התינוקת הראשונה של הלל יפה חגגה את יום ההולדת במחלקה
הדר צאלים יום שלישי,
27 במרץ 2018, 13:24
יום הולדת הוא סיבה מצוינת למסיבה תמיד. התינוקת הראשונה של המרכז הרפואי הלל יפה באה לחגוג יום הולדת בבית חולים בו נולדה. ואם תהיתם אז מה שמה: הללה
השנה חוגג המרכז הרפואי הלל יפה יפה 60 שנה להיווסדו והשבוע החליטו במסגרת חגיגות אלו, לחגוג יום הולדת למישהי מיוחדת במינה – התינוקת הראשונה שנולדה בבית היולדות של בית החולים שנפתח במרץ 1963. שמה, תאמינו או לא, הִללה. ויש לה ולאמה סיפור לידה מיוחד במינו.
פרופסור מוטי חלק מעניק להללה תמונה עם כרטיס הלידה (צילום: טל זיגדון)
"כשהתחילו לאימי הצירים" מספר הללה גולן, כיום תושבת העיר באר שבע, "באופן טבעי היא הלכה לבית החולים הקרוב ביותר - "הלל יפה". כשהגיעה, הסביר לה הצוות במקום, כי בית היולדות החדש של בית החולים עוד לא ערוך לקליטת יולדות וייפתח רק ביום המחרת. היא התעקשה להישאר ולא להצפין עד בית היולדות בחיפה, ילדה אותי ובעצם "פתחה" רשמית את בית היולדות. זה הסיפור שגדלתי עליו, ולכן גם יצרתי קשר עם בית החולים – חשבתי שיעניין אותם לדעת".
הללה ואמה מסיירות בחדר הלידה. פעם הכול היה אחרת (צילום: טל זיגדון)
מיותר לציין כי מסיפור לידה משעשע שכזה, בתוספת העובדה שאמה, אילנה ירושלמי, בחרה להעניק לה את השם המיוחד הִללה, ע"ש בית החולים בו נולדה, חשבו כי יהיה זה נחמד במסגרת חגיגות ה- 60 לבית החולים להזמין את השתיים לחגוג להללה יום הולדת בבית החולים. למען הסר ספק, בדקו אנשי הארכיון הרפואי בבית החולים ומצאו את ספר הלידה, אשר בעמוד הראשון שלו צוינה בשורה הראשונה הלידה הראשונה (נרשם כ- 1 מתוך 1 ) - הגב' אילנה ירושלמי, תושבת חדרה, ילדה בת, בתאריך ה- 19.3.1963 בשעה 8:30 בבוקר.
הללה שהגיעה מלווה באמה ובאחותה לכבות נרות על עוגת יום הולדת במחלקת יולדות חיכו להן פרופ מוטי חלק- מנהל מחלקת נשים ויולדות, ד"ר חיים דוד- מנהל חדר לידה והאחיות האחראיות של מחלקת יולדות וחדר לידה. לחגיגות הצטרפו הנהלת בית החולים וצוות מחלקת יילודים ופגים. כל הצדדים התרגשו מאוד מהמעמד המשמח.
בית החולים אף הכין עוגה עם נרות, כנדרש בחגיגות יום הולדת ותשורה מיוחדת לילדה הראשונה – תמונה שבה שולבה השורה הראשונה מספר הלידה משנת 1963, קטעי עיתונות מקומית משנת 1963 בהם נכתב על פתיחת בית היולדות ולידתה של הללה, וכן כרטיס עריסה עם שמה של האם, משקל התינוקת ותאריך הלידה, כמקובל בימינו. בנוסף, העניק פרופ' מוטי חלק, מנהל מחלקת נשים ויולדות, חולצה הניתנת לנשים במחלקת יולדות שעליה מופיע הכיתוב "באתי מאהבה בהלל יפה".
הללה, אמה, אילנה ואחותה, שנולדה גם היא במרכז הרפואי הלל יפה, סיירו יחד עם הצוות הבכיר של המחלקה בחדר לידה ובמחלקת יולדות, התרשמו מהשינויים הרבים ובעיקר הודו על ההזמנה והמחווה המרגשת. בסיום היום חזרו לביתן עם הבטחה אחת – לחזור לחגוג ימי הולדת נוספים יחד עם המחלקה.
לקראת עונת החתונות, רשת האופנה הבינלאומית ALDO משיקה את קולקציית נעלי הכלות לקיץ - עם דגש על שילוב בין סטייל לנוחות. הקולקציה מציעה מגוון רחב של דגמים, שנועדו ללוות את הכלה מהרגע המרגש בחופה ועד לרחבת הריקודים בשעות הקטנות של הלילה.
בין הטרנדים הבולטים בולטים עיטורי פנינים, לבבות מוזהבים ואבנים נוצצות, שהופכים את הנעליים לפריט אופנה בפני עצמו. ב-ALDO מבטיחים מראה יוקרתי ועדכני לצד נוחות בלתי מתפשרת, כדי שהיום הגדול יהיה מושלם גם מהצעד הראשון. קולקציית קיץ 2026 כבר זמינה בחנויות הרשת ובאתר.
הפתיחה החגיגית של חנות Fashion Club השבוע ברחוב האורזים בנתניה, התקיימה באירוע נוצץ שלא חסרו בו שמות מוכרים. בין האורחים בלטו נועה קירל ומאור בוזגלו. בתיעוד: ענבל עם אחותו של השוער דניאל פרץ וסגן ראש העיר שלו אלגלי. היה שמח ומלא סטייל!
קבוצת קניוני עופר, וביניהם נתניה וחדרה, יוצאת בסייל הקיץ הגדול, עם הנחות משמעותיות, הטבות מיוחדות ומבצעי ענק על מאות פריטים ממגוון מותגים
ורשתות מובילות בתחומי האופנה, ההנעלה, הלייף סטייל, הילדים, הטיפוח, הבית והפנאי. הסייל יתקיים ב-17 קניוני עופר ברחבי הארץ, עד 30.6.2026 (או עד גמר המלאי), ויכלול עשרות מותגים ורשתות ישראליות ובינלאומיות מובילות, אשר יציעו לצרכנים הנחות בלעדיות ומבצעי סוף עונה אטרקטיביים במיוחד. לרגל השקת המהלך עלה קמפיין בכיכובה של הפרזנטורית עדי אשכנזי.
הסטייליסטית אור לוזון שנפרדה מבן זוגה השבוע, הגיעה משעות הבוקר המוקדמות לסט הצילומים של ג'ק קובה שם הרימה בהפתעה מסיבת רווקות לחברותיה: מעיין דורי ולניקול ארבוב. לוזון, הפתיעה אותן בזרי פרחים, הרמת כוסית, ברכות ומתנות לרגל הנישואים. מעיין דורי בת ה-38 סיפרה לחברותיה שתחגוג את החינה באירוע משפחתי, ובעוד שבועיים תינשא לבחיר ליבה במושב ברכיה. לראשונה חשפה פרטים על בן זוגה איתו מתחתנת: לוחם מילואים בגולני בן 33, הצעיר ממנה ב- 5 שנים. כמו כן סיפרה שיטוסו ל – 3 שבועות לתאילנד שם יחגגו את הירח דבש. אהבנו ופרגנו. מזל טוב!