירוני נרשמה ירידה משמעותית בדיווחים על גרימת רעש במקומות ציבוריים בחודשי הקיץ, יולי-אוגוסט. בנוסף, בחודשים אלו גובתה פעילות השיטור העירוני בפעילות משמר השכונה, והנתונים מצביעים על ירידה של 55 אחוזים במספר הדיווחים על מטרדי רעש.
עוד הוחלט לשים דגש על פעילות מניעתית נגד עבירות אלימות ופשיעה בקרב בני נוער, וזאת באמצעות תגבור כוח האדם שפועל ברחבי העיר בשעות הערב והלילה במטרה לאתר נערים וצעירים בסיכון ולהגברת תחושת הביטחון של התושבים. במסגרת זו ימונה מתכלל עירוני שתפקידו לסנכרן את עבודת הלילה בין כל הגורמים העירוניים והמשטרתיים, כולל משטרת חדרה, שיטור עירוני, תוכנית "עיר ללא אלימות", יחידת האיתור של אגף הרווחה, סיירת ההורים ועוד.
מנהלת תוכנית "עיר ללא אלימות", דבורה אמר בירכה את כניסתו של מפקד התחנה סנ"צ בן לולו, ואיחלה המשך שיתופי עבודה לרווחת התושבים ובני הנוער בעיר. מפקד התחנה סנ"צ בן-לולו בירך על המפגש, וציין כי יש חשיבות רבה לעבודה בשיתופי פעולה של כלל גורמי העירייה והמשטרה, ולנוכחות נציגיהם בישיבות ועדת האכיפה להעלאת צרכים ולקבלת החלטות משותפות לטיפול בנושאים שעל סדר היום.
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.