פעילויות משותפות של שוטרי משמר הגבול של משטרת ישראל, פקחי רשות הטבע והגנים ורשות המיסים הביאו לתפיסת חשוד בגין החזקה וסחר בבעלי חיים מוגנים המוערכים בשווי של כמיליון שקלים
פקחי רשות הטבע והגנים ושוטרי משמר הגבול פשטו על הבית בבפרדס חנה בחשד לסחר והחזקה לא חוקית של בעלי חיים מוגנים. הכוחות הבחינו בביתו של החשוד, כפי שניתן לראות בתיעוד, בכלוב גדול ובתוכו מגוון עופות מסוגים נדירים, 12 עופות מסוג הורנביל, 3 ברווזי צהוב-מצב, 2 ברווזי חד-זנב ועגור חן.
הכלוב בו נתפסו העופות המוגנים (צילום: דוברות המשטרה)
מדובר בעופות מוגנים ונדירים מסוגם ושוויים מוערך בסך כולל של כ-מליון שקלים. החשוד בהחזקת העופות המוגנים הועבר לחקירה ברשות הטבע והגנים וכן הציפורים שנתפסו בכלוב.
ציפורים מוגנות בכלוב (צילום: דוברות המשטרה)
יתיר שמיר, מנהל האגף לחי והצומח ברשות הטבע והגנים, ציין כי "מדינת ישראל חתומה על אמנה שתפקידה לשמור על מינים הנמצאים בסכנת הכחדה. האמנה קובעת מינים המותרים ואסורים בסחר. הרשות פועלת ברמה המקומית וברמה הבינלאומית לשמירה על חיות הבר ועל המגוון האקולוגי, תוך תיאום בינלאומי עם מדינות השונות החתומות על האמנה. הקמת יחידת המודעין מהווה מרכיב חשוב בקידום אכיפת החוק ושמירה על חיות הבר".
במשמר הגבול מציינים כי ימשיכו את שיתופי הפעולה הרבים שנעשים יחד עם רשות הטבע והגנים. שיתופי הפעולה כוללים בתוכם בין היתר מעטפת מודיעינית משותפת המביאה לתפיסת העבריינים ומגנה על שלום בעלי החיים והציבור.
ממשיכים להיות בשטח: כחלק משגרת העבודה השוטפת והמחויבות לחיזוק הקשר הישיר עם התושבים, ממשיך שלו אלגלי, סגן ומ"מ ראש העיר והממונה על השכונות, לקיים סיורי שטח ברחבי נתניה. הסיורים מתקיימים באופן קבוע בכל שכונות העיר, במטרה לפגוש את התושבים, להקשיב לפניותיהם, לעמוד מקרוב על הצרכים העולים מהשטח ולקדם פתרונות מול הגורמים המקצועיים. נצפו בשטח - שלו אלגלי במהלך סיור שטח באחת משכונות העיר יחד עם גורמי המקצוע, כחלק מהמשך הסיורים השוטפים המתקיימים ברחבי נתניה.
בעקבות ההצלחה בשנה שעברה, בית האופנה גולברי ומעצב העילית דרור קונטנטו ממשיכים את שיתוף הפעולה ומשיקים קולקציית ערב חדשה, המשלבת בין קלאסיקה על זמנית לתעוזה מודרנית. הקולקציה מעניקה מענה מושלם לנשים בכל הגילאים המקפידות על אופנה מדויקת, קרייריסטיות שאוהבות לפזר סביבן גלאם ושואו, ולכאלה שחלמו על פריט מעצבים של דרור קונטנטו בארון, במחיר נגיש. פריטי השמנת והלבן החדשים מותאמים במדויק לכלות בכל גיל, לאירועי החינה, המקווה, שבת החתן ומסיבת הרווקות, בעוד שחליפות הטוקסידו העוצמתיות ושמלות התחרה השחורות מעניקות הופעה מרשימה ובלתי נשכחת לאימהות של חתן וכלה או לאירועי בר ובת מצווה יוקרתיים.
התערוכה "ורידי יער" של האמנית ענבר פיאנקו תיפתח ב-8 באוגוסט בשעה 12:00 בגלריית Global Art במרכז בעלי מלאכה בתל אביב. בתערוכת היחיד החדשה מציגה פיאנקו סדרת עבודות העוסקות במפגש שבין טבע פראי לעולם הפנימי, באמצעות דימויים של יערות, עצים, נחשים, נמרים ובעלי חיים נוספים. היצירות נעות בין תחושות של יופי ושלווה לבין פחד, דריכות והישרדות, ומשלבות מבט אישי על הטבע כמקום של ריפוי והתבוננות. לצד ציורי הצבע יוצגו גם עבודות בשחור־לבן שנוצרו כמחווה לחוקרת השימפנזים ג'יין גודול. התערוכה, באוצרות מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי, תהיה פתוחה לקהל עד 29 באוגוסט. בהצלחה!
6. בנתניה במתחם עיר ימים: קיץ טרופי, סרטים ופסטיבל ממתקים מול הים – בחינם. במתחם עיר ימים יתקיימו במהלך יולי ואוגוסט פסטיבלים ופעילויות מתחלפות לכל המשפחה. בתחילת אוגוסט יהפוך המתחם לגן עדן צבעוני במסגרת פסטיבל "קנדי לנד", ולאחריו יתקיים במקום פסטיבל עיצוב. יוקרנו בימי ראשון בערב גם סרטי אנימציה, כך שאפשר לשלב סרט, ארוחה ובריזה מהים בלי לשלם על כרטיס קולנוע. מתחם עיר ימים. כניסה חופשית.