עם סיומו של יום הזכרון החלו חגיגות העצמאות ה-70 למדינת ישראל בעיר חדרה והם מתקיימות במספר מוקדים בעיר ובשכונות. באירועים נוטלים חלק אמנים מובילים שיופיעו על במות הפזורות ברחבי העיר
ערב עצמאות 18.4.18 במה מרכזית
טקס הדלקת משואות, להקות ואמנים מקומיים, זיקוקי דינור. אמן מרכזי: שלומי שבת.
יום רביעי, 18 באפריל, החל מהשעה 20:00. צומת רחוב הגיבורים והנשיא.
ילדי חדרה חוגגים על במת הילדים (צילום: שלומי גבאי)
במת נוער
תקליטנים מקומיים וכןDJ גל מלכה, צמד "אנדרקאבר". אמן מרכזי: אליעד נחום.
יום רביעי, 18 באפריל, בין השעות 22:00 עד 03:15. מגרש כדורגל, ביה"ס הרב תחומי למדעים ואמנויות, באר אורה 1.
במת ילדים
"גברת רגש" שני סקאלי. מופע מרכזי: "ילדים שרים 70".
יום רביעי, 18 באפריל, החל מהשעה 20:00. רחבת יד לבנים, רחוב רוטשילד פינת הנשיא.
עדן בן זקן. מוצאי יום העצמאות באקו פארק (צילום: יח"צ)
במת תחכמוני
מופעי עצמאות לציבור הדתי. ישי רביבו, יגל ליבי, להקות זמר מקומיות, זיקוקי דינור.
יום רביעי, 18 באפריל, החל מהשעה 19:00. בית ספר יסודי "תחכמוני".
במת גבעת אולגה
"גילי בא לבקר" ינחה את הערב ויפעיל את הילדים. להקות ואמנים מקומיים. אמנים מרכזיים: רוני דלומי, ישי לוי.
יום רביעי 18 באפריל, החל מהשעה 20:00. רחבת הבנקים, גבעת אולגה.
הרקדה
הרקדה המונית עם המרקיד ירון כרמל.
יום רביעי, 18 באפריל, החל מהשעה 23:00. על הדק, מתחם מיקס, רח' צה"ל.
שלומי שבת. במה מרכזית ברחוב הנשיא (צילום: יח"צ)
יום העצמאות 19.4.18 תימונה
חגיגה של תרבות תימן, כולל אוהל תכזינה, אוהל מוזיאון, מאכלים תימנים אותנטיים, להקות מחול וזמרים, ציון גולן, ליאור פרחי, נתנאל נגר, מרים ושירלי צפרי, אבי וגל סינוואני, מאור אשואל.
יום חמישי 19 באפריל, החל מהשעה 13:00. יער חדרה.
מוצאי עצמאות
להקות ואמנים מקומיים. אמן אורח: עדן בן-זקן.
יום חמישי 19 באפריל, החל מהשעה 19:00. אקו פארק.
עצמאות במוזיאון
מוזיאון החאן יפתח את שעריו לקהל הרחב, כולל סיורים מומחזים. הכניסה חופשית.
חמישי 19. באפריל, בין השעות 10:00 עד 15:00. הדרכה מומחזת: 10:00, 12:00, 14:00. מוזיאון "החאן", הגיבורים 74, חדרה. רישום והזמנות: 04-6324562 , 04-6322330
תערוכה: כובע טמבל
תערוכה קבוצתית, בהשתתפות אמנים מכל הארץ, אשר במרכזה יככב אחד מסמלי הישראליות הבולטים: כובע טמבל. בתערוכה יוצגו יצירות בכל סוגי האמנות הפלסטית, כשהבסיס כאמור הוא כובע הטמבל, היכול להיות חלק מיצירה או לחילופין הכובע עצמו כיצירה או שיוצרים עליו, אפשר בגודלו הטבעי או מוגדל בכל גודל, כיד הדמיון הטובה של כל אמן.
התערוכה תהיה פתוחה בין תאריכים 19 באפריל עד 10 במאי, כולל ביום העצמאות, בימים א'-ה' בין השעות 11:00 עד 17:00, ובימי ו' מ-10:00 עד 14:00. פתיחה חגיגית במוצאי שבת ה-21 באפריל בשעה 20:00. בבית האמנים, רחוב הנשיא פינת רוטשילד (מתחם יד לבנים) חדרה.
מרגש: עמותת "ילדים בסיכוי" יצרה ערכת קלפים ייחודית להפצת האור "קלפי שמש" - 38 איורים מקסימים שנוצרו על ידי המאיירים המובילים בישראל, כשכל קלף מגלם ערך אוניברסלי ואנושי (אומץ, הקשבה, חיבור, תקווה, הומור, חמלה ועוד) במטרה לפתוח דלת לשיחה אישית, קבוצתית או מקצועית, בכל גיל ובכל מסגרת. מתאים כמשחק חוויתי ופעילות לכל המשפחה בחג החנוכה. כל רכישה מהאתר היא תרומה למען ילדים ונוער בסיכון – חפשו "ילדים בסיכוי". חג שמח!
בגיל 71 פנינה רוזנבלום כובשת את מילאנו ומפתיעה: פנינה נחתה במילאנו באיטליה ונצפתה על סט הצילומים בהפקת האופנה של MFT שבוע האופנה, האיפור והביוטי במילאנו בהפקת שון בלאיש. רגע לפני יום הולדתה ה-71, פנינה מוכיחה שגיל הוא רק מספר ומככבת על הסט לצד חמישה דוגמני על מכל רחבי העולם. בנוכחות עוצמתית, סטייל בלתי מתפשר והרבה נוכחות, היא מייצרת פרובוקציה מעוררת השראה לנשים בארץ ובעולם - וממשיכה לשבור מוסכמות גם בזירה הבינלאומית.
בחג החנוכה חג האור והתקווה אנו מחממים את הלב ומאירים את הדרך לחיילים ולחיילות שלנו בעיר נתניה. ביוזמת נשות החינוך חני ואודליה, חולקו מארזים מתוקים וטובים כסמל לאור, לאחדות ולהוקרה על העשייה והשליחות.
נפתח ליין החורף ״חכמין בחמישי״, הרצאות תוכן לאנשים אינטלקטואליים בנושאי תרבות ואקטואליה מבית המחלקה לתרבות יהודית ברגעים - העמותה לחינוך בלתי פורמלי ובשיתוף חזון לאומי. את הרצאת הפתיחה הובילה נווה דרומי, עיתונאית ופובליציסטית, מגישת ״קבינט שישי״ ויחד איתה בשיח פתוח עם פרופ׳ משה כהן אליה פרשן ופאנליסט בתוכנית ״הפטריוטים״. המיזם האהוב מושך אליו מאות אנשים מידי חודש, הוא נועד לחזק את המוסר החברתי ומעודד הבנה עמוקה בין חלקי החברה - וכל זה על צלחת טובה של טשולנט מקומי מקריית צאנז ובירות. כרטיסים לאירועים הבאים מופעים באתר העמותה "רגעים".