החוף שבשמורת טבע חוף דור הבונים יוכרז לראשונה באופן קבוע כחוף מותר לרחצה על ידי משרד הפנים והחוף שבגן הלאומי נחל אלכסנדר חוף בית ינאי ייפתח לקהל הרחב ללא תשלום
הסדרים חדשים אלו קודמו על רקע חוות דעת משפטית של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, ארז קמיניץ, אשר הסדירה את הנושא לאחר מסכת דיונים ארוכה שהתנהלה בין רשות הטבע והגנים האמונה על הגנים הלאומיים ושמורות הטבע ומשרד הפנים האמון על הסדרת והכרזת החופים בישראל.
במסגרת זאת, חוף הבונים יזכה להכרזה כחוף מוכרז לרחצה כחלק בלתי נפרד משמורת הטבע חוף דור הבונים, זאת כבר בתחילת עונת הרחצה השנה ולמשך השנים הבאות. התאם לכך רשות הטבע והגנים תספק את מתקני ושירותי החוף הנדרשים לרבות שירותי הצלה לרווחת מאות אלפי המבקרים בשמורה ובחוף ולמען בטיחותם.
חוף דור (צילום: רשות הטבע והגנים)
בעניין חוף בית ינאי, בהתאם לאותה חוות דעת של היועמ"ש ועל סמך הסכמות עם מועצה אזורית עמק חפר ועם משרד האוצר על שותפות בהוצאות תפעול החוף, החל מיום שישי, 30 במרץ 2018 ( ערב חג הפסח) תפתח רשות הטבע והגנים את חוף בית ינאי שבגן הלאומי, למבקרים ורוחצים ללא כל עלות, זאת למעט חניון הלילה הפועל במקום, שבו תימשך גביית דמי הכניסה. רשות הטבע והגנים תמשיך לספק את כל מתקני ושירותי החוף כפי שהיה עד כה.
לדברי שאול גולדשטיין, מנכ"ל רשות הטבע והגנים, "הסדרים חדשים אלו מבטאים את רצון רשות הטבע והגנים מזה זמן רב להבטיח את חווית הביקור של המבקרים בשמורות הטבע והגנים הלאומיים לרבות בחופים שבתוכם, זאת תוך שמירה בראש ובראשונה על בטיחות ושלומם של המבקרים והרוחצים. אנו שמחים על חוות הדעת של המשנה ליועמ"ש ועל ההסכמות שהגענו עם משרדי הפנים והאוצר תוך שמירה על ערכי הטבע. יחד נפעל לממש את ההחלטות למען הסביבה, המבקרים והקהל הרחב."
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".