במהלך ויכוח דקר העבריין זכרוב צעיר חדרה ומנע ממנו להזעיק עזרה בכך שגנב את הטלפון הנייד שלו. למרות שלל הראיות הצליח עו"ד רותם כהן להביא לשחרורו של זכרוב
משטרת חדרה עצרה את העבריין אבי זכרוב (19) מחדרה שרק לאחרונה שוחרר ממאסר בחשד כי תקף בצוותא יחד עם חברו צעיר תושב העיר ודקר אותו בפניו ובעודו חבול ופצוע לקח ממנו את כספו ואת הטלפון הנייד שלו בכדי יוכל להזעיק עזרה. למרות שבידי המשטרה היו ראיות משמעותיות הורה בית המשפט על שחרורו.
אבי זכרוב. שלל הראיות לא הספיקו (צילום: שלומי גבאי)
לפני כשלושה שבועות בשעת לילה, הגיע ברכבו צעיר תושב חדרה בשנות ה-20 לחייו לרחוב לוי אשכול בעיר לפגישה עלומה עם זכרוב ואדם נוסף שהמשטרה עדיין מחפשת אחריו. תוך זמן קצר פרץ ויכוח סוער בין הצדדים ככל הנראה בעקבות מחלוקת כספית ואז על פי החשד תקפו זכרוב וחברו את המתלונן תוך שזכרוב בסיוע חברו דוקר אותו בפניו וגורם לו לחבלות חמורות. זכרוב לוקח ממנו את כספו ואת מכשיר הטלפון הנייד שלו מה שמונע ממנו להזעיק עזרה למרות שהוא נזקק לטיפול רפואי מיידי.
עו"ד רותם כהן. לא שותף לדעה שהראיות חזקות (צילום: שלומי גבאי)
הצעיר החבול מצליח לבסוף להזעיק עזרה ומפונה לקבלת טיפול רפואי. כשמצבו מתייצב הוא מגיש תלונה במשטרת חדרה ומפרט בפני החוקרים את שארע.
החוקרים מציגים בפניו אלבום תמונות משטרתי בו מופיעות תמונות חשודים פוטנציאלים המתגוררים באיזור והמתלונן מזהה מיד את זכרוב (המתגורר ממש ליד זירת האירוע) כמי שתקף אותו וגרם לפציעתו יחד עם חשוד נוסף שנעלם מיום האירוע וטרם אותר.
הבלשים עוצרים את זכרוב שמובא לחקירה במחלק הפשעים בתחנת חדרה ומטיחים בו כי תקף את המתלונן שזיהה אותו בוודאות ואף מציגים בפניו טביעת אצבע שלו שנמצאה ברכבו של המתלונן אולם זכרוב שותק כמו דג בחקירתו ומסרב לענות לשאלות החוקרים מלבד לשאלה היכן היה בעת האירוע. לשאלה זאת עונה זכרוב כי שהה בזמן הרלוונטי בבית אביו בנתניה אולם האליבי שלו מופרך על ידי החוקרים שאף עורכים עימות בין זכרוב למתלונן שלפתע טען כי לא מדובר באדם שתקף אותו למרות שזיהה אותו במסדר התמונות ומעצרו הוארך מעת לעת תוך שהמשטרה מציגה ראיות מבוססות ומשכנעת את בית המשפט כי זכרוב הוא הדוקר.
על פי המודיעין המשטרתי, זכרוב משתייך לחבורת פשע הפועלת באזור חדרה והסביבה ומטילה אימה על הסביבה.
סניגורו רותם כהן טוען בבית המשפט כי המשטרה ביצעה מספר פעולות חקירה פסולות וכי כל הראיות שבידי החוקרים הם נסיבתיות ודורש לשחרר את מרשו ממעצר.
בדיון שנערך אתמול בפני השופט אהוד קפלן דרשה המשטרה להאריך שוב את מעצרו של זכרוב אולם השופט קפלן נענה לבקשת עו"ד כהן והורה על שחרורו של זכרוב למעצר בית בבית אביו בנתניה.
עו"ד רותם כהן מסר בתגובה :"אינני שותף לדעה של היחידה החוקרת לפיה עוצמת הראיות כנגד מרשי חזקה, ההיפך הוא הנכון, מרשי שוחרר ללא כתב אישום כנגדו, עובדה המדברת בעד עצמה".
איש החסד הנתנייתי אלעזר פרץ מ׳מטה משיח׳ ערך כמידי שנה ביקור במשרדי עיריית נתניה, שם תקע בשופר וחילק ערכות דבש יחד עם ברכת הרבי מליובאוויטש לשנה טובה ומתוקה. ראש העיר אבי סלמה בירך את פועלו של איש החסד למען תושבי העיר. עוד ביקר פרץ במשרדי סגן ומ״מ ראש העיר שלו אלגלי, סגן ראש העיר אמיה טאגה, מנכ״ל העירייה מויש לוי, מ״מ מנכ״ל העירייה אלון אהרן ומנהל אגף הקליטה בני אמר.
סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי, השתתף השבוע באריזת סלי מזון לקראת ראש השנה יחד עם חב״ד נתניה ופלוגת חיילי צה״ל. במהלך הפעילות נארזו סלי מזון שיועברו למשפחות לקראת החג, כחלק מהפעילות שמקיימים בחב״ד נתניה לאורך השנה למען תושבי העיר. ישר כח!
לקראת השנה החדשה, פסטיבל הדבש חוזר בחגי תשרי תשפ"ז 2026, ומזמין משפחות להכיר מקרוב את עולמן המסקרן של דבורי הדבש. במסגרת הפסטיבל ייפתחו מרכזי מבקרים ומכוורות ברחבי הארץ, והקהל יוכל לפגוש דבוראים, לצפות בכוורות זכוכית, להתנסות ברדיית דבש, להשתתף בסדנאות יצירה ולטעום דבש ישראלי מזנים שונים. בין התחנות המשתתפות באזור המרכז: משק דבורים סימון בכפר סירקין, משק לין בכפר ביל"ו, "מאחורי הדבש" בכפר חב"ד ו"הכוורת" של שי ספקטור בכפר רות. בצפון ייקחו חלק מכוורות ביסוד המעלה, דפנה, מנות, פקיעין ומקומות נוספים. גיל שצברג, מנכ"ל המועצה להאבקה ודבש, מזכיר כי מאחורי המתיקות מסתתרת גם שליחות חשובה: דבורי הדבש אחראיות להאבקת גידולים חקלאיים ולשמירה על אספקת המזון. המבקרים יוכלו גם לרכוש דבש טהור ישירות מהמגדלים ולתמוך בחקלאות המקומית לקראת החג. לפרטים נוספים חפשו בגוגל: המועצה להאבקה ודבש. חג שמח!
שירי חגואל סיידון פתחה את שנת הלימודים בסבב ביקורים מרגש במוסדות החינוך ברחבי נתניה. במהלך הבוקר היא הגיעה לחטיבת אלתרמן, לבתי הספר שמרית, דבורה עומר ומורשת זבולון וכן לגני מורשת זבולון, שם פגשה ילדים נרגשים, צוותי חינוך, הנהגות הורים ומשפחות שליוו את התלמידים ביום הראשון. בין החיוכים, השירים, הריקודים והפרפרים בבטן, סיפרה חגואל סיידון כי נזכרה מחדש מדוע היא כל כך אוהבת להיות בשטח. לדבריה, מעבר לשמות בתי הספר והגנים, היא לוקחת איתה בעיקר את האנשים שפותחים שנה חדשה עם הרבה אחריות, אהבה והתרגשות. מבחינתה, זה היה יום חג קטן במקומות רבים בעיר.