לימודי מערכות מידע מאפשרים היכרות עמוקה עם כל סוגי המערכות שמשפיעות על התפקוד של הארגון המודרני. במאמר הבא נסביר מה מאפיין את התחום, מהם תנאי הקבלה ומה אפשר לעשות עם התואר על מנת להשתלב בתעשיות עתירות ידע
מערכת מידע קלאסית כללה עד לפני מספר שנים את התשתית הארגונית בלבד. כיום ועל רקע השימוש הנרחב בטכנולוגיות מידע, המערכת כוללת בתוכה גם פלטפורמות שיווק, ניהול לקוחות וספקים, מערכות תקשורת פנים ארגוניות ולמעשה כל מערכת אחרת שמשמשת את הארגון ועוזרת לתפקודו.
המטרה של תואר ראשון במערכות מידע היא להכשיר בוגרים שיהיו מסוגלים לנהל ולהפעיל אותן. מסלול הלימודים מתאפיין בשילוב בין תכנים הומניים ותכנים ריאליים מובהקים, בין היתר באמצעות החוליה המקשרת של תעשייה וניהול. כמו כן, היתרון של מסלול הלימודים מלבד פוטנציאל השכר הגבוה בא לידי ביטוי בהתעסקות מעשית ויישומית בטכנולוגיה.
לימודי מערכות מידע (צילום: יח"צ)
קהל יעד ותנאי קבלה
לימודי מערכות מידע מתאימים לגברים ונשים עם נטייה ליזמות תפיסה ריאלית של המציאות. בניגוד למה שנהוג לחשוב, בלימודי תואר ראשון בדרך כלל לא צריך להראות ניסיון קודם. תנאי הקבלה כוללים ממוצע ציונים של 88 בבגרויות, מתמטיקה ברמה של 4 יחידות בציון 70 לפחות או 5 יחידות בציון עובר ואנגלית ברמה טובה שנמדדת לפי בחינת פסיכומטרי או בחינת אמי"ר. בנוסף, בחלק מהמוסדות מותנית הקבלה בראיון אישי עם חברי הסגל.
לימודי מערכות מידע נמשכים 3 שנים. היבט אחד שלהם מתמקד בניהול מוצלח של כל הקשור במערכות מידע, והיבט שני בזיהוי הצרכים העסקיים והארגוניים של חברות שונות. בתוך כך, התחומים והשיעורים משלבים בין עולמות הניהול, התוכנה ומערכות המידע.
נושאי לימוד ואפשרויות קריירה
קיימים הבדלים בין הנושאים הנלמדים בתכניות השונות אך ניתן בכל זאת להצביע על מספר נושאי לימוד מרכזיים. קודם כל, בשלבים הראשונים של הלימודים מתמקדים השיעורים בהקניית ידע תיאורטי. זה השלב שבו לומדים שיטות מחקר בניהול, עיצוב ממשקי משתמש וגישות ומתודות ניהולית. בשלבים הבאים עוברים להיבט המעשי ולומדים על התנהגות ארגונית, ניתוח מערכות מידע, חשבונאות ואף מבוא לתכנות.
אפשרויות הקריירה בתום הלימודים תלויות בעניין האישי של הבוגרים. רוב הבוגרים משתמשים בקשרים שהם מפתחים תוך כדי הלימודים על מנת להציע את עצמם כמועמדים למשרת שכירים, או בשביל להשתלב בארגונים גדולים בתפקידים שלא קשורים ישירות לניהול מערכות מידע. לעומתם, אחרים מנצלים את הידע כדי להציע שירותי ניהול של מערכות מידע באופן עצמאי או על בסיס שיטה של מיקור-חוץ.
התחום של ניהול מערכות מידע מבוקש כיום כמעט בכל ארגון ועסק. בוגרי תכניות הלימוד משתלבים בתעשיות הייטק עתירות ידע ובתפקידים מגוונים כגון פיתוח תוכנה, תחזוקת מערכות מידע, הטמעת מערכות חדשות, בקרת איכות ושיפור התהליכים הארגוניים באמצעות שכלול של מערכות המידע.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".