האם יש עתיד לחברה משותפת? בגבעת חביבה אומרים שחזון ביה"ס שיוקם בתחומם הוא ליצור רשת גלובלית של מנהיגים צעירים שיקדמו חברה משותפת ומשתפת במזרח התיכון וברחבי העולם
בשנת הלימודים הקרובה יפתח GHIS: Givat Hviva international school בית הספר התיכון הבינלאומי הראשון בישראל שחרט על דגלו קידום של מנהיגות לחברה משותפת, בגבעת חביבה. קהילת התלמידים בביה"ס תורכב מכ-50% תלמידים מישראל ומן המזרח התיכון, וכ- 50% תלמידים משאר מדינות העולם, במטרה לקדם ערכים משותפים של שלום והבנה בין התרבויות השונות. ביה"ס יהיה הראשון בארץ אליו יגיעו תלמידים ממדינות ערב, בניהם נור שתגיע ממצרים: "מערכת החינוך אצלנו לא תומכת בשאיפות ובמחשבה חופשית, לפעמים אני מרגישה שהיא מדכאת את הנפש שלי. החלום שלי הוא להגיע ללמוד בישראל וליצור חברה אמתית ומאוחדת בין כל האנשים, אני מאמינה שזה אפשרי."
בית ספר לחברה משותפת (צילום: גבעת חביבה)
כמו כן, יגיעו ללמוד בביה"ס ארבעה מבקשי מקלט מדרום סודן בגילאי 16-18 שנשלחו לארצם בשנת 2012 ויחזרו כעת לארץ בשביל הלימודים, בניהם אדם: "אני מתרגש לחזור לישראל בה אוכל ללמוד ולהתפתח. אני חושב שזו הזדמנות לא רק להגיע למסגרת חינוכית טובה אלא גם ללמוד מתלמידים שמגיעים מרקע אחר ותרבויות שונות."
חזון ביה"ס הוא ליצור רשת גלובלית של מנהיגים צעירים (צילום: גבעת חביבה)
חזון ביה"ס הוא ליצור רשת גלובלית של מנהיגים צעירים שיקדמו חברה משותפת ומשתפת במזרח התיכון וברחבי העולם. בני הנוער שיחיו בתנאי פנימייה מלאים למשך שנתיים בקמפוס גבעת חביבה, יהיו אחראיים על ניהול החיים בקהילת ביה"ס ויזכו להוביל אורח חיים משותף.
בית הספר יהיה דו שנתי לתלמידי כיתות י"א-י"ב על פי תכנית הלימודים של ארגון IB, ארגון חינוך בינלאומי שתכניתו זוכה להכרה גורפת ממערכות ההשכלה היוקרתיות ביותר ברחבי העולם, ביה"ס ילמד לתעודת הבגרות הבינלאומית של הארגון.
מנכ"ל גבעת חביבה, יניב שגיא: "בית הספר הבינלאומי למנהיגות ולחברה משותפת יאפשר לראשונה לימודים והכשרה מעשיים בקדום חברה משותפת. מדובר בנדבך חשוב שהיה חסר עד היום. עם פתיחתו, ובאמצעות הידע הנצבר והכלים החינוכיים שפיתחנו כאן לאורך השנים, מרכז גבעת חביבה הופך להיות מרכז חינוכי משמעותי ומוביל גם בזירות בינלאומיות נוספות. מדובר בשליחות חשובה, ערכית וחוצה גבולות. חשיבותה מתחדדת במיוחד בימים אלו בה אנו עדים לגילויי גזענות תכופים בארץ ובעולם ובמיוחד לחוסר המוכנות וההבנה לקבל את האחר ולחיות עמו בשלום".
מנהל בית הספר GHIS, יובל דביר: ״מדובר בהזדמנות יוצאת דופן עבור תלמידינו במסגרתה ישלבו לימודים אקדמיים לקראת דיפלומה ברמה הגבוהה ביותר עם הכשרה במנהיגות לקידום חברה משותפת שמבוססת על הניסיון והידע הכבירים שנרכשו בגבעת חביבה. בנוסף לכך האפשרות להתנסות בחיים משותפים בקהילה בינלאומית ורב תרבותית למשך שנתיים מהווה מאפיין ייחודי, וודאי לאור הסביבה המגוונת שבאזור גבעת חביבה״.
התלמידים בתוכניות יישוב סכסוכים ובניית גשרים בין תרבויות, שמבוססות על הניסיון והידע שנצבר בגבעת חביבה לאורך 70 שנות פעילות חינוכית. התלמידים ישתלבו בפעילויות מגוונות בקהילות הסובבות את גבעת חביבה, ברחבי הארץ ובפעילות הומניטרית חוצה גבולות. מלגות יוענקו למועמדים ולמועמדות שיפגינו פוטנציאל מנהיגותי משמעותי.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".