מועצת העיר חדרה אישרה הקצאת קרקע בגודל כ-1,800 מ"ר עבור הקמת סניף חדש לתנועת הנוער "מכבי הצעיר", במקום הסניף הישן ליד מגרש מכבי
מועצת העיר אישרה הקצאת קרקע עבור הקמת סניף חדש לתנועת הנוער "מכבי הצעיר" בחדרה, במקום הסניף שעליהם לפנות לאחר שהשטח שעליו פעלו נמכר על-ידי חברת "מייסדי חדרה" ליזם פרטי. התנועה הגישה לעירייה בקשה להקצאת קרקע לצורך הקמת סניף לתנועת הנוער "מכבי הצעיר". הקרקע שנמצאה מתאימה להקמת הסניף, ממוקמת ברחוב משמר הגבול פינת רחוב גוש חלב, על שטח של כ-1,800 מ"ר. הבעלות על הקרקע היא של עיריית חדרה וייעוד המקרקעין בהתאם לתב"ע הינו שטח למבני ציבור. מאחר שהשימוש המבוקש תואם את השימוש המותר על-פי התב"ע, הועברה בקשת "מכבי הצעיר" לדיון בוועדת ההקצאות בהתאם לנוהל הקצאת קרקע של משרד הפנים. על-פי הנוהל גם בוצעו פרסומים בהם הובא לידיעת הציבור דבר ההקצאה המבוקשת, ולא התקבלו כל התנגדויות.
פעילות מכבי צעיר בחדרה (צילום: יח"צ)
לאור כל זאת עלה הנושא להצבעה בישיבת המועצה, וההקצאה אושרה פה אחד על-ידי חברי מועצת העיר. מדובר בהקצאה לתקופה של 25 שנה, החל מיום האישור של שר הפנים, עם אופציה להאריך את תקופת ההקצאה בשתי תקופות נוספות של 10 שנים כל אחת. עם אישור ההקצאה תחל תנועת "מכבי הצעיר" בבניית המבנה שישמש לפעילות סניף התנועה. עד להשלמת הבנייה תפעל תנועת הנוער במבנה שהעמידה לרשותו עמותת "פנאי העיר" בשכונת ברנדס.
ההקצאה לטובת הסניף החדש לתנועת הנוער היא רק חלק מההתגייסות העירונית, המשותפת לעיריית חדרה ול"פנאי העיר", לעודד הצטרפותם של חניכים נוספים לתנועות הנוער השונות. לדברי ראש העיר צביקה גנדלמן, תנועות הנוער מקנות לחניכים ערכים חשובים והופכות אותם לאזרחים בעלי מודעות חברתית וקהילתית, ולכן חשוב שיהיו סניפים מכבדים שיעודדו חניכים רבים נוספים להצטרף לפעילות הערכית. תנועת "מכבי הצעיר" בחדרה מונה יותר מ-200 חניכים מכיתות ג' עד י"ב. הפעילות מתקיימת לאורך כל ימות השבוע בשעות אחר הצהריים והערב, ובעיקר בימים ג' ו-ו', וכוללת מגוון פעילויות חינוכיות ומחנאות, וכן יציאת מתנדבים לשנת שירות כתרומה לקהילה קודם לגיוסם לצה"ל.
🎉 בשלישי הקרוב נתניה חוגגת חיסכון בקניות!
ביום שלישי 04.08 הפתיחה הגדולה של סניף נטו חיסכון - רשת מזון למהדרין זולה ומשתלמת בישראל, עכשיו בנתניה וכווווולם מוזמנים!!
📍 *איפה? הפלדה 13 נתניה*
📅 *מתי? יום שלישי 04.08.26*
שתפו משפחה וחברים מנתניה והסביבה כדי שגם הם יהנו מכל המבצעים השווים💥
👇 *לקבוצת המבצעים הסודית >>*
https://chat.whatsapp.com/Jf3vpa5edn58f8jtL5RXaz?s=cl&p=a&ilr=4&amv=3
עמותת "שף פקטורי" זכתה באות ראש עיריית נתניה לשנת 2026, כהוקרה על פעילותה ההתנדבותית הענפה והעשייה למען לוחמי המילואים, חיילים פצועים ופוסט-טראומטיים, שורדי שבי וילדים בעלי צרכים מיוחדים. האות הוענק במסגרת אירוע ההוקרה השנתי למתנדבי העיר, כאות הערכה על התרומה המשמעותית, המסירות וההשפעה של העמותה על הקהילה. בעמותה ציינו כי מדובר בכבוד גדול ובהוקרה מרגשת לכלל המתנדבים והשותפים לדרך, הפועלים לאורך השנה מתוך תחושת שליחות, נתינה ואכפתיות.
תיאטרון הקאמרי השיק את ההצגה ״האשליה״ וכולם הגיעו לפרגן: השבוע הציג תיאטרון הקאמרי את קבוצת הצעירים החדשה ״הקאמרי דור חדש 2.0״, ונערכה הפריימיירה של ההצגה ״האשליה״ בבימויה של קרן חובב. חברי הקבוצה הם: נאיה בינשטוק, אורי פרלמן, אנה בנימין, ענבל בר לב, אלינור וייל, נדב עדר, וורקו מקונן ועמית שושני. ההצגה עוקבת אחרי דייט לא מאוד מוצלח, שמתקדם לכיוון בלתי הצפוי. בקהל היו: בת חן סבג, עידו טאקו, אלעד אטרקצ׳י, יהלי סובול, בר מיניאלי, דרור קרן, אוהד חמו, אולה שור סלקטר ועוד.
נתניה ממשיכה לחגוג את אירועי "שמש בשכונות": אירועי "שמש בשכונות" ממשיכים להגיע לשכונות ברחבי העיר, ולהביא איתם אווירה קהילתית, ושפע של פעילויות וחוויות לכל המשפחה. סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, שלו אלגלי, ממשיך ללוות את אירועי הקיץ בשכונות, לברך את התושבים, לפגוש את המשפחות והילדים ולחזק את הקשר עם הקהילות בכל רחבי העיר.