בית משפט השלום בראשון לציון נענה באופן חלקי לבקשת חוקרי להב 433 והאריך את מעצרם של קצין השב"ס ומעסיקי עובדי השירות החשודים בקבלת שוחד, זיוף, מרמה והפרת אמונים
הבוקר הובאו ה-5 לאולמו של השופט עמית מיכליס וחוקרי היחידה הארצית לחקירת סוהרים הציגו לבית המשפט חומר חסוי הקושר אותם לכאורה לביצוע העבירות המיוחסות להם.
משרדי להב 433 בלוד
על פי החשד, במהלך שנת 2017 ועד היום, הם קיבלו כספי שוחד מאסירים שעשו עבודות שירות במוסדות מוכרים בהוראת בית המשפט ובתמורה איפשרו להם להיעדר מהמקום ואף זייפו את שעות הנוכחות שלהם תוך שהם מעבירים דיווחי שקר לשלטונות שב"ס.
עו"ד שי לוי. מייצג את מנהלת העמותה (צילום: שלומי גבאי)
מעצרו של קצין השב"ס תושב מגדל העמק בן 50 הממונה על תחום עבודות השירות הוארך ב-6 ימים.
מעצרה של תושבת אחד הישובים הסמוכים לחדרה, בת 47, המנהלת עמותה בה מעוסקים עובדי השירות הוארך ב-48 שעות. בעניינה טען נציג המשטרה כי העניקה יחד עם קצין השב"ס לאותם אסירים שביצעו בעמותתה את עבודות השירות הטבות והקלות בדרכים שונות בתמורה לכספי השוחד.
בחקירתה שמרה החשודה על זכות השתיקה ולא שיתפה פעולה עם חוקרי המשטרה.
עו"ד שחר מנדלמן. מייצג את הרב המוכר (צילום: יח"צ)
מעצרו של רב מוכר תושב השרון הצפוני המעסיק עובדי שירות בבית העלמין בו הוא מתגורר הוארךב-48 שעות. הרב חשוד כי בתקופה האחרונה קיבל כספי שוחד מתושב פרדס חנה שמרצה עבודות שירות תחת פיקוחו ובתמורה העניק לו הנחות והקלות.
אותו אדם עוכב לחקירה אולם אושפז בבית החולים בשל לחצים בחזה וחקירתו טרם הושלמה. כן הוא חשוד שבמקרים נוספים העניק הקלות לעובדי השירות תוך שהוא חובר לקצין השב"ס שמקבל גם הוא שוחד ויחד הם מזייפים את שעות נוכחות.
מעצרה של תושבת ואדי ערה אשת חינוך ותיקה בת 58 המעסיקה גם היא עובדי שירות הוארך ב-48 שעות. כן הוארך ב-24 שעות מעצרו של תושב בקה אל גרביה בן 58 המעסיק גם הוא עובדי שירות בגין אותם חשדות.
בימים הקרובים יחקרו החשודים בצורה אינטנסיבית בכדי להבין את מימדי התופעה ובכדי להגיע לכל המעורבים לרבות אותם אסירים שביצעו את עבודות השירות בעמותות המדוברות ושילמו כספי שוחד בכדי להתחמק מעונשם.
עו"ד שי לוי המייצג את מנהלת העמותה אמר בעקבות ההחלטה להאריך את מעצרה של מרשתו: "שחרורה של מרשתי צפוי בימים הקרובים"
עו"ד שחר מנדלמן אמר: מרשי מסר גרסה מלאה ומפורטת ונתן הסברים מפורטים לחשד המיוחס לו המשמיטים את הקרקע מתחת לחשדות המשטרה. עסקינן באדם מכובד, אב לארבעה ילדים, ללא עבר פלילי המתנדב שנים רבות למען הקהילה וכולי תקווה כי בסופ של יום החשד יסתבר כמופרך"
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.