הישגים לעיר חדרה בפרויקט עיר חכמה מתקדמת וטכנולוגית
רון איתן יום חמישי,
24 במאי 2018, 08:26
מדובר בפרויקט חינוכי טכנולוגי המשלב חדשנות ומנהיגות בשם הקיימות למען עתיד ירוק יותר. ביה"ס הרב תחומי עמל חדרה זכה במקום הראשון בקטגוריית "שיפור מבנה קהילתי ובניית דגם"
באירוע מרגש שהתקיים בהשתתפות ראשי רשויות, אנשי חינוך, תלמידים ומורים במבנה הדירקטוריון ההיסטורי של חברת החשמל בתל אביב, ציינה חברת החשמל את סיום שנת הפעילות בתכנית הלימודים "עיר חכמה טכנולוגית ומתקדמת - התייעלות אנרגטית בשילוב עם קידמה כדרך חיים".
במסגרת הפריוקט זכה ביה"ס הרב תחומי עמל חדרה במקום הראשון בקטגוריית "שיפור מבנה קהילתי ובניית דגם".
תכנית חדשנית זו פותחה בשיתוף עם עמותת תעשידע, מיסודה של התאחדות התעשיינים וביוזמת חברת החשמל, הופעלה השנה ב-80 חטיבות ביניים במערכת החינוך בכל המגזרים. התכנית הינה חלק ממכלול תכניות חינוכיות מגוונות אותן יזמה חברת החשמל ליצירת שינוי התנהגותי בקרב הציבור ובמטרה לעודד צריכה נבונה של חשמל.
מדובר בתוכנית חינוכית חדשנית המשלבת תכנים, שיטות ודרכים המזמנים למשתתפיה אתגר כמובילים בחברה ובקהילה בבניית העתיד של כולנו ובקידום התנהגות אזרחית אחראית בנושא שימוש מושכל וחסכוני בחשמל כדרך חיים.
במסגרת מדיניותה לשמירת איכות הסביבה ולהתייעלות אנרגטית פועלת חברת החשמל ומקדמת תכניות ופרויקטים הקשורים לתהליכי חינוך והגברת המודעות לשינוי התנהגותי בנושא צריכFA החשמל. התכנית החינוכית היא ייחודית ואותה מובילה חטיבת שיווק ורגולציה בחברת החשמל.
בתכנית מתקיימים 16 מפגשים המשלבים טכניקות הוראה מגוונות ולמידה משמעותית וחווייתית תוך שילוב הנושא לתחום ה IOT - האינטרנט של הדברים. משתתפי התכנית פעלו בקהילה הסמוכה לבית הספר, נפגשו עם בעלי מבנים קהילתיים ביישובם והציעו להם מגוון פתרונות להתייעלות אנרגטית.
ילדי חדרה עם עופר בלוך, יפתח רון טל וסיגלית איצקוביץ (צילום: יוסי וייס)
באירוע סיום הפרויקט הציגו 3 הקבוצות הזוכות במקום הראשון בקטגוריות השונות את תוצריהן.
בקטגוריית "פעילות קהילתית "- מקיף ט' אשדוד
בקטגוריית "שיפור מבנה קהילתי ובניית דגם "- ביה"ס הרב תחומי עמל חדרה
בקטגוריית "proto" – (תכנון אפליקציה)- מקיף ראמה במועצה מקומית ראמה
האירוע התקיים בהשתתפות האלוף (במיל') יפתח רון טל, יו"ר הדירקטוריון של חברת החשמל ,מר עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל, ומר אורן הלמן סמנכ"ל שיווק ורגולציה בחברת החשמל, ראש עירית אשדוד, ד"ר יחיאל לסרי, גב' סיגלית איצקוביץ, מנהלת אגף החינוך בעיריית חדרה, מר מג'יד פראג', מנהל אגף החינוך והתרבות במועצה מקומית ראמה.
יו"ר דירקטוריון חברת החשמל, האלוף (במיל') יפתח רון-טל, הדגיש את מעורבותה ופעילותה של חברת החשמל בנושא התרומה לקהילה והאחריות הסביבתית לה היא מחויבת, " אנו EEאמינים כי תפקידה של החברה אינו מתמצה רק בהיותה ספק שירות חיוני, וכי מחובתה לתרום לקהילה בתוכה היא פועלת, ולחשוף את פניה המקצועיות והאנושיות, כחלק מהשיח העסקי השוטף שלה. כחברה, אשר לעשייתה יש השלכות על הסביבה, בוחרת חברת החשמל גם לגלות אחריות סביבתית, ומדגישה את נושא השימוש המושכל והחסכוני בחשמל. עוד הוסיף רון-טל: "אנו רוצים לראות בכם שותפים שלנו, שתממשו את מה שלמדתם בחיי היומיום שלכם, ותהיו שגרירים בסביבתכם."
עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל:" בחרנו להשקיע בכם, הדור הצעיר – אזרחים משפיעים לעתיד - כשותפינו. יש לכם כל היכולות להפנים את התובנות למה חשוב לנהוג בצורה מושכלת ונבונה בחשמל בחיי היומיום- אתם אלה שתוכלו להוביל לשינוי בתחום חשוב זה. אנו רואים בכם לקוחות חשמל שותפים לאחריות לשנות הרגלי צריכה ולהיות שגרירים שלנו בקהילה .
ד"ר יחיאל לסרי, ראש עיריית אשדוד: "אשדוד נמצאת בפעילות ענפה ומתקדמת בתחום העיר החכמה . מברך את הקשר המצוין ורב השנים עלם חברת החשמל. מדובר בפרויקט קהילתי ארצי וחשוב ביותר המעניק ידע, מידע והעשרה לעשרות אלפי תלמידים בארץ. הפרויקט בו בית הספר זכה מתאים לעיר החכמה אותה אשדוד מקדמת. מברך את בית הספר ואת התלמידות שזכו והעניקו כבוד לעיר אשדוד."
שלושה מיליון ישראלים בסיכון לפוסט טראומה
בכנס ראשון במסגרת המסלול לאתגרים דחופים של Civix הוצגו מעל 70 יוזמות שכבר פותחו במהלך התהליך, להתמודדות עם אתגר בריאות נפשית....
פלאשנט לוקאלי | 25.5.2025
נתפס תושב טול כרם שאנס אישה בנתניה
...
פלאשנט לוקאלי | 15.5.2025
מקדמים חדשנות באנרגיה
...
פלאשנט לוקאלי | 13.5.2025
מדברים על זה
הספורטאים חוזרים להתאמן
שר התרבות והספורט מיקי זוהר ביוזמה לחידוש אימוני ספורטאים בווינגייט...
פלאשנט לוקאלי | 18.6.2025
תאונת עבודה ורשלנות המעסיק
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.6.2025
מחלות מקצוע
...
פלאשנט חוק ומשפט | 2.6.2025
עילות תביעות תלמידים בבית ספר / בגן
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.5.2025
כרטיס ביקור על גלגלים: מדריך לעיצוב מדבקות רכב שעובדות
...
פלאשנט עסקים | 21.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סוף שבוע רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 20.5.2025
איך לתכנן סופש רומנטי באילת? בואו לגלות
...
פלאשנט עסקים | 18.5.2025
מסך Dual-Frame ראשון מסוגו
דגם U27G4R המציע אפשרות בחירה בין תצוגת UHD ב-HZ 160 לבין FHD ב- HZ320...
לוסי איוב מכתיבה את הקצב: הברלט שגנב את ההצגה. מי שצפה בשבוע שעבר בפרק של רוקדים עם כוכבים לא יכול היה לפספס את הנוכחות המרשימה של המנחה לוסי איוב - וגם לא את הבחירה האופנתית שבלטה על המסך: חליפת טוקסידו שחורה בגזרה מחויטת ונקייה, עם טוויסט במרכז – ברלט תחרה של מותג ההלבשה התחתונה JACK KUB שהפך לאלמנט שמכתיב את כל הלוק. ניתן להשיג ברשת חנויות JACK KUBA.
רשת BBB פותחת את סניפיה למשלוחים ואיסוף עצמי בהתאם להנחיות פיקוד העורף- התפריט החדש שהושק בשבוע שעבר זמין כעת גם במשלוחים: בהתאם להנחיות פיקוד העורף לסגירת המסעדות לישיבה, סניפי רשת BBB יהיו פתוחים לפעילות במתכונת של משלוחים ואיסוף עצמי בלבד, בהתאם להנחיות ולהתפתחויות המצב הביטחוני בכל אזור ואזור. כחלק מהמאמץ להחזיר שגרה גם בימים מורכבים, ניתן להזמין גם את תפריט הקיץ החדש, שהושק רק בשבוע שעבר ומביא עמו מנות מפתיעות, עשירות בטעמים וייחודיות ל-BBB. שמרו על עצמכם. שיהיה בתאבון!
מלון דן כרמל אירח את השחקנית חני נחמיאס ויהודה אליאס שטיילו בחיפה וקפצו לביקור במלון. בן ינובר, מנכ"ל מלונות דן באזור חיפה ומנכ"ל דן כרמל ערך סיור במלון לחיים אוסדון (דוד חיים) שהתארח במלון והראה לו את הגינה החדשה במלון. חני נחמיאס שבדיוק הגיעה למלון הפתיעה את אוסדון במהלך הסיור בגינה של דן כרמל והצטרפה אליהם יחד עם יהודה אליאס. אורחי דן כרמל שראו את כל החבורה בגינה חשבו שתהיה הופעה למבוגרים של חני ויהודה ולילדים של ה-"דוד חיים", אבל בסוף כולם הסתפקו בסלפי עמם.