מחשוב ענן מאפשר לנו לשמור קבצים על שרת מרוחק וכך חוסך את התלות בחומרה פיזית. מה זה אומר בפועל וממה צריך להיזהר? הנה כל הפרטים
מחשוב ענן, או באנגלית Cloud, מאפשר מתן שירותי מחשוב באמצעות מחשב מרוחק. במקום לשמור קבצים, תכנים, יישומים, סרטונים או תמונות על המחשב הפיזי או הטלפון הנייד שלכם ולדאוג שמישהו בטעות ימחק אותם, אפשר להעלות אותם לשרת שנמצא איפשהו בעולם ולגשת אליהם בכל רגע נתון.
כמות התכנים שאותם תוכלו להעלות לענן כמשתמש פרטי או בתור מנהל רשתות של ארגון וחברה תלויה בנפח השירות שתרכשו. רוב שירותי האחסון בענן יספקו לכם כמות סטנדרטית של 1-5 ג'יגה בחינם, ועל כמות גדולה יותר תצטרכו לשלם בנפרד. עם זאת, גוגל למשל נותנת 15 ג'יגה של אחסון בענן למשתמשי הדואר האלקטרוני ג'ימייל ושאר שירותי החברה, בעוד חברת האחסון דרופבוקס תציע לכם 10 ג'יגה כמסלול התחלתי ללא התחייבות.
מה זה ה-Cloud?
למה לכם ענן?
ה- Cloudחוסך למשתמשים כמוכם את הצורך ברכישה, אחסון וניהול של החומרה ומערכות המחשבים. התנאי היחיד לשימוש בענן הוא חיבור יציב לאינטרנט והשכרת חבילה שמתאימה לנפח הקבצים. הענן מצוין לגיבוי של תכנים חשובים וההתחברות אליו פשוטה בדיוק כמו התחברות לרשת החשמל.
הענן מאפשר למשתמש לשלוט על עוצמת המחשוב הנדרשת, להתחבר לכל שירותי המחשוב מכל מקום בלי מגבלה פיזית ולקבל שירותי גיבוי. אין צורך בשום סוג של רקע טכני כדי להשתמש בשירותי הענן ואתם לא אלו שאחראיים על תפעול, תחזוקה ואבטחה שלו.
כל אחד מאתנו יכול להשתמש בשירותים של מחשוב ענן, אך יש הבדל בין המשתמש הביתי, עסק קטן או ארגונים גדולים: בעוד משתמש ביתי מנצל את יתרונות הענן לגיבוי מסמכים ודואר אלקטרוני, העסק הקטן או הבינוני משלב בתוך מערך המחשוב שלו גם שרתים ושירותים תשתיתיים. לעומת זאת, ארגונים גדולים משתמשים בשירותי ענן שמתאימים לצרכים ספציפיים ולאופי הפעילות שלהם.
האם עלינו לחשוש מהענן?
ההצלחה של מחשוב ענן מביאה איתה כמה אתגרים שצריך להביא בחשבון כאשר מנסים לנבא איך ייראה העתיד. כמו תמיד, אף פעם לא כדאי לייצר תלות בשרת אחסון אחד בלבד, לא משנה כמה הוא מרוחק או מי מאבטח אותו. בנוסף, קשה לדעת מתי החברה שאחראית על אחסון התכנים שלנו תחליט לעשות בהם שימוש עוין, או מה יעלה בגורלה במקרה של פשיטת רגל או התנהלות רשלנית.
מצד שני, הענן כאן כדי להישאר אז כדאי שנתרגל אליו. הימים שבהם נאלצנו להחזיק כרטיס זיכרון פיזי לאחסון של תמונות ותכנים עומדים לחלוף סופית מהעולם, כי מחשוב הענן מחליף אותם בהצלחה יתרה. מרגע זה והלאה עלינו רק לדאוג לניהול טוב יותר של שירותי הענן ולהגברת המודעות בקרב הציבור הרחב.
עמדות מיחזור חדשות ברחבי פרדס חנה
כ- 21 עמדות שכונתיות חדשות למיחזור יוקמו במהלך השנה על ידי אגף שפ"ע ובשיתוף המשרד להגנת הסביבה. עמדה ראשונה הוקמה בימים אלו בשכונת יפה נוף...
פלאשנט לוקאלי | 23.10.2025
עורך דין מומלץ להפחתת ארנונה לעסקים – לא רק מפעלים והייטק
...
פלאשנט עסקים | 16.10.2025
מה הייחודיות בתהליך של הקמת חדרים נקיים?
...
פלאשנט עסקים | 15.10.2025
רוצה לזהות את הימים הפוריים שלך? המדריך המלא לשימוש בערכה לזיהוי ביוץ
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על לוח זכוכית מחיק: המהפכה שעל הקיר
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
הכל על ימי גיבוש - המפתח להצלחה של כל צוות
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
כוחו של קידום אורגני - איך לגרום לאתר שלך לבלוט ברשת?
...
פלאשנט עסקים | 28.9.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.9.2025
מתן גיא - כך תהפכו את הרעיון החדשני שלכם לרווח עסקי
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מתן גיא מגלה לכם עולם עסקי חדש
...
פלאשנט עסקים | 17.9.2025
מגשים לאירועים – הדרך הכי קלה שיש לארח אנשים
...
פלאשנט עסקים | 16.9.2025
איך לגלות בזמן אמת טיסות זולות?
...
פלאשנט עסקים | 14.9.2025
שלא יעבדו עליכם!!
...
פלאשנט לוקאלי | 12.9.2025
הבית החכם נכנס גם לחדר הרחצה – מקלחונים בהתאמה אישית בעידן הטכנולוגי
...
חבר הכנסת אלי דלל ממשיך לחזק את הקשרים מעבר לים. השבוע נפגש עם נשיא טאיוואן ושוחח עמו על שיתופי פעולה בתחומי הבריאות, ההיי־טק והשבבים, החקלאות, התיירות וגם התפלת המים בהמשך הגיע לביקור בחברה לייצור שבבים, ולא שכח לתעד את הרגעים. שנה טובה.
הרמת כוסית לעובדי רגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי, התקיימה בנוכחות סגן ראש העיר הרב אורן גבגי, הרב משה לחובר, מנכ״ל העמותה משה קייזלר, המשנה לראש העיר ליאורה לוי, נטלי שטיין ודורון גלאם. חג שמח ושנה טובה.
בועז כספי משתף: ״אני מקבל אות מצטיין ראש העיר, הגיעו חברים רבים. ריגש אותי במיוחד יו"ר סיעת העבודה וסגן יו"ר ההסתדרות פיני קבלו, שהגיע לאחר ניתוח קשה וחייב להישאר בבית, אבל עזב הכל, נהג מבית שאן כדי להיות בטקס שלי. באמת, למרות שאנחנו בפוליטיקה, מתברר שיש בינינו חברות אמת. תודה לך אוהב אותך".
בוריס צירולניק משתף: "אני חוזר לארץ אחרי מסע עבודה והרפתקאות בארה"ב וקנדה. במיניאפוליס, שיקגו, וושינגטון וטורונטו התרשמתי מניקיון מופתי ברחובות ומהנוכחות המתמדת של דגלי המדינה בכל מקום. שמתי לב גם לפער מעניין: בשכונות מבוססות, ספורט הוא דרך חיים ואילו בשכונות חלשות – מקדונלד'ס בכל פינה. חזרתי עם רעיונות וכוחות חדשים, ועם ההבנה כמה החיים אצלנו שונים וסוערים. למרות הג'ט לג אני מחייך ואומר - שבת שלום, בריאות וחדשות טובות לכולם".