ועדת המכרזים של עיריית חדרה בחרה את נדב הדר לתפקיד מהנדס העיר, במקומו של אינג' נועם גרייף המסיים את תפקידו
בעקבות פרישתו הצפויה בקרוב של המהנדס נועם גרייף בחרה עיריית חדרה בנדב הדר שיחליפו בתפקיד מהנדס העיר חדרה. הדר המשמש כיום מהנדס מועצה מקומית זיכרון יעקב, בעל תואר LL.B במשפטים באוניברסיטת חיפה, ותואר B.Sc בהנדסה אזרחית בטכניון, עם התמחות בתחבורה ובחומרי בנייה. בעבר עבד גם כמהנדס פרויקטים, וכמנהל תחום הנדסה במשרד מבקר הפנים של רכבת ישראל.
בעל מומחיות בתכנון בר קיימא לצד פיתוח של יישובים, בנייה וקידום תוכניות אב, ניהול והובלת פרויקטי בינוי ותשתיות בהיקף של מאות מיליוני שקלים משלב הייזום, תכנון ועד הוצאת מכרזי ביצוע; ניהול תקציבים, קביעת נהלים ושיטות עבודה, בקיאות בדיני חוזים, הוצאת היתרי בנייה, היתרי אכלוס והרשאות בתחומי הרשות.
נדב הדר. מחליף את נועם גרייף (צילום: באדיבות דוברות העירייה)
המכרז לתפקיד מהנדס העיר שאליו ניגש הדר, כלל תחומי אחריות רבים, ביניהם אחריות על רישוי, פיקוח ומתן אישורי בנייה, אחריות על תכנון, בנייה, שיפות ותחזוקה של מבני ציבור ותשתיות, תרגום מדיניות ארוכת הטווח של ראש הרשות לתוכנית רב שנתית של אגף ההנדסה בכל הקשור לשיפור תשתיות ובגיבוש תוכנית עבודה שנתית, יישום של מדיניות הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ורשויות התכנון המחוזית והארצית, ניהול אגף ההנדסה והמחלקות באגף, אחריות על ניהול פרויקטים הנדסיים של בנייה ופיתוח תשתיות, ותחומי אחריות נוספים.
הדר צפוי להתחיל תקופת חפיפה עם מהנדס העיר היוצא נועם גרייף, הצפוי לסיים את תפקידו בעירייה בחודש אפריל לטובת תפקיד סמנכ"ל הנדסה בחברה ציבורית.
נתניה ממשיכה למשוך חברות מובילות: אירוע השקת משרדי הדוגמה בפרויקט החדש של דיזנגוף וקבוצת תדהר, התקיים השבוע בנתניה. מדובר בבניין מגורים חדשני המשלב קומת משרדים בסטנדרט מתקדם, המעניקה מענה איכותי לעסקים ולחברות המבקשים לפעול בעיר נתניה. סגן ומ”מ ראש העיר, שלו אלגלי, הממונה על הפיתוח העסקי, השתתף באירוע וציין כי נתניה ממשיכה לבסס את מעמדה כמרכז עסקים מוביל. חברות מובילות בוחרות להשקיע ולהתפתח כאן בזכות תנופת הפיתוח, המיקום האסטרטגי ואיכות החיים שהעיר מציעה. "נמשיך לפעול כדי למשוך עוד עסקים, לייצר מקומות תעסוקה ולחזק את הכלכלה המקומית".
מיקי קם ואודיה קורן השיקו וכולם הגיעו לפרגן בפרימיירה החגיגית: בשבוע שעבר חגגו בתיאטרון הקאמרי את עליית ההצגה "השותפה" בפרימיירה חגיגית בכיכובן של אודיה קורן ומיקי קם. בהצגה הן מגלמות שתי נשים - אחת נאיבית והשניה פרועה - שעוברות לגור יחד והופכות לדמויות משמעותיות מאוד זו עבור זו. הראשון לברך היה בנה של מיקי קם, נדב עדר, יחד עם אשתו אלינור וייל - שניהם שחקנים בקבוצת הצעירים של הקאמרי. עוד נכחו: ירדנה ארזי, חנה לסלאו, נורית גפן, נתן דטנר, איל וולדמן ועוד.
בין עבר להווה: תערוכת היחיד "מצב ביניים" של חומי גרומן תיפתח ביפו. התערוכה, באוצרותו של איתי גבאי, תיפתח ביום חמישי, 9 ביולי 2026, בשעה 19:30, בגלריה אשכילה ביפו, ותציג עבודות בציורי שמן וצבעי מים העוסקות בזהות, שייכות והמפגש שבין מסורת לחיים עכשוויים. גרומן, שעזבה את הקהילה החרדית, מביאה אל הבד את מסעה האישי דרך שתי סדרות עבודות: האחת מתארת רגעים מחיי היומיום בישראל, והשנייה מציגה כלי זכוכית צבעוניים המשמשים כמטאפורה למערכות יחסים, שקיפות ושבריריות. התערוכה "מצב ביניים" תוצג בגלריה אשכילה, רחוב הפנינים 2, יפו, ותינעל ב-7 באוגוסט 2026. בהצלחה!