החוף שבשמורת טבע חוף דור הבונים יוכרז לראשונה באופן קבוע כחוף מותר לרחצה על ידי משרד הפנים והחוף שבגן הלאומי נחל אלכסנדר חוף בית ינאי ייפתח לקהל הרחב ללא תשלום
הסדרים חדשים אלו קודמו על רקע חוות דעת משפטית של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, ארז קמיניץ, אשר הסדירה את הנושא לאחר מסכת דיונים ארוכה שהתנהלה בין רשות הטבע והגנים האמונה על הגנים הלאומיים ושמורות הטבע ומשרד הפנים האמון על הסדרת והכרזת החופים בישראל.
במסגרת זאת, חוף הבונים יזכה להכרזה כחוף מוכרז לרחצה כחלק בלתי נפרד משמורת הטבע חוף דור הבונים, זאת כבר בתחילת עונת הרחצה השנה ולמשך השנים הבאות. התאם לכך רשות הטבע והגנים תספק את מתקני ושירותי החוף הנדרשים לרבות שירותי הצלה לרווחת מאות אלפי המבקרים בשמורה ובחוף ולמען בטיחותם.
חוף דור (צילום: רשות הטבע והגנים)
בעניין חוף בית ינאי, בהתאם לאותה חוות דעת של היועמ"ש ועל סמך הסכמות עם מועצה אזורית עמק חפר ועם משרד האוצר על שותפות בהוצאות תפעול החוף, החל מיום שישי, 30 במרץ 2018 ( ערב חג הפסח) תפתח רשות הטבע והגנים את חוף בית ינאי שבגן הלאומי, למבקרים ורוחצים ללא כל עלות, זאת למעט חניון הלילה הפועל במקום, שבו תימשך גביית דמי הכניסה. רשות הטבע והגנים תמשיך לספק את כל מתקני ושירותי החוף כפי שהיה עד כה.
לדברי שאול גולדשטיין, מנכ"ל רשות הטבע והגנים, "הסדרים חדשים אלו מבטאים את רצון רשות הטבע והגנים מזה זמן רב להבטיח את חווית הביקור של המבקרים בשמורות הטבע והגנים הלאומיים לרבות בחופים שבתוכם, זאת תוך שמירה בראש ובראשונה על בטיחות ושלומם של המבקרים והרוחצים. אנו שמחים על חוות הדעת של המשנה ליועמ"ש ועל ההסכמות שהגענו עם משרדי הפנים והאוצר תוך שמירה על ערכי הטבע. יחד נפעל לממש את ההחלטות למען הסביבה, המבקרים והקהל הרחב."
סדרת רשת חדשה עלתה בהשראת סדרת הטלוויזיה המדוברת “הלוטוס הלבן”, מהלך המהווה חלק מאסטרטגיית התוכן של מותג הטיפוח VICHY (ווישי), מהלך תקשורתי רחב וחדשני בישראל המחבר בין תרבות, הומור ותובנות על עולם השיווק. לצילומי הסדרה גויסו כוכבות בולטות: קרן מור מהשחקניות המוערכות בישראל, ריף נאמן שחקנית ודוגמנית מובילה וליבר בלילתי, אישיות אופנה מהבולטות ברשת. הן עומדות במרכז העלילה ומגלמות דמויות נשיות חזקות, מורכבות ושונות זו מזו, הנפגשות בריטריט וולנס יוקרתי של המותג.
חוזרים לצפון: מלון בוטיק אל-רום שברמת הגולן פותח את עונת התיירות ומזמין את המטיילים ליהנות מחופשה ירוקה, שקטה וקרירה בגובה של כ-1,070 מטר מעל פני הים. המלון מציע חדרי אירוח משפחתיים, מדשאות רחבות, מתחמי ברביקיו, ג'ימבורי לילדים ומרחבים פתוחים מול נופי הגולן. בחודש יוני נפתחה גם עונת קטיף הדובדבנים המפורסמת של אל-רום, עם 12 זנים שונים של דובדבנים ופירות יער. כחלק מהחוויה, מומלץ לבקר במיצג “עמק הבכא” (עז 77), המספר את סיפור הגבורה של חטיבה 7 במלחמת יום הכיפורים. המיצג מוצע ללא תשלום לאורחי המלון. לפרטים באתר בוטיק אל-רום.
הסופרת שלנו זוהר אביב פגשה את ליאור סושרד במסעדה. היא ביקשה שיקרא את מחשבותיה אבל הבת שלו קפצה ואמרה - אבל אני כבר קראתי, קראתי את הספרים שלך. המורה מקריאה בכל יום את 'חבורת כוח המוח' וזה היה בהחלט משמח דיו וחיוך רחב התפשט לתמונה משותפת. אהבנו!
התהוות: האמנית הצעירה הדס פורגס מציגה את תערוכת היחיד הראשונה שלה בגלריית Global Art בתל אביב. בתערוכה מוצגות עבודות שמן עוצמתיות העוסקות ברגש, זהות, תשוקה, כאב ותהליכי התפתחות אישיים, תוך שילוב השפעות מעולמות האמנות הקלאסית והעכשווית. היצירות חושפות את עולמה הפנימי של פורגס ומזמינות את הצופה למסע בין סערה נפשית, חלומות ותקווה. פורגס, בוגרת שירות ביחידת 8200 בתחום הסייבר, יוצרת חיבור מסקרן בין חשיבה טכנולוגית לבין יצירה אמנותית אינטואיטיבית ורגשית. התערוכה מסמנת את תחילתה של דרך אמנותית מבטיחה ומעניקה הצצה ליצירתה המתגבשת של אמנית צעירה ומסקרנת. אוצרות: מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי. פתיחה חגיגית: 25.6.2026 - נעילת התערוכה: 25.7.2026. מקום: גלריית Global Art, מרכז בעלי מלאכה 13, תל אביב.