המרכז נקרא ע"ש האלוף (במיל') יצחק חופי. יפתח רון טל, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל: "היום יותר מהכל הקשר בין בטחון וחשמל ברור לכל"
חברת החשמל חנכה הערב מרכז מבקרים חווייתי, חדשני וטכנולוגי, ע״ש האלוף (במיל) יצחק חופי, באתר תחנות הכוח אורות רבין שליד חדרה, עם סיום יום המרוץ החברתי, "בשביל האו", שהתקיים בסימן הביטחון האישי.
ההשקה התקיימה בהשתתפות ראש העיר צביקה גנדלמן, שר האנרגיה ד"ר יובל שטייניץ, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל יפתח רון-טל, ראש המוסד יוסי כהן, מנכ"ל חברת החשמל עופר בלוך, אורן הלמן סמנכ"ל רגולציה ושיווק בחברת החשמל ומכובדים נוספים.
שר האנרגיה, ד"ר יובל שטייניץ: "אני מאחל לכולם חג חנוכה שמח, וגאה שדווקא סביב חג האורות, נתחיל לראות את יישומה של הרפורמה בפועל".
יפתח רון טל, יו"ר דירקטוריון חברת החשמל: "היום יותר מהכל הקשר בין בטחון וחשמל ברור לכל. הבטחון האנרגטי מהווה חלק חיוני מתפיסת הבטחון של מדינת ישראל. תרומתם של אנשי המוסד וכוחות הבטחון לבטחון האישי והאנרגטי של הציבור הישראלי היא אבן יסוד בהוויה הישראלית. תרומתו של ראש המוסד לשעבר יצחק (חקה) ששימש גם כמנכ"ל אהוד במיוחד בחברת החשמל, היא עוגן במורשת המפוארת של בטחון מדינת ישראל.
חברת החשמל מסיימת שנה שהיא נקודת מפנה. מכל הבחינות. הרפורמה ההסטורית שנחתמה מבטיחה כי השנה הקרובה נושאת בחובה אתגרים רבים. אנו נכנסים לעידן של תחרות במשק האנרגיה שלצד השמירה על הבטחון האנרגטי של מדינת ישראל יאפשר לחברה להעניק גם קידמה וחדשנות טכנולוגית".
מימין לשמאל: יוסי כהן, ד״ר גלית שאול, אורן הלמן, יפתח רון טל, יובל שטייניץ, עופר בלוך, צביקה גנדלמן, הילה חופי, מיקו צרפתי (צילום: חברת החשמל)
ראש המוסד יוסי כהן: "מסלול חייו של האלוף חופי הוא מסלול שירות ארוך, מגוון ומפואר. אבל עבורי הוא מעל הכל ראש מוסד נערץ ואהוב. כשהתגייסתי למוסד חקה כבר לא עמד בראשו, אבל אפילו אנחנו, העובדים הצעירים בתחילת דרכם המבצעית, שמענו את שמו ועמדנו על מורשתו.
גם היום אי אפשר לדבר על כל מה שעשה חקה במוסד, אך אפשר להזכיר את חלקו של המוסד במבצע אנטבה, את חיסול רוצחי הספורטאים הישראלים באולימפיאדת מינכן, את תחילת המבצעים החשאיים להעלאת יהודי אתיופיה ואת הקשרים הענפים שנוצרו בין המוסד לקשת רחבה של שירותי מודיעין. קור הרוח של חקה והגיבוי האמיתי שנתן - השרו ביטחון ושידרו לאנשי המוסד שהם יכולים לעשות גם את הבלתי אפשרי. את יכולותיו המיוחדות הביא חקה גם לחברת החשמל. ראוי שייזכר חקה בזכות שירותו ומנהיגותו, בעולם הביטחוני והאזרחי כאחד״.
עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל: "חברת החשמל היא חברה מובילה ופורצת דרך מבחינה טכנולוגית, לכן החלטנו לשתף את הידע ולקדם חינוך טכנולוגי באמצעות מרכז מבקרים חדשני , שיביא לידי ביטוי את מורכבותו של העולם החשמלי שסובב אותנו ,24/7 . השגרה המובנת מאליה עבורנו, הלקוחות, מקבלת במרכז החדש המחשה של האתגרים היומיומיים, הפיתוחים המתקדמים והחדשנות בעשייה – חוויה מעשירה לכל גיל. המרכז החדש, הוא למעשה תצוגת תכלית לידע, הניסיון והחשיבה הטכנולוגית המתקדמת שהחברה מיישמת לטובת ללקוחותיה".
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.