התכנית שתיושם על ידי מהנדס עיריית חדרה הנכנס מבטאת את חזונו של ראש העירייה לשנות את פני העיר שבמסגרתו יוקם פרויקט רובע הים שישלב אלמנטים מתקדמים המאפיינים עיר חכמה. בעקבות הפרויקט אוכלוסיית העיר צפויה להכפיל את עצמה
באגף ההנדסה בעיריית חדרה ממשיכים לקדם את תוכנית "רובע הים" שתשנה את פני העיר כולה. לאחרונה הסתיים הליך שיתוף ציבור במהלכו הוצגו בפני מאות תושבים תוכניות הבנייה המתוכננות באזור.
בפגישה שקיימנו עם מהנדס העיר, הדר נדב הוא סיפר, כי פרוייקט "רובע הים" שיוקם בצפון מערב חדרה מבטא את חזונו של ראש העיר צביקה גנדלמן להמשך פיתוח העיר והוא משלב את כל האלמנטים של עיר חכמה. לדבריו, הפרויקט ישתרע בין שכונת גבעת אולגה בדרום ובין נחל חדרה בצפון ויכלול 10,000 יחידות מגורים בבנייה רוויה שתייצר פעילות מסחרית ענפה וניידות גבוה. במסגרת הפרוייקט יוקמו כ-1,400 חדרי מלון, שטחים פתוחים, פארקים מסוגים שונים, טיילת חוף, מבני ושירותי ציבור.
1000 יחידות דיור, 1400 חדרי מלון. עיר חכמה (צילום: הדמיה)
לדברי הדר, פיתוח האזור יתרום רבות לעיר חדרה ויאפשר לה לנצל את משאבי הטבע שלה בצורה הטובה ביותר, תוך השלמת המרקם העירוני הקיים. מדובר בתוכנית שצפויה למשוך לעיר כ-100,000 תושבים חדשים ולהפוך אותה לעיר תיירות מובילה במדינת ישראל וכי מדובר בשטח ייחודי בארץ - שטח בתולי, ללא פיתוח, המשיק לפיתוח עירוני מצד אחד ולשטחים פתוחים מגוונים מצדדיו האחרים.
לנצל את משאבי הטבע של חדרה. נדב הדר (צילום: דוברות העירייה)
הדר הדגיש עוד כי חלק מהאנרגיה הנדרשת תיוצר באופן עצמי ובהתאם לסטנדרטים ליצירת אנרגיה ירוקה וכן תשתיות התקשורת והמיזוג האויר יהיו תת קרקעיות. בשל הבנייה הרוויה ניתן יהיה להתנייד בקלות וללא צורך בשימוש בכלי רכב. הדר צופה עוד כי התקדמות נושא הרכב האטונומי ייבוא לידי ביטוי ברובע ומשתלב במסגרת התכנית הכוללת.
יצויין כי בשנת 2009 נערכה תחרות אדריכלים בין משרדים מובילים בארץ לבחירת מתכננים. בתחרות נבחר משרד לייטרסדורף-בן דיין אדריכלים למוביל הפרויקט. בצוות התכנון חברים משרדי מתכננים מהמובילים בארץ, בעלי נסיון רב בתכנון ופיתוח מתחמים גדולים ופרויקטים ייחודיים.
שטחו הכולל של הרובע הינו 2700 דונם. פארק נחל חדרה מצפון, המורחב במסגרת תכנית זו, הפארק החופי והטיילת התיירותית לאורך החוף, רצועת החיץ מכביש 2 – כל אלו יוצרים רצף שטחים פתוחים מגוונים וזמינים לציבור הרחב. כמו כן, בפיתוח העירוני משולבת מערכת צירים ירוקים, הקושרת את השטחים הירוקים השכונתיים ואת השטחים הפתוחים הסובבים, בזרימה ממזרח למערב.
התכנית תהפוך את חדרה לעיר תיירותית (צילום: הדמיה)
לאורך קו החוף תוקם טיילת תיירותית וחופי רחצה עירוניים. בצפון, באזור רכס הכורכר המיועד לשימור, ישולב פארק טבעי עם פארק נחל חדרה. על קו החוף מתוכננים כ-10 בתי מלון. לצורך עידוד הקמת המלונות ומשיכת היזמים לעיר, יתאפשר שילוב של מספר שימושים באוזר זה – לכל בית מלון תהיינה גם זכויות בנייה למגורים בשורה הראשונה לים, ומסחר בקומת הקרקע לכיוון הטיילת. הרכב זכויות בנייה זה הופך את ההשקעה בבית מלון לכדאית במיוחד, באזור בעל פוטנציאל רב שטרם מומש.
המגורים שיוקמו ברובע זה מאופיינים כמגורים איכותיים, בעלי הפניות מקסימליות לשטחים פתוחים ולים, נגישות מיידית לפארקי הרובע ולחוף הים, ובקירבה לבתי ספר ולרחובות מסחריים משולבים. כמו כן, בתכנית זו משולבים מספר עקרונות עכשוויים, שייצרו רובע בעל איכות חיים יוצאת דופן. עירוב שימושים כגון מגורים, תעסוקה ומסחר; עידוד שימוש בתחבורה ציבורית ורכיבה על אופניים; דיור בר-השגה ותמהיל דיור מגוון; בנייה ירוקה השומרת על זכויות שמש וזרימת אוויר מהים – כל אלו מקבלים הוראות והנחיות ספציפיות, ליצירת פסיפס תכנוני וחברתי מגוון ומאוזן.
רילוקיישן עם ילדים ומה שאף אחד לא מספר להורים לפני הטיסה
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
יבוא אישי בישראל שובר שיאים ולמה יותר ישראלים מדלגים על היבואן הרשמי
...
פלאשנט עסקים | 24.8.2026
10 סימנים שהבניין שלכם זקוק לתחזוקה
...
פלאשנט עסקים | 23.8.2026
האם חוות דעת שלילית של מנהלת על עובדת יכולה להיחשב לשון הרע?
...
פלאשנט חוק ומשפט | 22.8.2026
איך לבחור בין סוגי המצבות השונים? הטיפים של טופ מצבות
...
פלאשנט עסקים | 20.8.2026
שני בקבוקי תבערה בלילה אחד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 19.8.2026
מטטרסלגיה: למה כואבת כרית כף הרגל ואיך מדרסים ונעלים נכונות יכולים לעזוק?
מאת: נאור רויזמן הבעלים של המכון האורתופדי "אבידור" פרדס חנה...
פלאשנט עסקים | 15.8.2026
טעות קטנה, מחיר ענק: למה לא מומלץ לערוך צוואה לבד
...
פלאשנט חוק ומשפט | 14.8.2026
דירת הסמים בנתניה
...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
כתב אישום חמור כנגד מתן ארביב
פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי בבאר שבע שני כתבי אישום נגד מתן ארביב (29) מחדרה, בגין מעורבותו בניסיון לרצוח אדם באמצעות מטען חבלה שהוצמד לרכבו בא...
פלאשנט חוק ומשפט | 13.8.2026
הצגות מומלצות בישראל ב-2026 - אילו הצגות אסור לפספס השנה?
...
פלאשנט עסקים | 13.8.2026
צו סגירה למסעדת "אושי אושי" בחדרה
...
פלאשנט לוקאלי | 12.8.2026
איך לבחור בגד ים מחמיא - 6 טיפים לבחירת בגד ים מחטב, אוסף ומחמיא
...
גלריית האמנים של עופר רמת אביב תארח יד ה-31.8.26 ארבע תערוכות חדשות, המציגות מגוון רחב של שפות אמנותיות: פיסול, צילום ואמנות דיגיטלית של ארבעה אמנים בעלי רקע ייחודי: שימי דהן, ד”ר אירינה רפוביץ’, מרים גלעד וירמי אפשטיין: התערוכות פתוחות לקהל הרחב.
פסטיווקאלי ה- 10 בנתניה: רגע לפני שעלה לבמה למופע מרגש - הזמר ישי ריבו יחד עם סגן ומ״מ ראש העיר, שלו אלגלי. ערב מיוחד של מוזיקה ישראלית, אנרגיות טובות וקהל נפלא שהגיע ליהנות ולחגוג עשור לפסטיבל שהפך למסורת אהובה בעיר. נתניה יודעת לחגוג!
ארגון מגדלי הפירות קורא לציבור לרכוש תוצרת ישראלית: עונת קטיף פירות הקיץ נמצאת בשיאה, ובארגון מגדלי הפירות מדווחים על יבול איכותי ומובחר ברוב מיני הפירות, למרות אתגרי המלחמה, היבוא ומחסור במים. לקראת חגי תשרי קורא הארגון לציבור להעדיף פירות וירקות מתוצרת הארץ ולתמוך בחקלאים הישראלים. במקביל, בירכו בארגון, שי גולני יו"ר ענף הפירות במועצת הצמחים הנכנס, אילנה דרור כלכלנית התאחדות חקלאי ישראל, ירון בלחסן מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, מוטי צמיר יו"ר מועצת ארגון מגדלי הפירות, מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל אורי דורמן, על נוהל תמיכה חדש בהיקף של 180 מיליון שקלים לשיקום והרחבת משקים חקלאיים ביישובי קו העימות בגבול לבנון.
ילדים רבים הגיעו לקבל חתימות על ספרים שרכשו מסופרי נתניה באירוע התרבות המכובד שהתקיים במתנ"ס אריק איינשטיין פולג. בתמונה: הסופרת שלנו זוהר אביב עם אדל שהגיע לאירוע מרמלה, אדל היא הילדה שנתנה לזוהר השראה לגיבורת הספר החדש בסדרת יד הפלא, בנושא קבלת השונה.